Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Увага! Змінена дата проведення круглого столу

Заплановане на понеділок засідання другого круглого стола із циклу підготовки Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року перенесено на середу 17 листопада 2010 року на 11.30, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (Ректорський корпус, 1 поверх, 28 аудиторія)

Головні дороги України будуть відремонтовані до кінця 2011 року

У рамках підготовки до Євро-2012 до кінця 2011 року буде відремонтовано ряд доріг державного значення. Про це сказав Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв 12 листопада в ході брифінгу після урочистої церемонії відкриття окружної дороги навколо Харкова.

Від несплати пенсійних внесків потерпають люди. Ігор Шурма

Ряд підприємств Харківської області мають значні борги з виплати внесків до Пенсійного Фонду. Як підкреслив 12 листопада заступник голови ХОДА Ігор Шурма, несплата пенсійних внесків призводить до того, що людям не зараховується соціальний стаж і виходячи на пенсію, людина втрачає цей час, бо він не зараховується Пенсійним Фондом. "Від несплати пенсійних внесків потерпають люди", - підкреслив он.

До погашення боргів за спожитий газ треба підходити комплексно

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв назвав кілька шляхів, які повинні вирішити питання з погашенням боргу областей України за газ: «В першу чергу треба налагодити платіжну дисципліну. Друге - поміняти деяких нерадивих керівників. Наприклад, поміняли в Дніпропетровській області деяких керівників підприємств комунального господарства, і відразу збільшилися обсяги платежів за спожиті енергоносії. Така ж ситуація і в Житомирській області. З тими керівниками, які не справляються, треба просто прощатися і давати дорогу більш перспективним, які вміють працювати.  

Комбінати хлібопродуктів ліквідовуватися не будуть. Андрій Клюєв

Як повідомив сьогодні в ході спілкування з журналістами перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, нещодавно створена Українська «Продовольчо - зернова корпорація» співпрацюватиме в сфері логістики з російським держоператором - "Об'єднаної зернової компанією".

На реконструкцію залізничних переїздів і установку шлагбаумів буде виділено близько 1 мільярда гривень. Андрій Клюєв

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв 12 листопада в ході брифінгу після урочистої церемонії відкриття окружної дороги навколо Харкова повідомив, на якій стадії знаходяться роботи з реконструкції залізничних переїздів. «Зараз готується план і графік, а фінансування ми будемо розглядати в рамках фінплану «Укрзалізниці». На наступному тижні це питання буде розглянуто на засіданні Кабінету міністрів, і всі ці питання будуть узгоджені.Також у проекті бюджету на 2011 рік сума близько 1 мільярда гривень буде направлена на розгляд цих питань», - повідомив Андрій Клюєв.  

Будівельники окружної нагороджені Почесними грамотами Кабінету Міністрів України

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв вручив Почесні грамоти Кабінету Міністрів України дорожникам, які особливо відзначилися у ході робіт з ремонту Харківської окружної дороги.  «Я хотів сказати слова величезної подяки від імені Президента, від прем'єр-міністра України та від всього Кабінету міністрів за вашу працю. Ви змогли за такий короткий термін - за 3 місяці - не відремонтувати, а фактично зробити нову дорогу, і принести радість мешканцям Харківської області і всім її гостям. Вам величезні слова подяки за вашу працю. Спасибі», - сказав Андрій Клюєв.

За 7 місяців поточного року було збудовано та відремонтовано доріг в 10 разів більше, ніж за весь 2009 рік. Андрій Клюєв

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв 12 листопада в ході брифінгу за підсумками урочистої церемонії відкриття окружної дороги навколо Харкова підкреслив, що всі роботи з підготовки приймаючих міст до Євро-2012 ведуться досить інтенсивно. «У нас досить інтенсивно йдуть роботи в цьому напрямку, виділяються в повному обсязі з державного бюджету кошти. Фактично всі інфраструктурні об'єкти з підготовки до Євро-2012 будуються дуже інтенсивно. Я вам наведу одну цифру: за 7 місяців поточного року було збудовано та відремонтовано доріг в 10 разів більше, ніж за весь 2009 рік», - повідомив він.  

У Харкові урочисто відкрили рух реконструйованою об"їзною дорогою

12 листопада за участю Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва відбулося урочисте відкриття об'їзної дороги навколо Харкова. У заході також взяли участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в.о.міського голови Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, голова правління ВАТ Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" Сергій Стельнякович. 

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв прибув до Харкова

До Харкова прибув Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. У програмі його візиту - відкриття кільцевої дороги навколо Харкова.

Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні

Сьогодні в залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні паном Ахмедом Навазом Салемом Мела. У зустрічі також взяв участь перший заступник голови обласної ради Микола Тітов.

Пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» відкрилась в Коломаці

В центрі селища Коломак розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови Коломацької районної адміністрації Наталія Андрійченко.

Митрополит Волоколамський Іларіон презентує у Харкові ораторію "Страсті за святим Матвієм"

13 листопада 2010 о 14.00 у Великому залі ХНАТОБу відбудеться презентація ораторії "Страсті за святим Матвієм", яку представить її автор-Високопреосвященніший Митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв).Ораторія прозвучить у виконанні Національної академічної хорової капели України «Думка» та Київського камерного хору ім.Б.М.Лятошінського.

