Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася зустріч зі всесвітньо відомим американо-німецьким теоретиком культури Хансом Ульріхом Гумбрехтом

У Харкові відбулася зустріч зі всесвітньо відомим американо-німецьким теоретиком культури Хансом Ульріхом Гумбрехтом

Сьогодні в прес-центрі Харківської облдержадміністрації відбулася зустріч зі всесвітньо відомим американо-німецьким теоретиком культури Хансом Ульріхом Гумбрехтом, який вперше відвідує Україну для участі у харківському колоквіумі з питань культурних трансформацій та культурної політики.

«Організаторами цього заходу виступили Харківське обласне управління культури і туризму, ХНУ імені Каразіна і Академія культури. Коли надійшла інформація про ініціативу проведення такого чудового заходу, який пов'язаний з питаннями інтеграції української культури у світову, нам здалося, що з допомогою пана Гумбрехта ми, можливо, наблизимось до усвідомлення ролі української культури у світовому культурному просторі. Ми з задоволенням відгукнулися на цю ініціативу, результатом чого є ланцюг заходів, які проходять у рамках колоквіуму», - повідомив начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Як зазначив у свою чергу пан Гумбрехт, він дуже радий зустрічі з харків'янами.

«Я приїхав до Харкова 24 години тому, і я щиро можу сказати, що це один із найбільш приголомшливих днів у моєму житті, а я людина немолода. Я пишу книги, а письменництво - це заняття цікаве, але досить самотнє, тому, коли приїжджаєш у місто, де читають твої книги, де так тепло приймають, це дуже приємно», - зазначив він.

Теги