Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з главою компаній «Shell» в Україні Патріком Ван Дале

Юрій Сапронов зустрівся з главою компаній «Shell» в Україні Патріком Ван Дале

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови обласної ради Олена Олешко зустрілися з главою компаній «Shell» в Україні Патріком Ван Дале. Як повідомив під час зустрічі Юрій Сапронов, уряд України висловив бажання співпрацювати з рядом міжнародних енергетичних компаній, серед яких і компанія "Shell".

«Президент України позитивно оцінив рішення компанії «Shell» почати видобуток нетрадиційного газу в Україні. Підприємства Харківської області мають великий досвід у розробці складних вуглеводнів, оскільки близько 80% всього українського газу видобувається в нашому регіоні. Хоча видобуток вуглеводнів є сферою діяльності держави, ми на регіональному рівні дуже зацікавлені в участі компанії «Shell» у тендері з відбору інвестора для розробки Юзівської газової площі, оскільки добре знаємо вашу компанію як представника соціально-відповідального бізнесу», - зазначив віце-губернатор.

Як заявив голова компаній «Shell» в Україні Патрік Ван Дале, компанія готова працювати в Україні на умовах прозорості і конкурентності. Він окреслив ще один напрямок діяльності компанії - торгівлю нафтопродуктами.

«У нас немає мети, щоб мережа автозаправних станцій «Shell» була присутня по всій Україні, ми хочемо розвиватися і розширюватися в ключових центрах з великою кількістю населення, одним з яких є Харків», - сказав він.

У ході зустрічі Юрій Сапронов запропонував створити постійно діючу робочу групу, до складу якої увійдуть представники компанії «Shell», екологи та інші фахівці. Керівником робочої групи буде призначено начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин Анатолій Педешко.