Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

20 - 25% вартості продуктів можна знизити, застосувавши лише адміністративні методи з наведення порядку. Михайло Добкін

Сьогодні голова облдержадміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Віталій Алексейчук, начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, начальник головного Харківського обласного управління у справах захисту прав споживачів Олександр Нечипоренко та начальник обласної інспекції з контролю за цінами Володимир Нетудихата відвідали з інспекційною поїздкою Центральний ринок м.Харкова, де ознайомилися з ціновою політикою. Після чого всі учасники рейду побували на сільськогосподарському ярмарку на площі Свободи.  

Юрій Сапронов зустрівся з Почесним консулом України в м.Ізмір Турецької Республіки

15 жовтня 2010 року відбулася зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова з Почесним консулом України в м.Ізмір Турецької Республіки Хікметом Четином Гюверджином. В ході зустрічі обговорювалися питання співпраці в рамках діючої угоди між Харківською обласною державною адміністрацією і губернаторством провінції Ізмір про торгівельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво, зокрема, про перспективу відкриття в місті Харкові українсько-турецького торгового дому.  

Увага! Оголошено акредитацію!

У вівторок, 19 жовтня, у с. Первомайське Шевченківського району відбудеться тактико-спеціальне навчання органів управління та сил цивільного захисту Харківської області щодо готовності їх до ліквідації надзвичайних ситуацій на складі зберігання компонентів ракетного палива в/ч А 2136 у. Представникам ЗМІ, які висвітлюватимуть цю подію, прохання акредитуватись за телефонами 700-03-31 та 700-17-49 до 10:00 18 жовтня.  

Ми повинні забезпечити єдині медичні стандарти в Харківській області. Михайло Добкін

У всіх населених пунктах Харківської області повинні бути побудовані сучасні фельдшерсько-акушерські пункти та медичні амбулаторії, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це обов'язкова частина єдиного медичного простору.

Пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала роботу в Мерефі

На площі Перемоги міста Мерефа Харківського району розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та Мерефянський міський голова Борис Хихля.

Мешканці Харківської області зможуть безкоштовно проходити радіологічне обстеження в двох клініках Харкова

Завдяки договорам про соціальне партнерство, які підписуються між  Харковом, Харківською областю та соціально відповідальними підприємцями, жителі регіону отримують можливість безкоштовно користуватися тими чи іншими медичними послугами. Найближчим часом доступним для соціально нужденних людей стане радіологічне обстеження.

Співробітництво в рамках єдиного медичного простору дає додаткові можливості для лікування патологій у дітей

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відзначив важливість співпраці обласних і міських властей з інститутами академії медичних наук в рамках єдиного медичного простору.  «З інститутом невідкладної хірургії ми забезпечимо кооперацію коштів міста, області та наших соціальних бізнес-структур, і будемо проводити до 60 операцій на рік дітям, які страждають хворобами серця», - зазначив він.

У грудні в Харкові відбудеться безпрецедентна операція з імплантації зубів

У рамках договорів про соціальне партнерство, які підписуються між владою міста і області, а також соціально відповідальним бізнесом, розробляються всі основні напрямки медичних послуг. Зокрема, вже найближчим часом буде підписано кілька таких угод в стоматології. Про це 14 жовтня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У Харкові налагоджено ефективну співпрацю між владою та соціально відповідальним бізнесом. Ігор Шурма

На даний момент в Харківській області працює або перебуває на останньому етапі підготовки порядку 10 проектів соціального співробітництва між бізнес-структурами і владою, в рамках яких підприємці надають можливість безкоштовно скористатися тією чи іншою послугою жителям Харкова і області, які її найбільш потребують.

18 жовтня буде відкрито перехід між стаціонарним корпусом та діагностичним центром обласної клінічної лікарні

18 жовтня о 15.00 буде відкрито перехід між стаціонарним корпусом та діагностичним центром обласної клінічної лікарні. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Стаціонарний корпус обласної клінічної лікарні нарешті з’єднається з діагностичним центром. Закінчаться митарства і знущання над пацієнтами, які знаходилися в обласній клінічній лікарні і не могли туди потрапити на обстеження. 18 жовтня все це стане єдиним комплексом, і на сьогоднішній день все те прекрасне обладнання, що ми маємо в діагностичному комплексі, нарешті буде працювати на користь людей, які проходять стаціонарне лікування», - зазначив заступник голови ХОДА.

Зростає рівень забезпеченості медичним обладнанням районів області

Завдяки обласній державній адміністрації для Лизогубівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини закуплено електрокардіограф з приладом для дистанційної передачі електрокардіограм по системі «ТЕЛЕКАРД» та медичне обладнання на суму 50,0 тис.грн. Сертифікати на все обладнання лікарю амбулаторії сьогодні урочисто передав голова Харківської ОДА Михайло Добкін.  

