Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету. На порядку денному такі питання: 1. Про стан виконання рішення №1 від 07.06.2010 Харківського антикоррупційного комітету «Про протидію корупційним механізмам і необхідність створення системи контролю в сфері здійснення діяльності по заготівлі, переробці, металургійній переробці металобрухту чорних та кольорових металів» (у порядку контролю) 2. Про стан дотримання законодавства у сфері земельних відносин (планове питання) О 14:30 в прес-центрі ХОДА (ул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпоченться прес-конференція на тему: «Конституційна реформа в Україні: проблеми і перспективи» Учасники: ректор Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого, академік Національної академії наук України, президент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Василь Тацій віце-президент Національної академії правових наук України, завідувач кафедрою теорії держави і права Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого Олександр Петришин завідувач кафедрою конституційного права НЮА ім. Я. Мудрого Юрій Барабаш завідувач кафедрою державного будівництва НЮА ім. Я. Мудрого Світлана Серьогіна О 15:00 у ХГУ «Народна українська академія» (вул. Лермонтівська, 27) відбудуться урочистості з нагоди Дня працівника освіти та презентація книги «На алтарь призвания: очерки о педагогических династиях Харьковщины». О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про формування реєстрів хворих для забезпечення пільгового контингенту окремими видами медичної допомоги (в порядку контролю) 2. Про підготовку паспортів районів (планове питання)

Відбувся перший жіночий турнір з боулінгу між командами ХОДА, обласної та міської рад

29 вересня в клубі «Місто» відбувся перший жіночий турнір з боулінгу між командами Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради та Харківської міської ради. Організатор турніру – Головне управління у справах сім`ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Переможцем стала команда міської ради, друге місце посіла команда обласної ради, третє – команда облдержадміністрації.

Сільське господарство Харківщини можна відновити протягом 3 - 5 років. Михайло Добкін

«Я думаю, що протягом 3 - 5 років можна відновити все те, що колись було предметом гордості нашої країни в сільському господарстві в цілому, в тому числі і в тваринництві, щоб ми повністю закрили свої внутрішні потреби в м'ясі і відмовилися від дешевого неякісного імпорту»,- сказав голова ХОДА Михайло Добкін 30 вересня в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Сахновщинського району.

У Харківській області готується програма з підтримки агропромислового комплексу

У 2011 році в Українї планується на підтримку сільського господарства витратити близько 2 мільярдів гривень, які будуть виділені аграріям у рамках спеціальної програми. У Харківській області на додаток до загальнодержавної готується регіональна програма для підтримки агропромислового комплексу, яка буде враховувати специфіку регіону.

Без розвитку тваринництва неможливо говорити про серйозні успіхи в сільському господарстві в цілому. Михайло Добкін

Агропромисловий комплекс не може існувати без сильної тваринницької галузі, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, в першу чергу необхідно подбати про дешеві кредити для аграріїв, які дозволять їм розвивати свій бізнес і виробляти більше продукції.

Наведення ладу у сфері земельних відносин неможливе без забезпечення жорсткого та неухильного виконання всіх законів. Василь Хома

Сьогодні заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома взяв участь у роботі Колегії обласної прокуратури, де розглядалося питання «Про стан виконання законодавства у сфері земельних відносин».

Протягом року в кількох селах Харківщини буде введений в експлуатацію водогін

У Харківській області триває робота з підключення віддалених сіл до централізованого водопроводу. Як повідомив 30 вересня під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Сахновщинського району голова ХОДА Михайло Добкін, до кінця 2010 року ще в кількох селах буде введений в експлуатацію водогін. «Є ще населені пункти, які не мають можливості центрального водопостачання, і це досить велика проблема в житті людей. Зараз у селах проживає дуже велика кількість людей похилого віку, яким важко брати воду в колодязях, носити відра, і тому коли є звична для всіх городян можливість брати воду прямо в будинку, це вирішує багато питань.У цьому році ми відкриємо ще не один такий об'єкт в Харківській області», - сказав голова області.  

У Новій Водолазі відкрилася книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

На Кооперативній площі в центрі селища Нова Водолага розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко, заступник голови Нововодолазької районної адміністрації Олег Кузюменський та заступник голови Нововодолазької районної ради Іван Мотика.

