Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Обсяги виробництва валової продукції тваринництва зросли

В цілому по галузі тваринництва за 8 місяців 2010 року приріст обсягів виробництва валової продукції у порівнянних цінах склав по відношенню до аналогічного періоду минулого року 3,2%. Це більше, ніж у 2009 році, коли було зафіксовано 1,6% приросту до відповідного періоду 2008 року. Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. 

Сільськогосподарські підприємства Харківської області недостатньо забезпечені кормами

«У результаті погодних катаклізмів, а у ряді випадків і по причині небажання керівників господарств як слід займатися розвитком кормовиробництва, маємо на даний час низький рівень забезпеченості всіма видами кормів: по сіну – 64% до потреби, обрахованої згідно зоотехнічних норм, по сінажу – 60%, силосу – 95%», - повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, ситуація, що склалася, викликає велику тривогу.

Підготовка сільгосппідприємств Харківської області до зими іде згідно до графіку. Віталій Алексейчук

Тваринницькі господарства з розведення великої рогатої худоби Харківської області готові до зими на 95%. В ряді районів готовність тваринницьких комплексів до роботи у зимовий період складає 100%. Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Практично повністю підготовлені до роботи в зимових умовах тваринницькі приміщення і встановлене в них обладнання для утримання всіх видів птиці і овець. Завершується ремонт приміщень для утримання свиней. Коефіцієнт готовності їх в цілому по сільгосппідприємствах області складає 98%. Складнішою є ситуація щодо завершення ремонту приміщень для утримання великої рогатої худоби. Рівень готовності їх складає 95%», - повідомив він. 

Заборгованість Харківської області за спожитий газ становить 267,8 мільйонів гривень

В Харківській області продовжується робота щодо забезпечення теплопостачальними підприємствами 100% рівня розрахунків за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2009-2010р.р. На даний момент заборгованість підприємств області становить 267,8 млн.грн., з яких більше 200 мільйонів заборгувало КП «Харківські теплові мережі». Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

До кінця поточного року ми повинні скоротити заборгованість по заробітній платі на 35 млн. грн. Михайло Добкін

Сьогодні під час засідання колегії активу ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відзначив, що в серпні поточного року на деяких економічно активних підприємств Харківської області зафіксовано зростання заборгованості з виплати заробітної плати. «Я вимагаю від усіх, до компетенції кого входить вирішення даного питання, забезпечити вимогу Кабінету міністрів про погашення заборгованості по заробітній платі в розмірі 30%, до раніше встановлених термінів.  Це особливо важливе питання стоїть на контролі у прем'єр - міністра, і ми будемо звітувати перед Президентом України про результати вирішення цієї проблеми. До кінця поточного року ми зобов'язані забезпечити скорочення боргів на 35 млн. грн.», - Підкреслив Михайло Добкін. 

Об’єкти теплового та водопровідно-каналізаційного господарства закінчують підготовку до роботи в зимовий період

Закінчується підготовка котелень та теплових мереж до опалювального сезону. В цілому по області вже підготовлено 982 котельні, що становить 99% від запланованого, та 2105,3 кілометрів теплових мереж (98,4%). На підготовку витрачено 72,2 мільйона гривень, що на 10 мільйонів більше, ніж було заплановано. Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

На підготовку житлового фонду Харківської області до зими витрачено майже 50 мільйонів гривень

Житловий фонд Харківської області готовий до зими майже на 100%. На підготовку будинків усіх форм власності було витрачено 48,7 мільйонів гривень, які було витрачено на ремонт покрівель, опалювальних систем та електрощитків. Проте проблемним питанням залишається оформлення паспортів готовності будинків до зими – по Харківській області їх мають менше половини всіх будинків. 

На фінансування об'єктів Євро-2012 було виділено 952,01 млн. грн.

Станом на 27 вересня на фінансування підготовки об'єктів, які входять у державну, обласну та Харківську міську цільові програми підготовки Євро-2012 надійшло 555,06 млн. грн. з держбюджету, 16,59 млн. грн. з обласного бюджету, 74,01 млн.грн з бюджету м. Харкова та 306,35 млн.грн. з інших джерел. Про це повідомив сьогодні на засіданні колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. 

Для ремонту студентських гуртожитків до Євро-2012 необхідно додатково 216,77 млн. грн.

Головним управлінням освіти і науки Харківської облдержадміністрації ведуться роботи з підготовки студентських гуртожитків, внесених до Державної, обласної та Харківської міської цільових програм підготовки до Євро-2012. Про це повідомив під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, з Міністерством освіти і науки вирішується питання про терміновий початок фінансування робіт з реконструкції та капітального ремонту студентських гуртожитків вищих навчальних закладів області. «У робочому порядку відпрацьовується питання виділення додаткових коштів у розмірі 216,77 млн. грн. для підготовки ще 55 гуртожитків і 1 санаторію-профілакторію, де будуть розміщуватися вболівальники і гості Чемпіонату, що дасть додатково 19310 місць», - заявив Юрій Сапронов.

