Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відповідальність за достовірність реєстрів хворих будуть нести голови райдержадміністрацій. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, згідно з рішенням сесій обласної ради та доручень голови ХОДА у районах мають бути створені реєстри хворих людей, що мешкають у Харківській області і потребують окремих видів медичної допомоги. «На жаль, в окремих районах ці доручення не були виконані. Тому для посилення контролю за виконанням цих завдань відповідальність буде покладено на голів райдержадміністрацій. Саме вони відповідатимуть перед людьми», - підкреслив Ігор Шурма.

З 2011 року почнеться процес реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ

Протягом найближчих 7 років планується повністю реформувати систему державних та комунальних друкованих ЗМІ. Перший етап цієї роботи почнеться вже з 2011 року.

Частка держави в управлінні громадським каналом повинна становити 51%

Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Юрій Плаксюк заявив в ході прес-конференції, що обговорення концепції громадського телебачення закінчено, і її вже пора втілювати в життя. Він зазначив, держава повинна відігравати дуже важливу роль в управлінні суспільним телебаченням. Суспільне телебачення розраховане на державні дотації мінімум на 3 роки і держава повинна виступати гарантом, що канал буде працювати, інакше такий величезний майновий комплекс може в один день зникнути. Плаксюк вважає, що частка держави в управлінні громадським каналом повинна становити 51%. «На мою думку, 51% у засновницьких документах повинна займати роль держави. Принаймні, на 10 років», - підкреслив він. 

В 2011 році планується закупити комп’ютерну техніку для ЦРЛ та об’єднати їх в єдину електронну мережу

У проекті бюджету області на 2011 рік будуть заплановані кошти на придбання комп’ютерної техніку для центральних районних лікарень та лікарень міст обласного значення і об’єднати їх в єдину мережу з Головним управлінням охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації. Таке доручення сьогодні під час обласної селекторної наради дав заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Михайло Добкін нагороджений орденом Святого Великомученика Георгія Побєдоносця

Сьогодні під час візиту до м.Ізюм Митрополит Київський і всієї України Володимир вручив голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну орден Святого Великомученика Георгія Побєдоносця. Орден вручений за особливі заслуги перед Українською Православною Церквою.

До уваги журналістів!

Завтра, 25 вересня, о 10:00 в с. Малинівка відбудеться урочисте відкриття фестивалю-конкурсу весільних обрядів «Весілля в Малинівці». О 12:00 у Генеральному консульстві Росії в Харкові (вул. Ольмінського, 22) розпочнеться Урочиста церемонія вручення державних нагород Російської Федерації громадянам, які проживають в консульському окрузі.

На випуск нової книжкової продукції за програмою «Українська книга» у цьому році залишається тільки 21 млн.грн. Юрій Плаксюк

Як повідомив сьогодні під час прес - конференції голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Юрій Плаксюк, на випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга» Кабінет Міністрів України в нинішньому році виділив 30 млн. грн. «Прийняття переліку видань програми« Українська книга» - наступний крок до її втілення в життя», - зазначив Юрій Плаксюк. Згадуваний перелік книжкових видань, які будуть закуплені або профінансовані з держбюджету, складається Держкомітетом телебачення і радіомовлення на підставі висновків експертної ради даного комітету. За словами голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України, на випуск нових видань в цьому році залишається лише 21 млн. грн., Тому що існує кредиторська заборгованість перед видавцями як раз у розмірі близько 9 млн. грн. 

Україна потребує адміністративно-територіальної реформи. Сергій Чернов

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов в ході Річних загальних зборів дійсних членів (академіків) та член-кореспондентів академії правових наук України відзначив ряд питань, які найбільше хвилюють органи місцевого самоврядування.

Харків по праву називається столицею юриспруденції України. Геннадій Кернес

У ході Щорічних загальних зборів дійсних членів (академіків) та член-кореспондентів академії правових наук України в.о. Харківського міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес привітав учасників зборів та відзначив, що подібні заходи дають можливість розширити коло юридичної спільноти.

Нам належить перетворити історичні цінності регіону в туристичний продукт. Євген Савін

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін взяв участь в урочистому відкритті виставки «Харківська туристична бієнале». «Радий вітати Вас на першій «Харківської туристичної бієнале». Головне завдання цієї виставки - зробити інвентаризацію всіх наявних в Харківській області можливих туристичних маршрутів. Для участі в цьому процесі ми запросили не тільки представників районів, а й туристичні агентства, які дадуть професійну оцінку представленим напрямками. Сьогодні нам необхідно розробити програму, яка дозволить перетворити історичні цінності регіону в туристичний продукт. Робота повинна бути побудована таким чином, щоб у нас була можливість не тільки показати Харківщину, а й заробити гроші для районів Харківської області », - підкреслив Євген Савін. 