У село Огіївка Сахновщинського району проведено газопровід

30 вересня в селі Огіївка Сахновщинського району відбувся урочистий запуск газопроводу, який забезпечить газом 128 дворів. В урочистій церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова облради Сергій Чернов, які привітали жителів села з пуском газу і підкреслили, що будуть продовжувати спільну роботу на благо мешканців Харківської області.  Мешканцям району і безпосередньо села Огіївка, які зробили найбільший внесок у будівництво газопроводу, а також соціально-економічний розвиток Сахновщини в цілому, були вручені почесні грамоти Харківської облдержадміністрації, облради та Сахновщинської райдержадміністрації. 

Михайло Добкін взяв участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію водопроводу в с.Лигівка Сахновщинського району

Сьогодні в с.Ліговка (населення - 800 осіб) Сахновщинського району відбулася урочиста церемонія введення в експлуатацію водопроводу, будівництво якого було розпочато восени 2009 року. Участь в урочистому заході взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов. Михайло Добкін привітав селян з відкриттям водопроводу і зазначив, що зробить все можливе, щоб такі події відбувалися як можна частіше. «Крок за кроком нам з вами належить змінювати наше життя на краще, будувати нову країну, комфортну для проживання. Ми зобов'язані передати нашим дітям державу, якою вони будуть пишатися», - підкреслив голова ХОДА.

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна у Сахновщинський район

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідає з робочою поїздкою Сахновщинський район. Голова ХОДА візьме участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію водопровідної мережі в с.Лигівка, ознайомиться з роботою тваринницького комплексу ВАТ «Племзавод ім. 20-річчя Жовтня», а також візьме участь в урочистій церемонії пуску газу у с.Огіївка.

Для участі у виборах депутатів обласної ради подали документи 8 місцевих організацій політичних партій

Станом на 9:00 30 вересня для реєстрації кандидатів у депутати Харківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі подали документи 8 місцевих організацій політичних партій. Зокрема, документи надали: Партія регіонів, Соціалістична партія України, Народна партія України, Комуністична партія України, партія «Батьківщина», Всеукраїнська партія народної довіри, партія «Відродження», Соціал-демократична партія України (об’єднана). Про це повідомили в Харківській обласній виборчій комісії.

Євген Савін привітав працівників бібліотек з професійним святом

Шановні працівники бібліотек! Прийміть щирі вітання з професійним святом – Всеукраїнським Днем бібліотек. Це свято всього українського народу, кожного громадянина, який любить книгу. Бібліотека – це гарант системи знань, зберігач світової духовної спадщини. Сучасні бібліотеки є інформаційними, образотворчими та дозвільними центрами. Харківська обласна державна адміністрація буде вирішувати всі проблемні питання бібліотечної сфери послідовно і системно. Так ми будемо наближатися до поставленої мети – зробити Харківщину процвітаючим, інтелектуально багатим регіоном. З повагою, заступник голови обласної державної адміністрації Є.Є. Савін

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб підтримати місцевого сільгоспвиробника. Віталій Алексейчук

«Приємно відзначити, що сьогодні птахівництво в Харківській області знаходиться на правильному шляху. Ми бачимо, як воно розвивається, збільшуючи кількість робочих місць і обсяг роботи. У племзаводі вводять нові лінії, покращують деякі господарсько - корисні ознаки продукції. Харків'яни хочуть бачити і споживати якісні, здорові продукти харчування, а ми робимо все від нас залежне, щоб саме така продукція поступала на ринок нашого регіону. Саме тому ми підтримуємо нашого місцевого товаровиробника », - підкреслив сьогодні під час робочої поїздки до Нововодолазького району заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Вадим Ландсман привітав працівників освіти з професійним святом

Сьогодні у Палаці студентів Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого відбулися урочистості з нагоди Дня працівника освіти. Заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, заступник голови облради Вікторія Казакова та в.о міського голови Геннадій Кернес привітали працівників освіти з професійним святом та вручили найкращим з них нагороди облдержадміністрації, обласної та міської рад, а також Міністерства освіти і науки України.