Більше 750 безробітних залучено до робіт з підготовки до Євро-2012

Безробітних залучають до оплачуваних громадських робіт з підготовки до проведення фінальної частини Євро-2012. Про це повідомив сьогодні під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.  За його словами, Головним управлінням праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації проводиться робота по взаємодії з підприємствами та організаціями, які беруть участь у підготовці інфраструктури до проведення фінальної частини Євро-2012. «На сьогодні укладені договори з 9 підприємствами, що дало можливість залучити до робіт більше 750 осіб. Цей процес триває», - заявив Сапронов/

Борг підприємств, установ та організацій області по внесках до Пенсійного фонду становить 254 млн. грн.

Як повідомила під час спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, в цілому по області борг підприємств, установ та організацій по внесках до Пенсійного фонду України у вересні зріс на 9,3 млн. грн. (на 3,8%) і на 24 вересня становить 254 млн. грн.

Заборгованість підприємств Харківської області з виплати заробітної плати складає 108,8 млн.грн.

За даними моніторингу, з початку вересня загальні борги із виплати заробітної плати в області зменшені на 10,8 млн. грн. і станом на 24 вересня склали 108,8 млн. грн. Відповідно до планом невідкладних заходів, у вересні борги повинні бути скорочені на 6,4 млн. грн. Про це сьогодні під час спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька.

Експозиція Харківської області нагороджена Дипломом Міжнародної виставки-ярмарки „Подмосковье 2010” за активну участь

Харківська офіційна та ділова делегація взяла участь в Міжнародній виставці-ярмарку „Подмосковье 2010”, що проходила в період з 23 – 25 вересня 2010 року у виставковому центрі „Крокус - Сіті”. За результатами виставки експозиція області була нагороджена Дипломом організаторів Міжнародної виставки-ярмарки „Подмосковье 2010” за активну участь.  

Харківська область має потребу в інвестиціях у сільське господарство та енергетику. Михайло Добкін

У ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні Андраніком Манукяном голова ХОДА Михайло Добкін назвав найбільш пріоритетні галузі для залучення іноземних інвестицій. Перший пункт у списку - сільське господарство.

Харківська область планує обмінятися з Вірменією бізнес-делегаціями

У ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні Андраніком Манукяном голова ХОДА Михайло Добкін запропонував організувати двосторонній обмін бізнес-делегаціями, що буде сприяти зміцненню економічних зв'язків між Харківщиною та Вірменією.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні

27 вересня голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні Андранік Манукяном.Також на зустрічі були присутні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов і Почесний консул Республіки Вірменія в Харкові Армен Асланян. У ході зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці Вірменії з Харківською областю в галузі економіки та освіти.

Віталій Алексейчук взяв участь в урочистостях з нагоди Дня визволення Коломака

25 вересня на центральній площі сел. Коломак відбулося свято, присвячене Дню визволення Коломака. В урочистостях взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Заступник голови ХОДА побажав усім ветеранам здоров’я та добробуту. «Бажаю усім ветеранам, щоб вони жили ще дуже довго. Ваш подвиг завжди залишиться у пам’яті народу. Я знаю, що на Коломаччині живе дуже працьовитий та самобутній народ. Вітаю усіх зі святом та бажаю щастя та добра», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Команда Харківської зооветеринарної академії посіла 3 місце на Українсько-Польському футбольному турніру університетських команд 2010-2012

23 вересня 2010 року завершився зональний етап Українсько-Польського футбольного турніру університетських команд 2010-2012 в м. Харків. За підсумками змагань право брати участь у фінальних змаганнях турніру в м.Київ виборола команда Харківської державної зооветеринарної академії. 25 вересня в матчі за 3-тє місце фінального турніру команда Харківської зооветеринарної академії зустрілась з Університетом Марії Кюрі-Склодовської (м. Люблін) і перемогла з рахунком 3:0.

Відбулись обласні змагання з легкоатлетичного кросу серед учнів ПТНЗ Харківської області

23 вересня в парку імені Артема відбулись перші в цьому навчальному році обласні спортивні змагання з легкоатлетичного кросу серед учнів професійно-технічних навчальних закладів. В заході взяло участь 37 команд, усього 405 спортсменів. На церемонії відкриття змагань учасників привітали начальник Харківського обласного управління з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олексій Савченко та головний суддя змагань, керівник фізичного виховання Харківського професійного ліцею машинобудування Віктор Купріянов.

1 жовтня в Народній українській академії відбудеться презентація книжки «На вівтар покликання: нариси про педагогічні династії  Харківщини»

У рамках традиційної зустрічі ветеранів освіти, присвяченої Дню вчителя, 1 жовтня 2010 в 15.00 у Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» відбудеться презентація нового видання «На вівтар покликання: нариси про педагогічні династії Харківщини».