Програми обласного телебачення мають досягти рівня комерційних передач

Перед новим генеральним директором Харківської обласної державної телерадіокомпанії Сергієм Гулевським поставлені традиційні завдання: розпочати серйозну роботу щодо створення програм, які б були на рівні передач тих комерційних каналів, що працюють в області і місті Харкові. Про це заявив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Юрій Плаксюк.

Наша політико-правова думка має пройти шлях від визнання верховенства закону до утвердження верховенства права. Володимир Литвин

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у ході Щорічних загальних зборів дійсних членів (академіків) та член-кореспондентів академії правових наук України зазначив необхідність удосконалювати механізми захисту прав людини, а також окреслив нагальні завдання правової науки України в галузі прав людини.

Віталій Алексейчук привітав колектив Харківської бісквітної фабрики з 75-річчям підприємства

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук взяв участь у святкових заходах до Дня 75-річчя Харківської бісквітної фабрики. Підчас урочистостей він привітав колектив зі святом, а також вручив нагороди від Харківської обласної державної адміністрації та від Міністерства агрополітики.

Відкрилась виставка «Харківська туристична бієнале»

Сьогодні відкрилася перша «Харківська туристична бієнале». У ній взяли участь: райдержадміністрації 27 районів та 6 міст обласного значення, а також суб'єкти туристичного бізнесу області. Метою виставки є популяризація туристичного, історико - культурного потенціалу Харківської області серед широких верств населення, просування туристичного продукту суб'єктів туристичної діяльності Харківщини,обмін досвідом у галузі туризму в напередодні проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012". «На сьогоднішній день закінчується обробка пропозицій з районів Харківської області, в результаті чого ми зможемо представити на виставці пілотні туристичні маршрути, які готові для практичної реалізації. І це буде набагато більше тих п'яти маршрутів, які представлені у програмі підготовки до Євро-2012 », - повідомив начальник управління культури і туризму Дмитро Кузнєцов. 

Україна є країною невикористаної демократії. Володимир Литвин

Виступаючи сьогодні на загальних зборах дійсних членів (академіків) та член-кореспондентів академії правових наук України, голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що 60-річчя прийняття Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод є подією знакового характеру, у тому числі й для України. Він також зазначив, що 9 листопада виповнюється 15 років з дня підписання Конвенції нашою державою.

Академії правових наук належить зіграти одну з головних ролей у процесі реформування держави. Михайло Добкін

«Щорічні загальні збори юридичної еліти України - академіків і членів-кореспондентів Національної Академії Правових наук - це завжди подія. Не тільки для Харкова, який по праву носить статус юридичної столиці України і завжди з особливою увагою стежить за життям Академії, але й для всієї країни, оскільки саме від ваших рішень залежить, яким шляхом буде розвиватися академічна правова наука», - зазначив сьогодні, звертаючись до учасників зборів Національної Академії Правових наук, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області склалася непроста ситуація з оплатою рахунків за електроенергію. Володимир Бабаєв

У ході всеукраїнської селекторної наради під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв відзначив, що останнім часом в області ускладнилася ситуація з оплатою електроенергії.

Володимир Бабаєв взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді під керівництвом Андрія Клюєва

24 вересня відбулася Всеукраїнська селекторна нарада, присвячена підготовці до опалювального сезону, яку провів перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. Від Харківської області в нараді взяв участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

В Харкові відбуваються Щорічні загальні збори дійсних членів та членів-кореспондентів академії правових наук України

Сьогодні в Харкові відбуваються Щорічні загальні збори дійсних членів (академіків) та член-кореспондентів академії правових наук України. Присутніх привітали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес. З виступом, присвяченим 60-річчю прийняття Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також завданням юридичної науки в Україні, до присутніх звернувся голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Відбувся урочистий прийом на честь Дня машинобудівника

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов та заступник голови Харківської облради Микола Тітов привітали машинобудівників Харківщини з їх професійним святом. Під час урочистого прийому видатним машинобудівникам області були вручені Почесні грамоти облдержадміністрації та обласної ради, Подяки та Почесні грамоти голови облдержадміністрації.

