Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область до Великодня буде забезпечена всіма необхідними продуктами. Віталій Алексейчук

Харківська область до Великодня буде забезпечена всіма необхідними продуктами. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, до Великодня в області буде заготовлено достатню кількість всіх необхідних продуктів. «Головою ХОДА поставлене завдання до Великодня додатково заготовити за цінами нижче ринкових борошно, цукор і 10 мільйонів яєць. Харківська область буде забезпечена всіма необхідними продуктами», - підкреслив він.

У свою чергу генеральний директор ХОАПП «Харківптахопром» Вадим Шиян повідомив, що ціна яєць до Великодня в цьому році буде значно нижчою торішнього рівня.

«Ми активно попрацювали з обласною адміністрацією, і сьогодні проблеми кормів для промислових птахівничих підприємств Харківської області немає. Всі фабрики забезпечені кормами до майбутнього врожаю. Що стосується демпінгових цін, то компанія-монополіст не витримала натиску з боку громадськості, ЗМІ, ринку і підняла ціну на рівень собівартості, яка у них задекларована 5,2 гривні за десяток. На сьогоднішній день підстави для дефіциту яєць на Великдень немає, у нас виробляється приблизно 2-3 мільйони яєць на день, і ціна буде на 2 гривні нижче, ніж у минулому році на Великдень. Зараз десяток яєць коштує в середньому 6,50 гривень, тоді як у минулому році середня ціна в роздрібній торгівлі становила 10 гривень за десяток», - повідомив він.