Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У другому обласному суботнику 2 квітня взяли участь понад 140 тисяч осіб. Валентин Дулуб

У другому обласному суботнику 2 квітня взяли участь понад 140 тисяч осіб. Валентин Дулуб

2 квітня в рамках акції «За чисте довкілля» в Харківській області відбувся другий обласний суботник, в якому взяли участь понад 140 тисяч осіб. Активну участь у прибиранні територій взяли студенти і співробітники медичних установ області. Зокрема, у суботнику взяли участь майже 16 тисяч співробітників з 455 медичних установ і 13,5 тисяч студентів з 46 вищих та професійно-технічних навчальних закладів.

Як зазначив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, особлива увага приділяється придорожнім територіям.

«Практично всі міста і райони області приступили до прибирання територій, прилеглих до основних дорожніх магістралей. Особливо добре попрацювали з прибирання придорожніх територій та санітарної очистки смуг в Дергачівському, Чугуївському, Балаклійському, Ізюмському районах. Не взяли участь в цих роботах у Нововодолазькому, Красноградському, Богодухівському, Харківському районах», - повідомив він.

У ході суботника було впорядковано понад 550 гектарів закріплених територій, у тому числі 80 гектарів паркових зон, посаджено 1675 дерев і 488 кущів, розчищено 115 гектарів лісосмуг і 570 кілометрів узбіч вздовж доріг загального користування. Також були очищені від сміття 67 гектарів прибережних зон у Валківському, Дворічанському районах та місті Харкові, вивезено понад 2,3 тисячі кубічних метрів сміття, ліквідовано 135 несанкціонованих звалищ, в тому числі 60 - у Харкові.

Крім того, в Харкові проведено санітарну обрізку 994 дерев, 50 аварійних дерев було знесено. Також 2 квітня були упорядковані 92 місця розриття на інженерних мережах, проведено санітарне очищення 229 дворів, 10 гектарів кладовищ, вивезено 445 кубічних метрів змету. Для виконання цих робіт було задіяно 326 одиниць техніки.