Молоко для школярів ми повинні закуповувати у харківських товаровиробників. Віталій Алексейчук

У рамках соціальної освітньої програми «Школа здоров'я» 10 300 першокласників харківських шкіл отримують безкоштовне молоко. Шкільне молоко по акції «Харків - дітям» першокласники будуть отримувати протягом усього навчального року. «Харків, кожен день закуповує у Вінницькій області молоко, призначене для наших школярів. Я задаюся питанням - навіщо гроші з нашої області йдуть в іншу область, адже ми могли б підтримувати нашого місцевого товаровиробника, і закуповувати молоко для наших діток у нашому регіоні», - підкреслив сьогодні в ході робочої поїздки до Нововодолазького району заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.  

Про суттєве скорочення державного замовлення не йдеться. Роман Шаповал

Міністерство освіти і науки вивчає ситуацію, яка склалася в Україні щодо затребуваності молодих фахівців того чи іншого профілю. На основі результатів моніторингу буде складено нові списки державного замовлення для українських вузів, але про істотне скорочення «бюджетних» місць мови немає.

Відхилення від графіку забезпечення підручниками в Харківській області немає. Роман Шаповал

У Харківську область надійшло ще 3 найменування підручників - з геометрії і української літератури для 10-х класів та з української мови для учнів других класів. Всього на сьогоднішній день в регіон надійшло 14 найменувань підручників для перших, других і десятих класів загальною кількістю понад 93 тисячі примірників.

У Харкові видано книгу, присвячену вчительським династіям міста і області

Книга «На вівтар покликання: нариси про педагогічні династії Харківщини» підготовлена видавництвом Народної української академії в рамках проекту «Історія харківської освіти в особистостях». На сторінках видання викладені біографії 146 вчительських і викладацьких династій Харківської області, більше 90 з яких продовжують працювати в освіті.

Віталій Алексейчук відвідав сільгосппідприємство «Охоче» Нововодолазького району

Сьогодні під час робочої поїздки до Нововодолазький район заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук ознайомився з роботою птахокомплексу з виробництва харчових яєць СЗАТ «Охоче», племптахорепродуктора I порядку з розведення качок кросу "Темп" та птахоферми з роведення гусей великої сірої породи. Також він взяв участь у презентації та введення в експлуатацію високотехнологічного обладнання компанії «Hellman». «Те, що обладнання з Німеччини - добре, але що заважає нам виробляти його в Харкові. Я буду пропонувати розглянути це питання голові ХОДА. Виробництво устаткування у нас в місті дозволить забезпечити харків'ян робочими місцями і підтримати вітчизняного виробника», - зазначив Віталій Алексейчук.

В Харківській області створено 68 одномандатних мажоритарних виборчих округів

29 вересня  Харківська обласна виборча комісія ухвалила рішення про створення 68 одномандатних мажоритарних виборчих округів по виборах депутатів Харківської обласної ради. У кожному районі області та місті обласного значення створено по 2 виборчих округи. Нумерація починається з округів, розміщених на території Харкова: №1 – близько 581 тис. виборців (Ленінський, Жовтневий, Червонозаводський, Фрунзенський, Орджонікідзевський, Комінтернівський райони) та №2 – близько 535 тис. виборців (Дзержинський, Київський, Московський райони).

На Харківщині визначать найкращу сільську бібліотеку

В області започатковано обласний огляд-конкурс „Краща сільська бібліотека Харківщини”. Захід має метою підняття соціального статусу та престижу сільської бібліотеки. Конкурс проводиться у 2 тури: 1 тур (районний): з 10 вересня по 15 жовтня 2010 року у районах області, під час якого визначаються сільські бібліотеки-переможці; 2 тур (обласний): проводиться з 15 – жовтня до 1 грудня 2010 року. Обласним журі буде визначено три кращі сільські бібліотеки-переможці та бібліотеки – переможці за номінаціями. За підсумками огляду-конкурсу відбудеться заключний захід з урочистим нагородженням переможців обласного етапу конкурсу.  

