Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Всі мешканці області, яким потрібні слухові апарати, будуть повністю забезпечені ними. Ігор Шурма

Сьогодні в області розпочалася реалізації програми із забезпечення слуховими апаратами людей, які відносяться до старших вікових груп, і дітей. Сьогодні перші 22 слухові апарати були передані Лизогубівській медичній амбулаторії для мешканців Харківського району. Першою отримала слуховий апарат колишній лікар, яка працювала у Лизогубівській медичній амбулаторії. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його інформацією, реєстр пацієнтів, який був складений станом на 1 червня, включає близько 1750 людей, і всі вони будуть забезпечені слуховими апаратами. На це буде витрачено 1,8 млн.грн.

Ціна на соціальні сорти хліба підвищуватися не буде

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вартість зерна в Харківській області сьогодні не підвищується.   «Все це тому, що нам вдалося зберегти зерно, не давши його вивести за межі області.Зерна достатньо, щоб до нового врожаю мати стабільну ціну на борошно. До того ж, ми отримуємо борошно з аграрного фонду, яку після розподіляємо на всіх пекарів. Проблем з хлібом в Харківській області не буде», - заявив Михайло Добкін.

Ми не дамо продавати дитячі оздоровчі табори в Харківській області. Михайло Добкін

В Харківській області є ряд проблемних підприємств, які не в змозі самостійно утримувати дитячі оздоровчі табори. Як зазначив 15 жовтня в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році голова ХОДА Михайло Добкін, область не дозволить жодному підприємству продати табір або змінити його цільове призначення.

Сільськогосподарський ярмарок в Харкові триватиме до перших морозів

Сільськогосподарські ярмарки, які вже врівноважили ціни на основні продукти харчування в Харкові і області, триватимуть до настання перших заморозків. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками інспекційної поїздки на Центральний ринок міста Харкова повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

17 жовтня на Шатилівському джерелі в Харкові відбудеться легкоатлетичний пробіг в пам’ять про Б. П. Зельцермана

17 жовтня на Шатилівському джерелі в Харкові відбудеться легкоатлетичний пробіг в пам’ять про Б. П. Зельцермана. Захід традиційно відбувається 23 рік поспіль. Відкриття заходу о 10.45, старт об 11 годині. Реєстрація на забіг проводиться на місці старту з 9.30 до 10.45. До участі в кросі допускаються всі бажаючі з належною фізичною підготовкою, бо кожен учасник несе особисту відповідальність за своє здоров’я. Дистанцію на 500 метрів можуть пробігти всі бажаючі. В пробізі 1 кола (2.1 км) будуть змагатися учасники до 14 років, а також люди від 70 і старше.  2 і 4 кола – учасники від 15 до 69 років.  

Михайло Добкін відзначив райони Харківської області, які найбільш ефективно організували роботу з оздоровлення дітей

15 жовтня в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році були підведені підсумки оздоровчого сезону. Серед кращих районів області, які найбільш відповідально підійшли до питання оздоровлення дітей, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив Богодухівський, Зміївський та Красноградський, голови яких були нагороджені Почесними грамотами Харківської обласної державної адміністрації. Недостатню увагу цьому питанню приділили Валківський, Коломацький, Зачепилівський, Нововодолазький райони і місто Люботин.

Ціни на продукти переробки сільськогосподарської сировини в регіоні завищені. Михайло Добкін

Ціни на продукти переробки сільськогосподарської сировини в регіоні завищені. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками інспекційної поїздки на Центральний ринок м.Харкова повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Останнім часом керівники активізували роботу по контролю за економним та ефективним використанням державних ресурсів та бюджетних коштів. Анатолій Козіна

У січні-вересні 2010 року ревізії фінансово-господарської діяльності та перевірки державних закупівель проведено на 712 об’єктах Харківської області за період 2008-2009 років та звітній період 2010 року. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник КРУ в Харківській області Анатолій Козіна.

Через місяць ціни на основні види продуктів знизиться на 15%. Юрій Сапронов

Сьогодні під час брифінгу за результатами огляду Центрального ринку заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов заявив, що завдання сьогоднішніх рейдів на ринок і по супермаркетах полягає у виявленні корупційної складової, в яку входять «містове»,послуги ветінспекціі і величезна кількість посередників між виробником і кінцевим продавцем. 

У 2011 році планується завершити будівництво лікарні в с. Липці

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, будівництво лікарні в с. Липці (Харківський район) планується завершити в 2011 році. «Цього року на будівництво спрямовано 4,7 млн.грн. Можна було б спрямувати й більше, але підрядник просто не встиг би освоїти їх. Наступного року будівництво буде завершено», - зазначив голова ХОДА.

