Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки взаєморозумінню між обладміністрацією, забудовниками та банками нам вдасться цього року здати в експлуатацію більше житла, ніж у 2010 році. Валентин Дулуб

Завдяки взаєморозумінню між обладміністрацією, забудовниками та банками нам вдасться цього року здати в експлуатацію більше житла, ніж у 2010 році. Валентин Дулуб

Сьогодні в Харкові відбулася координаційна нарада з питань будівництва доступного житла в Харківській області за участю забудовників, представників Асоціації будівельників Харківської області, Національного банку України в Харківській області та комерційних банків. Як повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, між усіма учасниками наради досягнуто необхідне взаєморозуміння, яке дозволить цього року побудувати більше доступного житла, ніж попереднього.

«Ми досягли домовленості про те, що протягом тижня банкіри дають нам свої пропозиції з кредитування інвесторів і забудовників на прийнятних для них умовах, щоб ми вже починали інтенсивну роботу з черговиками, які виявили бажання придбати доступне житло за схемою, запропонованою Кабінетом міністрів України.

Сьогодні у нас стоїть завдання здати цього року мінімум 150 квартир за програмою «Доступне житло». Паралельно, безумовно, ведеться робота з усіма забудовниками по продовженню в цілому будівництва житла в Харківській області. Ми очікуємо, що завдяки злагодженим діям та взаєморозумінню між обласною адміністрацією, забудовниками та банківськими установами нам вдасться цього року здати в експлуатацію більше житла, ніж у попередньому. Це підтвердили всі забудовники, Асоціація будівельників області і банкіри», - підкреслив Валентин Дулуб.

За його словами, переговори з банками йдуть про можливість кредитування як забудовників, так і потенційних покупців житла, які на правах інвесторів будуть брати участь у будівництві, оплачуючи 70% вартості квартири.