Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Визначені норми забезпечення населення твердим паливом, скрапленим газом та їх гранична вартість для надання у 2011 році пільг та субсидій. Ігор Шурма

Визначені норми забезпечення населення твердим паливом, скрапленим газом та їх гранична вартість для надання у 2011 році пільг та субсидій. Ігор Шурма

Кабінет міністрів України встановив мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом та скрапленим газом та граничні показники їх вартості для надання у 2011 році пільг та житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Пільги та субсидії для придбання твердого палива та скрапленого газу будуть розраховані виходячи з норм забезпечення і вартості твердого палива та скрапленого газу, які будуть затверджені розпорядженням голови обласної державної адміністрації. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Зокрема, згідно з поcтановою Кабінету міністрів №253 від 17 березня 2011 року встановлені мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом для надання пільг - відповідно 1 тонна та 1 балон на домогосподарство на рік, а особам, що мають таке право згідно з статтею 48 Гірничого закону України, - 3,1 тонни вугілля для побутових потреб на домогосподарство на рік; мінімальні норми забезпечення населення скрапленим газом, який використовується для приготування їжі, для надання житлових субсидій населенню виходячи з розрахунку – 2 балони (42 кг) на рік на 1-2 особи, 3 балони (63 кг) – на 3-4 особи, 4 балони (84 кг) – на 5 і більше осіб.

Для Харківської області мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом, у межах яких встановлюються натуральні норми, відповідно до яких у 2011 році будуть надаватися житлові субсидії готівкою для відшкодування витрат на їх придбання, встановлені на рівні 2,2 тонни на домогосподарство. Граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу для Харківської області складають 738 грн. за 1 тонну твердого палива та 103 грн. за 1 балон скрапленого газу.