Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відвідав Балаклійську центральну районну лікарню

Михайло Добкін відвідав Балаклійську центральну районну лікарню

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході робочої поїздки до Балаклійского району відвідав центральну районну лікарню. Він оглянув хірургічне, терапевтичне і акушерсько-гінекологічне відділення, та артроскопічний центр.

Як розповіла головний лікар ЦРЛ Оксана Піонтковська, лікарня обслуговує 84,8 тис. населення району. В лікарні наявні 345 ліжок цілодобового перебування, 80 ліжок денного перебування, а також поліклінічне відділення на 586 відвідувань за зміну. За її словами, артроскопічний центр було створено спільно з клінікою спортивної медицина міста Штудгарт та лікарня стала піонером в Харківській області з артроскопічних та лапароскопічних операцій. Їх розпочали проводити 15 років тому.
Також головний лікар повідомила, що лікарня самостійно забезпечує власні потреби в плазмі для переливання крові.
За словами Оксани Піонтковської, медична галузь району має декілька проблем. Зокрема, це низька укомплектованість лікарськими кадрами за спеціальностями педіатрія, рентгенологія, фтизіатрія, оториноларингологія, кардіологія, сімейна медицина. Крім того, потребує покращення матеріально-технічної бази ЦРЛ, а саме необхідне придбання нового рентгенапарату.

Довідка. Балаклійську ЦРЛ засновано у 1911 році. Вона розташована на території заповідної зони загальною площею 15 га. Щорічно в стаціонарах цілодобового перебування отримують лікування близько 14 – 15 тис. хворих; у тому числі на базі центральної районної клінічної лікарні - 10 – 11 тис., до 3 тис. – з приводу оперативного лікування.