У селі Лизогубівка відкрито нову амбулаторію

Голова облдержадміністрації Михайло Добкін взяв учать у відкритті у с. Лизогубівка Харківського району сучасної амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, яка віднині надаватиме медичну допомогу 2400 мешканцям с. Лизогубівка, с. Темнівка, с. Шмаровка, с. Кірсаново, у тому числі 277 дітям.

Для багатьох дітей дельфінотерапія - єдиний дієвий спосіб реабілітації. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади», що для багатьох дітей дельфінотерапія є єдиним дієвим способом реабілітації.  «Дельфінотерапія - це єдиний дієвий спосіб вивести дитину з того стану, в якому вона знаходиться. І не забувайте, що дітки з обмеженими можливостями не лише мають проблеми зі здоров'ям, але і страждають від самотності. Вони оточені рідними і не мають можливості спілкуватися з однолітками. Я дивився зі сльозами на очах, як маленький хлопчик з ДЦП через 5 - 7 хвилин роботи з дельфіном, перебуваючи у нього на спині, спокійно тримався за плавець.  Батьки кажуть, що найбільший ефект вони бачать в такій реабілітації, яку дають дельфіни», - сказав Ігор Шурма.

Перші підсумки експерименту по впровадженню в освітній процес електронних підручників будуть підбиті 22 жовтня

На засіданні Комітету з економічних реформ, яке відбудеться в Харкові 22 жовтня під головуванням Міністра освіти України Дмитра Табачника, будуть підведені перші підсумки експерименту щодо впровадження в освітній процес електронних підручників. Якщо експеримент буде визнаний вдалим, на його основі буде підписано рамкову угоду між Харківською областю та Міністерством освіти про створення відповідного пілотного проекту.

Всі корупціонери повинні бути покарані. Юрій Сапронов

«Президент України Віктор Янукович назвав бюрократів і корупціонерів головною перешкодою процесу впровадження в країні Програми економічних реформ. Саме їх у першу чергу стосуються реформи, які більше не дозволять руйнувати економіку країни, як це було раніше. Всі корупціонери повинні бути покарані, і таке покарання має бути жорстким і показовим для інших. Країна повинна знати своїх «героїв», - заявив заступник голови облдержадмііністраціі Юрій Сапронов. За словами віце-губернатора, зараз кожен день оприлюднюється інформація про затримання нечистих на руку чиновників.  

У випадку необгрунтованого підвищення цін на продукти харчування облдержадміністрація буде реагувати жорстко. Юрій Сапронов

«У зв'язку з раптовим підвищенням цін на продукти харчування, які входять до мінімального споживчого бюджету, Президент України Віктор Янукович дав доручення розібратися з цим фактом. За ініціативи голови ХОДА Михайла Добкіна будуть проведені тотальні рейди та перевірки на торговельних підприємствах міста з питань ціноутворення та якості продуктів. На виявлені випадки необгрунтованого підвищення цін облдержадміністрація буде реагувати жорстко», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.  

Події дня

Сьогодні, 15 жовтня, о 10:00 у Школі вищої спортивної майстерності (вул. Динамівська, 5а) відбудеться Фінал Кубка України з таїландського боксу Муей Тай; о 13:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей в 2010 році;  о 15:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підготовку закладів культури області до роботи в осінньо-зимовий період 2010 -2011 років. О 16:00 в  Будинку Архітектора (вул. Дарвіна, 9) відкриється персональна виставка Владлена Семенова "Геми-Образи".

Харківські теплопостачальні підприємства передали «Нафтогазу» матеріали для укладання договорів на газ

Матеріали комунальних підприємств Харківської області передані для укладення договорів в НАК «Нафтогаз Україна». Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  За його словами, на сьогоднішній день 242 млн. грн. Харківська область заборгувала за газ. З них 184 млн. грн. - це борги КП «Харківські теплові мережі».

І в Харкові, і в Харківській області опалювальний сезон розпочався вдало. Валентин Дулуб

На даний момент в місті Харкові практично всі будинки підключені до опалення. Невеликі локальні проблеми, про які сигналізують мешканці, вирішуються максимально оперативно, - повідомив 14 жовтня під час програми «Час влади» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Всі об'єкти соціальної сфери Харківської області були підключені до тепла до 12 жовтня. Валентин Дулуб

На даний момент всі об'єкти соціальної сфери Харківщини підключені до опалення. Незважаючи на те, що в кількох районах області початок опалювального сезону дещо затримався, до 12 жовтня всі проблеми були вирішені, - повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Відразу після підписання розпорядження, що опалювальний сезон починається з 1 жовтня, ми негайно приступили до розгортання роботи наших котелень, і до 12 числа практично вся бюджетна сфера, всі соціальні установи були підключені. По житлових будинках у нас в Харківській області ніяких проблем не було.

Роботи на Харківській окружній дорозі йдуть за графіком

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що на окружній дорозі укладено 43,6 км другого шару асфальту. За його словами, за минулу добу укладено 7,3 тис.тонн асфальту. «Це той плановий показник, який дозволить нам завершити роботи до 25 жовтня», - зазначив Валентин Григорович. Задіяно 350 одиниць техніки, працюють 1,5 тисячі осіб.  «Роботи ведуться досить інтенсивно. Якщо такий темп виготовлення асфальтобетону і роботи техніки буде витриманий, і нам не завадять природні умови, дорога буде здана в планові терміни», - повідомив Валентин Дулуб.