Події дня

Сьогодні о 15:00 в Великій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 4 поверх) Відбудеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області Порядок денний:  В порядку контролю: 1. Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 25 серпня 2010 року "Про погашення заборгованості з виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та стан зайнятості населення області". 2. Про хід виконання рішення зборів адміністративно – господарського активу області від 25 серпня 2010 року "Про стан роботи щодо підготовки та проведення в області фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу". Планові питання: 3. Про стан підготовки до сталого функціонування господарського комплексу, об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери в зимовий період 2010-2011 років. 4. Про підготовку підприємств агропромислового комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років. Інформаційно: 5. Про результативність роботи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування щодо створення умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї. Розгляд протокольно: 6. Про стан міжнаціональних відносин та забезпечення прав національних меншин в області. 

У наших взаєминах з Польщею немає ніяких проблем. Микола Азаров

В ході брифінгу в Харкові прем'єр-міністр України Микола Азаров підкреслив, що Україна високо цінує співпрацю з Польщею, а також наголосив на необхідності активізації спільної роботи у сфері євроінтеграції та торговельно-економічних відносин.

Загальна непроста історія України і Польщі повинна об'єднати наші народи. Микола Азаров

В ході брифінгу в Харкові прем'єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що й надалі відновленню пам'яті про спільні трагедії українського і польського народів буде приділятися особлива увага. Зокрема, він повідомив, що меморіальний комплекс жертвам тоталітаризму буде побудований і в Биківні.

Ми домоглися стабілізації системи влади й економіки. Микола Азаров

В ході брифінгу в Харкові прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначив, що уряду за короткий період роботи вдалося досягти певних результатів у відновленні української економіки. Зокрема, одним з основних досягнень він назвав стабілізацію як економічної, так і політичної систем.

Меморіал жертв тоталітаризму - символ того, що ми перемогли в боротьбі за правду. Броніслав Коморовський

Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський звернувся до присутніх на церемонії з нагоди десятиріччя Меморіалу жертв тоталітаризму зі словами: «Я вдячний всім тим, хто був причетний до створення цього меморіалу, до цієї дієвої боротьби за пам'ять про Катинські злочин. У цій трагедії ми знаходимося з вами по один бік. На боці противників тоталітарного режиму, на боці тих, хто став його жертвою. Ми приїхали сюди, щоб відзначити десяту річницю перемоги правди над брехнею. Правди, яка має для нас величезне значення. Запалюючи цю поминальну свічку, думаю і молюся про всі жертви цього злочину і про тих, хто переміг Катинську брехню». 

Першочергова задача для уряду - відновити тваринництво. Микола Азаров

В ході брифінгу в Харкові прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що відновленню тваринницького комплексу України відводить одну з перших позицій у списку першочергових завдань для уряду.

Продовольчій безпеці країни нічого не загрожує. Микола Азаров

Незважаючи на складні погодні умови, які зашкодили в цьому році аграріям зібрати гарний урожай, в Україні не буде проблем з продовольством, - підкреслює прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, на даний момент ведеться робота з формування запасів, які дозволять забезпечити всю країну до наступного врожаю і утримати зростання цін.

У Харківській області є порядок і прогрес. Микола Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров схвалив роботу голови ХОДА Михайла Добкіна і відзначив, що в Харкові міські і обласні власті працюють набагато краще, ніж в Одесі, губернатором якої він незадоволений. «Всі ті враження, які у мене склалися про Одесу, коли я там був, прямо протилежні моїм враженням про Харків. Ці два міста - небо і земля, і мені це прикро як прем'єр-міністру, адже Одеса повинна бути не гірше Харкова. Мені подобається, що у вас є порядок, є прогрес, місто на очах поліпшується», - сказав Микола Азаров. Також голова уряду позитивно відзначив роботу керівництва Харківської області відносно підтримки цінової політики. «Керівництво Харківської області багато робить для підтримки цінової політики. Взагалі можна відзначити, що ситуація там, де керівники працюють, досить стабільна», - підкреслив Микола Азаров.  

Двоє мешканців області відзначені державними нагородами Російської Федерації

Сьогодні у приміщенні Генерального консульства Росії в Харкові відбулася урочиста церемонія вручення державних нагород Російської Федерації чотирьом українським воїнам-інтернаціоналістам, у тому числі двом мешканцям Харківської області. Нагороди вручив консул Росії в Харкові Віталій Богданов Житель м.Куп 'янськ Володимир Федоров отримав медаль «За відвагу», медаль «За бойові заслуги» отримав житель пос.Ковшаровка (Куп'янський район) Геннадій Шкарін.

Найголовніша цінність - це людське життя. Микола Азаров

На Меморіалі жертв тоталітарного режиму відбулася Римсько - католицька меса, після якої загиблим польським громадянам були віддано військові почесті. Як зазначив сьогодні прем'єр - міністр України Микола Азаров, найголовніша цінність - це людське життя. «Ніхто не має права безкарно вбивати людей, це не виправдовує ніякі цілі. Влада зобов'язана зробити все, щоб країна розвивалася демократично, щоб таке ніколи не повторилося », - підкреслив Микола Азаров.  

Архів документів