Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2010 році в Харківській області активізована фізкультурно-оздоровча робота серед молоді

У 2010 році в Харківській області активізована фізкультурно-оздоровча робота серед молоді

У 2010 році було вжито заходів щодо активізації фізкультурно-оздоровчої роботи серед учнівської молоді. Про це повідомив у ході наради із заступниками голів РДА, міських рад з підведення підсумків роботи Харківської області з розвитку фізичної культури і спорту в 2010 році заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.  

Зокрема, в дошкільних установах на 4% до 18,4% збільшилася кількість дітей до 6 років, що займаються в оздоровчих групах. За його словами, цьому сприяло введення в штати дитячих садів фахівців з фізичної культури і спорту. Тільки за останні 2 роки додатково введено 15 фахівців. Також за звітний період збільшилася кількість осіб, що займаються оздоровчою роботою в середніх школах, на 3% і складала по області 32,8% (2009 р. - 29,8%). 

Велася робота по введенню додаткових уроків фізкультури. Кількість відвідуючих 3-4 години фізкультури на тиждень становить по області 67,6%, що на 3% більше, ніж у 2009 році. За словами Геннадія Хохлова, активізувалася ця робота у Балаклійському, Валківському, Великобурлуцькому, Борівському, Коломацькому районах, містах Куп'янську, Первомайському, Люботині. 

Заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту зазначив, що до занять у спортивних школах залучено 16,5% дітей та підлітків - це найвищий показник по Україні. Високий відсоток охоплення дітей у спортивних школах мають Борівський (28,7%), Великобурлуцький (23,6%), Первомайський (37,2%) і Печенізький (35,9%) райони.

Теги