Віталій Алексейчук бере участь у засіданні колегії ГУ Держкомзему у Харківській області

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук бере участь у засіданні розширеної виїзної колегії Головного управління Держкомзему в Харківській області, яке відбувається 24 - 25 вересня в Зміївському районі.

Михайло Добкін привітав студентів і викладачів Харківського автодорожнього університету з 80-річчям вузу

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав з 80 - річчям Харківський національний автомобільно-дорожній університет. Звертаючись до студентів та викладацького складу вузу, голова області відзначив, що 80 років - дуже солідний вік для ВНЗ.

Телеканал «ОТБ» буде переоснащений до Євро-2012

До проведення в Харкові матчів Євро-2012 телеканал «ОТБ» отримає нову японську техніку, - пообіцяв голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Юрій Плаксюк, представляючи колективу телеканала нового керівника.

В ефірі програма «Час влади»

Повтор програми «Час влади» (від 23 вересня 2010 року) за участю голови ХОДА Михайла Добкіна, а також його заступників Віталія Алексейчука та Валентина Дулуба харків'яни і мешканці нашої області зможуть побачити на телеканалі «ОТБ» сьогодні, 24 вересня, о 12:30, 25 вересня - о 17:40 і 26 вересня - о 10:30.

В форматі єдиного медичного простору досягнута домовленість про оренду автомобіля швидкої допомоги для селища Нова Водолага. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, результатом робочої поїздки до селиша Нова Водолага стала оренда на пільгових умовах автомобіля швидкої допомоги для центральної районної лікарні. «В Харкові автопарк швидкої медичної допомоги укомплектований майже на 100%, а парк санітарного транспорту в області потребує оновлення. Під час робочої поїздки до Нововодолазького району було встановлено, що у Центральної районної лікарні є велика проблема з санітарним автотранспортом. В ході переговорів була досягнута домовленість про передачу в оренду на пільгових умовах санітарного автомобіля з автобази швидкої медичної допомоги Харкова центральній районній лікарні селища Нова Водолага», - зазначив Ігор Шурма.

Харківська облдержадміністрація бере на себе питання зміцнення матеріально - технічної бази телерадіокомпанії. Михайло Добкін

Сьогодні колективу Харківської обласної державної телерадіокомпанії був представлений новий генеральний директор, яким став Сергій Гулевський. «Для досягнення високих результатів доведеться працювати багато і творчо. Харківська облдержадміністрація бере на себе питання зміцнення матеріально - технічної бази телерадіокомпанії», - підкреслив Михайло Добкін. Глава області запропонував голові Державного комітету телебачення і радіомовлення України Юрію Плаксюку співфінансування ХОДТРК. Голова ХОДА зазначив, що на кожну суму, виділену з державного бюджету, буде вкладена така ж сума з позабюджетних коштів Харківської області. «Бажаю Вам, як директору об'єднати людей, максимально розкрити творчий потенціал і розробити матеріальні стимули, щоб професіонали, які працюють на державному телебаченні, не покидали стіни цієї установи», - підкреслив голова ХОДА.  

Сергій Гулевський очолив Харківську обласну державну телерадіокомпанію

Сергій Гулевський призначений на посаду генерального директора Харківської обласної державної телерадіокомпанії. Сьогодні його представили колективу голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Юрій Плаксюк та голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

З початком робіт з оформлення субсидій громадські роботи стали більш актуальними. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на середину вересня в області з місцевих бюджетів на проведення громадських робіт вже виділено 776 тис. грн.. За рахунок цих коштів до громадських робіт залучено 456 осіб, з них 383 безробітних, 73 працюючі особи та 58 учнів та студентів.

Оплата транспортного збору буде одноразовою

Проект нового Податкового кодексу передбачає одноразову оплату транспортного збору при купівлі автомобіля. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.  «У Податковому кодексі більше не буде щорічних транспортних зборів. Автолюбителі будуть платити один раз - при купівлі транспортного засобу, як це роблять у всьому світі», - заявив віце-губернатор.

Програма реформ в Україні спрямована на покращення інвестиційного клімату. Юрій Сапронов

«Президент України Віктор Янукович заявив під час візиту до Нью-Йорку, що Президент і уряд роблять все, щоб створити сприятливі умови для залучення інвестицій в Україну. На це направлена і Програма економічних реформ, головні цілі якої - поліпшення інвестиційного клімату в країні та підвищення добробуту населення. Перші кроки до залучення інвестицій в Україну - прийняття нового Податкового кодексу і скорочення кількості дозвільних органів», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Архів документів