Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно стимулювати розвиток тих сфер економіки, які зможуть забезпечити підвищення рівня добробуту українців. Юрій Сапронов

Необхідно стимулювати розвиток тих сфер економіки, які зможуть забезпечити підвищення рівня добробуту українців. Юрій Сапронов

«Держава не повинна обмежувати економічні права і свободи підприємців, а й допустити привілейованості якихось категорій бізнесу воно також не має права. Оподаткування повинно бути справедливим, тобто податки повинні платити абсолютно все. Але, кажучи про податкову справедливості і доцільності, дуже важливо стимулювати розвиток тих сфер економіки, які зможуть надалі забезпечити підвищення рівня добробуту українців», - прокоментував віце-губернатор Юрій Сапронов зміни до Податкового кодексу, які готує робоча група, до складу якої входять представники Мінфіну, об'єднань підприємців, профспілок і народних депутатів.

За словами Юрій Сапронова, позитивні моменти прийнятого в 2010 році Податкового кодексу не підлягають сумніву, але разом з тим у ньому є статті, які потребують зміни або доопрацюванню.

«Давайте порівняємо: податок на прибуток до прийняття нового кодексу був 25%, зараз він становить 23% і знизиться до 16% до 2014 року. З 1 квітня почалися податкові канікули для підприємств з оборотом до 3 млн. грн. на рік. Хіба погано для підприємця платити нульову ставку податку на прибуток протягом п'яти років? Думаю, немає людини, яка б відповіла «так» на це питання. Разом з тим, концепція спрощеної системи оподаткування підлягає суттєвим змінам, над якими і ведеться робота», - зазначив заступник голови ХОДА.
 

Теги