Якби не попередні 5 років бездіяльності, низки проблем, пов'язаних зі зберіганням шкідливих речовин в області, вже можна було б позбутися. Михайло Добкін

«В області існують серйозні проблемні питання, пов'язані зі складуванням хімічних речовин, які використовувалися у промисловості і сільському господарстві, а також радіоактивних речовин, які протягом останніх 30 років завозяться на один із полігонів області як відходи з промислових підприємств Полтавської, Сумської та Харківської областей. Ці питання не з'явилися в останні 8 міс. роботи нової влади, вони мають довгу історію. Якби не останні 5 років бездіяльності, вже можна було б позбутися хоча б від частини цих проблем», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи відкритий лист депутата Харківської облради Арсена Авакова щодо ситуації з отрутохімікатами в Лозівському районі.

При розселенні ми будемо намагатися вирішити проблеми всіх сімей, які проживають в будинках поруч з 61-м арсеналом у Лозовій. Михайло Добкін

«Розселення людей завжди було досить делікатною темою, і завжди знаходяться люди, які хочуть більшого, ніж можна дати їм відповідно до законодавства. Це звичайна ситуація і звичайні людські бажання. Головне не зробити так, щоб у кінцевому підсумку люди залишилися незадоволеними і вважали б, що з ними поступили не згідно з законодавством», - зазначив Михайло Добкін, коментуючи розселення людей з будинків, розташованих на території 61-го арсеналу в Лозовій.

Якщо харківський безпілотник буде відповідати всім необхідним вимогам, він стане головним зразком для виробництва. Михайло Добкін

Питання про запуск у виробництво безпілотних літальних апаратів, які розробляються Чугуївським авіаремонтним заводом, вже найближчим часом буде розглянуте урядом. На даний момент всі необхідні для цього документи передано першому віце-прем'єр-міністру України Андрію Клюєву.  

Роботи з ліквідації наслідків вибухів у Лозовій йдуть згідно з графіком. Михайло Добкін

Роботи з ліквідації наслідків вибухів у Лозовій йдуть згідно з планом і графіком, затвердженими на цей рік. Про це під час ефіру телепрограми «Час влади» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «Зараз триває ліквідація тих снарядів, які розкидало по всій території 61 арсеналу. Паралельно проводяться роботи з підготовки розчищення інших територій, що знаходяться в технічній зоні. Вся робота триватиме приблизно два роки. Сьогодні працює 150 співробітників МНС, а з наступного року їх поступово збільшать до 300 осіб.

Андрій Клюєв оцінив роботу щодо запобігання пожежонебезпечних ситуацій у Харківській області та по всій Україні позитивно

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв позитивно оцінив роботу щодо запобігання пожежонебезпечних ситуацій як у Харківській області, так і по всій території Україні.  «У нас доходило до 250 пожеж на добу. Завдяки інформації Національного космічного агентства про осередки пожеж і аномальні температури ми мали змогу дуже оперативно реагувати. Крім того, місцеві органи влади обмежили заїзд відпочиваючих у ліси, перенесли початок полювання і провели цілий комплекс заходів не тільки з гасіння, а й щодо запобігання пожежам. Цей комплекс заходів спрацював на те, що у нас хоч і були пожежі, але вони були локальними і їх дуже швидко ліквідували. Не дивлячись на високу температуру, у нас не було такої трагедії, як у наших сусідів в Росії. Техніка працювала, всі розуміли відповідальність покладених на них завдань, та завдання виконувалися», - заявив він.

Роботи з ліквідації наслідків аварії у Лозовій будуть завершені протягом двох років. Андрій Клюєв

Протягом  двох років після аварії, що сталася на 61-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ поблизу міста Лозова, не вживалось жодних дій з ліквідації наслідків даної надзвичайної ситуації. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. 

Виділено кошти на підтримку безпеки арсеналу в Балаклії

«Зараз є доручення арсенал в Балаклії вивозити. Це досить тривала процедура, на даний момент виділено кошти на те, щоб збільшити безпеку цього арсеналу, на додаткову обваловку, огорожу територій. Але згодом арсенали ці будуть вивозитися, а боєприпаси - ліквідуватися», - підкреслив 14 жовтня в ході брифінгу за підсумками візиту на 61-й арсенал у Лозовій перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

В ефірі програма «Час влади»

У четвер, 14 жовтня, о 19:30 на телеканалі ОТБ в ефір вийде програма «Час влади» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна.  

Держава в 2011 році планує закупити кілька пожежних танків

У 2011 році для потреб МНС планується закупити більш півдесятка пожежних танків. Про це 14 жовтня під час брифінгу за підсумками візиту на 61-й арсенал у Лозовій повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

Архів документів