Усі сфери економіки в державі накрило «стихійне лихо» по розкраданню бюджетних коштів. Микола Гордієнко

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Головного контрольно-ревізійного управління України Микола Гордієнко, протягом січня-вересня 2010 року органами державної контрольно-ревізійної служби проведено понад 11,4 тис. контрольних заходів, в ході яких перевірено понад 10,7 тис. підприємств, установ і організацій, з них 7,2 тис. бюджетних установ ї організацій. Встановлено порушень фінансово-господарської дисципліни майже на 10,1 тис. підприємствах, установах і організаціях, або 93,7% від загальної кількості перевірених (за аналогічний період минулого року зазначений показник складав 96,2%).

У 2011 році в області планується відкрити від 11 до 14 нових дитячих садів

«Наступного року ми плануємо відкрити від 11 до 14 дитячих садків. Все залежить від наявності приміщення, яке можна обладнати під дитячий сад, тому що будувати нові досить дорого, і ми не можемо зараз собі цього дозволити», - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

20 - 25% вартості продуктів можна знизити, застосувавши лише адміністративні методи з наведення порядку. Михайло Добкін

Сьогодні голова облдержадміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Віталій Алексейчук, начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, начальник головного Харківського обласного управління у справах захисту прав споживачів Олександр Нечипоренко та начальник обласної інспекції з контролю за цінами Володимир Нетудихата відвідали з інспекційною поїздкою Центральний ринок м.Харкова, де ознайомилися з ціновою політикою. Після чого всі учасники рейду побували на сільськогосподарському ярмарку на площі Свободи.  

Юрій Сапронов зустрівся з Почесним консулом України в м.Ізмір Турецької Республіки

15 жовтня 2010 року відбулася зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова з Почесним консулом України в м.Ізмір Турецької Республіки Хікметом Четином Гюверджином. В ході зустрічі обговорювалися питання співпраці в рамках діючої угоди між Харківською обласною державною адміністрацією і губернаторством провінції Ізмір про торгівельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво, зокрема, про перспективу відкриття в місті Харкові українсько-турецького торгового дому.  

Увага! Оголошено акредитацію!

У вівторок, 19 жовтня, у с. Первомайське Шевченківського району відбудеться тактико-спеціальне навчання органів управління та сил цивільного захисту Харківської області щодо готовності їх до ліквідації надзвичайних ситуацій на складі зберігання компонентів ракетного палива в/ч А 2136 у. Представникам ЗМІ, які висвітлюватимуть цю подію, прохання акредитуватись за телефонами 700-03-31 та 700-17-49 до 10:00 18 жовтня.  

Ми повинні забезпечити єдині медичні стандарти в Харківській області. Михайло Добкін

У всіх населених пунктах Харківської області повинні бути побудовані сучасні фельдшерсько-акушерські пункти та медичні амбулаторії, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це обов'язкова частина єдиного медичного простору.

Пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала роботу в Мерефі

На площі Перемоги міста Мерефа Харківського району розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та Мерефянський міський голова Борис Хихля.

Мешканці Харківської області зможуть безкоштовно проходити радіологічне обстеження в двох клініках Харкова

Завдяки договорам про соціальне партнерство, які підписуються між  Харковом, Харківською областю та соціально відповідальними підприємцями, жителі регіону отримують можливість безкоштовно користуватися тими чи іншими медичними послугами. Найближчим часом доступним для соціально нужденних людей стане радіологічне обстеження.

Співробітництво в рамках єдиного медичного простору дає додаткові можливості для лікування патологій у дітей

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відзначив важливість співпраці обласних і міських властей з інститутами академії медичних наук в рамках єдиного медичного простору.  «З інститутом невідкладної хірургії ми забезпечимо кооперацію коштів міста, області та наших соціальних бізнес-структур, і будемо проводити до 60 операцій на рік дітям, які страждають хворобами серця», - зазначив він.

У грудні в Харкові відбудеться безпрецедентна операція з імплантації зубів

У рамках договорів про соціальне партнерство, які підписуються між владою міста і області, а також соціально відповідальним бізнесом, розробляються всі основні напрямки медичних послуг. Зокрема, вже найближчим часом буде підписано кілька таких угод в стоматології. Про це 14 жовтня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У Харкові налагоджено ефективну співпрацю між владою та соціально відповідальним бізнесом. Ігор Шурма

На даний момент в Харківській області працює або перебуває на останньому етапі підготовки порядку 10 проектів соціального співробітництва між бізнес-структурами і владою, в рамках яких підприємці надають можливість безкоштовно скористатися тією чи іншою послугою жителям Харкова і області, які її найбільш потребують.

