Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прокуратура області скасувала перелік «пільговиків», які лікувалися в Обласному диспансері радіаційного захисту. Ігор Шурма

Прокуратура області скасувала перелік «пільговиків», які лікувалися в Обласному диспансері радіаційного захисту. Ігор Шурма

«Прокуратура Харківської області внесла протест з вимогою скасувати наказ, яким встановлювався перелік контингентів для медичного обслуговування в КЗОЗ «Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення». Цей наказ був підписаний колишнім головним лікарем диспансеру та затверджений 12 січня 2007 року колишнім начальником Головного управління охорони здоров’я ХОДА Богданом Волосом. Цим переліком було надано дозвіл на медичне обслуговування в диспансері осіб, які не мають статусу постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Згідно з висновками прокуратури вказаний перелік є незаконним. Головне управління охорони здоров’я ХОДА вже видало наказ про скасування цього переліку», - повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

За його словами, відповідно до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» та Статуту закладу диспансер є спеціалізованим закладом, підпорядкованим Головному управлінню охорони здоров’я ХОДА, та призначений для реалізації на території області державної політики по профілактиці, діагностиці, диспансерному нагляду, лікуванню та реабілітації осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і мешкають на території Харківської області.

«Влада минулої каденції замість того, щоб добиватися максимально ефективного використання коштів, призначених на лікування чорнобильців, правдами і неправдами розширювала перелік людей, які можуть лікуватися в колишній обкомівській лікарні. У людей минулого покоління диспансер, який покликаний обслуговувати чорнобильців, асоціюється з колишньою обкомівською лікарнею, і вони за старою звичкою намагаються туди потрапити, не замислюючись над тим, що їх перебування там провокує порушення фінансово-господарської діяльності установи, оскільки для неї виділяються гроші тільки на обслуговування чорнобильців», – зазначив Ігор Шурма.

Заступник голови ХОДА підкреслив, що відтепер в диспансері будуть лікуватися виключно люди, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

Теги