Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У разі підписання таїландського контракту ДП «Завод ім. Малишева» стане одним з «локомотивів» виведення промисловості регіону з кризи. Володимир Череватенко

У разі підписання таїландського контракту ДП «Завод ім. Малишева» стане одним з «локомотивів» виведення промисловості регіону з кризи. Володимир Череватенко

Перемога України в тендері на постачання до Таїланду 200 танків Т-84У «Оплот» є серйозним досягненням для промислового комплексу Харківської області. Успішна участь харківських танків у міжнародній виставці, що проходила в ОАЕ, і перемога в таїландському тендері самі по собі є хорошим сигналом країнам, що є потенційними покупцями такої продукції. Про це сьогодні заявив політолог Володимир Череватенко.  

«Незважаючи на високий рівень конкуренції на міжнародних ринках озброєнь, існує великий потенціал для розширення географії покупців продукції харківських танкобудівників. Це і багаті арабські країни Перської затоки, які все більше приділяють уваги зміцненню власних збройних сил, менше покладаючись при цьому на військово-технічний потенціал західних країн і Єгипту. Це і сам Єгипет. Це і Лівія, потреба якої у військовій техніці істотно зросла після повітряних ударів військ коаліції. Це і Узбекистан, Таджикистан і Туркменістан. Головне - постійно модернізувати продукцію та підтримувати високий рівень конкурентоспроможності», - вважає експерт.

На його думку, у разі підписання таїландського контракту, ДП «Завод ім. Малишева» разом з ВАТ «Турбоатом» і ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т. Г. Шевченка» стануть потужними «локомотивами» виведення промисловості регіону з кризи.