Відбулись урочистості з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек

У Харківському державному академічному театрі ляльок ім. В.А. Афанасьєва відбулись урочистості з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек. Кращих бібліотечних працівників області було нагороджено почесними грамотами та подяками Харківської облдержадміністрації, обласної ради, обласного управління культури і туризму. Подарунком з нагоди професійного свята від творчого колективу академічного театру ляльок стала вистава Д. Боккаччо «Декамерон».

Почався прийом документів місцевих організацій політичних партій для реєстрації кандидатів у депутати Харківської обласної ради

29 вересня в Харкові розпочався прийом документів місцевих організацій політичних партій для реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі по виборах депутатів. Як повідомив голова Харківської обласної територіальної виборчої комісії Олександр Русанов, всього зареєструвалися на подання 17 політичних сил. Станом на 10 годину документи подали 5 партій – Партія регіонів, Народна партія України, Соціалістична партія України, Комуністична партія та партія «Батьківщина».

В сільськогосподарських ярмарках зацікавлені як покупці, так і товаровиробники. Віталій Алексейчук

«Голова ХОДА поставив завдання відійти від системи роботи сільськогосподарських підприємств через посередників, які наживаються на селянах. На сільськогосподарському ярмарку, який вчора відкрився в Харкові, товаровиробники працюють безпосередньо з харків’янами. Торгівля на ринках та на ярмарках це дві різні речі. На ярмарках все зроблено так, щоб був зацікавлений і продавець, і покупець», - зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

У 2011 році на розвиток молочнотоварних ферм буде виділено не менше 2 млрд. грн. з державного бюджету

На розвиток молочнотоварних ферм країни у 2011 році планується виділити не менше 2 млрд. грн. з державного бюджету. Про це під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» посилаючись на слова Прем’єр-міністра України Миколи Азарова повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, на наступний рік заплановано будівництво великих молочних комплексів в районах області.

2011 рік буде роком тваринництва. Віталій Алексейчук

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін поставив перед тваринницьким комплексом області задачу забезпечити населення Харківщини м’ясом власного виробництва. «2011 рік буде роком тваринництва. Ми плануємо набагато збільшити молочне стадо, розвивати свинарство, вирощувати птицю, і особливо – бройлерів, бо по виробництву яєць ми практично витримуємо нормативи, а м’яса не вистачає», - заявив під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, у галузі свинарства сьогодні при нормативі 86 кг на людину практично виробляється 53 кг, тобто потрібно працювати над нарощенням темпів виробництва свинини в Харківській області.  

Наступного року в області планується посіяти 60 тис.га цукрових буряків

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, головою ХОДА поставлене завдання посіяти наступного року 60 тис. га цукрових буряків. «Вже підготовлено 58 тис.га землі, і завдання обов’язково буде виконане», - підкреслив заступник голови ХОДА.

У Харківській області посіяно 80% озимих

На сьогодні в Харківській області засіяно озимими 80% запланованих площ. Озимі культурі вже посіяні на 400 тис.га із запланованих 505 тис.га. Минулого року на таку ж дату теж було посіяно 400 тис.га., але тоді планувалось посіяти 447 тис.га, цього ж року площа посівів збільшена майже на 50 тис.га. Про це повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Події дня

Сьогодні о 9.00 у приміщенні Харківської обласної виборчої комісії (Держпром, пл. Свободи, 5, 6 під'їзд, 1 поверх, к.512а) розпочнеться прийом документів місцевих організацій політичних партій для реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі по виборах депутатів. Об 11.00 у Харківському державному академічному театрі ляльок ім. В. Афанасьєва (пл.Конституції, 24) розпочнуться урочистості з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек. О 12.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Романа Шаповала і першого проректора ХГУ «Народна українська академія» Катерини Астахової на теми: «Про стан шкільної освіти в області» та «Презентація книги «На вівтар покликання: нариси про педагогічні династії Харківщини» до Дня вчителя. О 15.00 в Палаці студентів Національної юридичної академії України ім. Я. Мудрого (вул. Пушкінська, 88) розпочнуться урочистості з нагоди Дня працівників освіти. О 17.00 в клубі «Місто» (вул.Клочківська, 190-а) розпочнеться Щорічний жіночий турнір з боулінгу, присвячений Дню Харківської області, між командами Харківської обласної ради, Харківської облдержадміністрації та Харківської міської ради.

Архів документів