18 жовтня буде відкрито перехід між стаціонарним корпусом та діагностичним центром обласної клінічної лікарні

18 жовтня о 15.00 буде відкрито перехід між стаціонарним корпусом та діагностичним центром обласної клінічної лікарні. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Стаціонарний корпус обласної клінічної лікарні нарешті з’єднається з діагностичним центром. Закінчаться митарства і знущання над пацієнтами, які знаходилися в обласній клінічній лікарні і не могли туди потрапити на обстеження. 18 жовтня все це стане єдиним комплексом, і на сьогоднішній день все те прекрасне обладнання, що ми маємо в діагностичному комплексі, нарешті буде працювати на користь людей, які проходять стаціонарне лікування», - зазначив заступник голови ХОДА.

Зростає рівень забезпеченості медичним обладнанням районів області

Завдяки обласній державній адміністрації для Лизогубівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини закуплено електрокардіограф з приладом для дистанційної передачі електрокардіограм по системі «ТЕЛЕКАРД» та медичне обладнання на суму 50,0 тис.грн. Сертифікати на все обладнання лікарю амбулаторії сьогодні урочисто передав голова Харківської ОДА Михайло Добкін.  

У селі Лизогубівка відкрито нову амбулаторію

Голова облдержадміністрації Михайло Добкін взяв учать у відкритті у с. Лизогубівка Харківського району сучасної амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, яка віднині надаватиме медичну допомогу 2400 мешканцям с. Лизогубівка, с. Темнівка, с. Шмаровка, с. Кірсаново, у тому числі 277 дітям.

Для багатьох дітей дельфінотерапія - єдиний дієвий спосіб реабілітації. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади», що для багатьох дітей дельфінотерапія є єдиним дієвим способом реабілітації.  «Дельфінотерапія - це єдиний дієвий спосіб вивести дитину з того стану, в якому вона знаходиться. І не забувайте, що дітки з обмеженими можливостями не лише мають проблеми зі здоров'ям, але і страждають від самотності. Вони оточені рідними і не мають можливості спілкуватися з однолітками. Я дивився зі сльозами на очах, як маленький хлопчик з ДЦП через 5 - 7 хвилин роботи з дельфіном, перебуваючи у нього на спині, спокійно тримався за плавець.  Батьки кажуть, що найбільший ефект вони бачать в такій реабілітації, яку дають дельфіни», - сказав Ігор Шурма.

Перші підсумки експерименту по впровадженню в освітній процес електронних підручників будуть підбиті 22 жовтня

На засіданні Комітету з економічних реформ, яке відбудеться в Харкові 22 жовтня під головуванням Міністра освіти України Дмитра Табачника, будуть підведені перші підсумки експерименту щодо впровадження в освітній процес електронних підручників. Якщо експеримент буде визнаний вдалим, на його основі буде підписано рамкову угоду між Харківською областю та Міністерством освіти про створення відповідного пілотного проекту.

Всі корупціонери повинні бути покарані. Юрій Сапронов

«Президент України Віктор Янукович назвав бюрократів і корупціонерів головною перешкодою процесу впровадження в країні Програми економічних реформ. Саме їх у першу чергу стосуються реформи, які більше не дозволять руйнувати економіку країни, як це було раніше. Всі корупціонери повинні бути покарані, і таке покарання має бути жорстким і показовим для інших. Країна повинна знати своїх «героїв», - заявив заступник голови облдержадмііністраціі Юрій Сапронов. За словами віце-губернатора, зараз кожен день оприлюднюється інформація про затримання нечистих на руку чиновників.  

У випадку необгрунтованого підвищення цін на продукти харчування облдержадміністрація буде реагувати жорстко. Юрій Сапронов

«У зв'язку з раптовим підвищенням цін на продукти харчування, які входять до мінімального споживчого бюджету, Президент України Віктор Янукович дав доручення розібратися з цим фактом. За ініціативи голови ХОДА Михайла Добкіна будуть проведені тотальні рейди та перевірки на торговельних підприємствах міста з питань ціноутворення та якості продуктів. На виявлені випадки необгрунтованого підвищення цін облдержадміністрація буде реагувати жорстко», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.  

Події дня

Сьогодні, 15 жовтня, о 10:00 у Школі вищої спортивної майстерності (вул. Динамівська, 5а) відбудеться Фінал Кубка України з таїландського боксу Муей Тай; о 13:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей в 2010 році;  о 15:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підготовку закладів культури області до роботи в осінньо-зимовий період 2010 -2011 років. О 16:00 в  Будинку Архітектора (вул. Дарвіна, 9) відкриється персональна виставка Владлена Семенова "Геми-Образи".

Харківські теплопостачальні підприємства передали «Нафтогазу» матеріали для укладання договорів на газ

Матеріали комунальних підприємств Харківської області передані для укладення договорів в НАК «Нафтогаз Україна». Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  За його словами, на сьогоднішній день 242 млн. грн. Харківська область заборгувала за газ. З них 184 млн. грн. - це борги КП «Харківські теплові мережі».

Архів документів