Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головне сьогодні - забезпечити трудовий колектив замовленнями. Володимир Бабаєв

Головне сьогодні - забезпечити трудовий колектив замовленнями. Володимир Бабаєв

Однією з причин ситуації, що склалася сьогодні на ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка», стала відмова Російської Федерації від розміщення замовлень для ракетно-космічної галузі на українських підприємствах. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв:

«Урядом Росії було ухвалено рішення про перехід на власне виробництво - від проектування до випуску кінцевої продукції. І вже тоді називався 2009 рік як такий, коли обсяг замовлень цієї галузі на українські підприємства буде складати не більше 5% від загального попереднього обсягу.

На жаль, тоді у підприємства не вистачило коштів на технічне переозброєння виробництва та перехід на нові види продукції, і сьогодні воно лише «проїдає» гроші, а не заробляє».

Тому, головне сьогодні, на думку Володимира Миколайовича, - забезпечити трудовий колектив замовленнями, які дали б можливість не тільки працювати людям, а й розвивати виробництво, проводити технічної переозброєння,і таким чином вийти на ринок з конкурентоспроможною продукцією.

"Зі свого боку ми сьогодні відпрацювали з Кабінетом Міністрів, з профільними міністерствами, щоб наповнити портфель замовлень даного підприємства. Тут ми працюємо і з Міністерством оборони на замовлення машин «Булат» і «Оплот» для заводу ім.Малишева, і по Іракському контрактом з ХКБМ, з Південною залізницею по новій продукції, яку починає освоювати завод, це опори електричних мереж. Досить тих замовлень, які по субпідряду може виконувати завод ім. Шевченка «Турбоатому», а це на 2012 рік може бути порядку 30 млн", - резюмував перший заступник голови ХОДА.