Харківська область візьме участь у Міжнародній виставці «Петерфуд» у Санкт-Петербурзі

Харківська область візьме участь у Міжнародній виставці «Петерфуд» у рамках Петербурзького продовольчого форуму, який відбудеться з 15 по 17 листопада 2010 року у м. Санкт-Петербурзі Російської Федерації.  Метою цього заходу є встановлення партнерських відносин між харківськими та російськими підприємствами, формування торгівельно-економічних зв’язків, сприяння дружбі та співробітництву між країнами. Підприємства області за результатами виставки отримають можливість встановити нові ділові контакти та розширити ринки збуту власної продукції, що позитивно вплине на подальший розвиток економічного потенціалу Харківщини в цілому та підвищить її імідж.

Земельний аукціон у Севастополі

Севастопольська міська державна адміністрація інформує про проведення земельного аукціону з продажу права оренди земельних ділянок та запрошує бажаючих жителів Харківської області взяти в ньому участь. Запропоновані ділянки розташовуються в мальовничих місцях Севастополя і дозволять покупцеві побудувати житлові комплекси, торгові центри та готельну інфраструктуру.

Чугуївські льотчики зустрінуться з двічі Героєм Радянського Союзу льотчиком-космонавтом Олексієм Леоновим

13 листопада на базі навчальної-авіаційної бригади в Чугуєві відбудеться вручення бойового прапору командувачем Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенантом Сергієм Онищенком, зустріч особового складу частини з двічі Героєм Радянського Союзу льотчиком-космонавтом Олексієм Леоновим та буде відкрито меморіальну дошку льотчику-космонавту Герою радянського Союзу Георгію Добро вольському. Представники ЗМІ можуть акредитуватися до 17.00 12.10.2010 за телефонами (057) 370-30-17 або (063) 2432452.    

Події дня

Сьогодні, 12 листопада, у Харкові відбудуться урочисті заходи з нагоди 80-ої річниці з дня заснування Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС). У плані святкового дня передбачається: - о 9.00 відкриття пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу Івану Кожедубу на території ХУПС (вул. Динамівська, 4А); - о 10.00 урочисте відкриття музею бойової слави військового університету в курсантському клубі ХУПС (в’їзд Трінклера, 3); - о 12.00 урочистий концерт за участю відомих митців культури у Харківському обласному театрі опери і балету (вул. Сумська, 25). Також своє 80-річчя святкує Харківський національний технічний університет сільського господарств. О 12:00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка (вул.Артема, 44) відбудеться урочисте розширене засідання вченої ради, присвячене 80-річчю з дня заснування університету. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан передачі безхазяйних та таких, що не обслуговуються належним чином, енергетичних об’єктів на баланс АК «Харківобленерго», або спеціалізованих підприємств, що мають відповідно ліцензії та можливість утримання зазначеного устаткування у задовільному технічному стані. О 19:00 в палаці студентів ХНЮА ім. Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88) відбудеться концерт польської піаністки Барбари Караскевич з нагоди річниці Відновлення Незалежності Польщі.

Електронна картка - це сходинка до майбутнього біометричного контролю. Микола Литвин

Українська прикордонна служба впроваджує інноваційні технології в систему контролю за перетином кордону громадянами України. Зокрема, мова йде про електронні карти для жителів прикордонних областей, які часто перетинають кордон.

Прикордонний і митний контроль стане зручнішим для пасажирів залізниці

У ході міждержавного тренінгу з практичної апробації новацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на україно-російській ділянці кордону голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин повідомив, що планується ввести ряд змін до процедури прикордонного та митного контролю поїздів на російсько-українському кордоні.

«Стратегію соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 року» необхідно ухвалити до кінця поточного року. Микола Кизим

Сьогодні в Харківському національному економічному університеті в ході засідання першого круглого столу на тему «Обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року» директор науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України Микола Кизим підкреслив, що всі пропозиції, які були представлені на круглих столах і секціях Міжнародної науково-практичної конференції «Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки і практики» будуть викладені у вигляді резолюції і передані робочій групі.

Для України та РФ міграційна карта буде дійсна 180 днів

У планах російської та української прикордонних служб при перетині кордону оформляти міграційну карту один раз строком на 180 днів. Про це повідомив в ході міждержавного тренінгу з практичної апробації новацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на україно-російській ділянці кордону голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин.

За підсумками міждержавного тренінгу будуть внесені зміни до Міжурядової угоди

Різні варіанти спрощення формальностей, які апробовувалися під час сьогоднішнього міждержавного тренінгу, вимагатимуть в кінцевому підсумку внесення змін в законодавчу базу Росії та України - до Міжурядової угоди. Проект цієї угоди вже підготовлений українською стороною.  

У Харківській області готуються пропозиції для спрощення перетину кордону України і Російської Федерації

Харківська та Бєлгородська області працюють над підготовкою пропозицій, які покликані спростити перетин кордону Україні і Росії для жителів прикордонних областей. «У даний момент є законодавчі обмеження: через місцеві пункти можуть проходити тільки ті громадяни, які живуть у прикордонних районах. Ми будемо вносити пропозицію, щоб розширили ці рамки до прикордонних областей, щоб жителі прикордонних регіонів могли перетинати в місцевих пунктах пропуску кордон, і щоб, допустимо, житель Сумської області міг перетнути кордон у харківському пункті пропуску»,- повідомив 11 жовтня заступник голови ХОДА Василь Хома.

У ХНЕУ відбулося засідання першого круглого столу «Обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року»

У Харківському національному економічному університеті відбулося засідання першого круглого столу, темою якого стало "Обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року».Цей круглий стіл відкриває цикл експертних обговорень проекту «Стратегія соціально - економічного розвитку Харківської області до 2020 року», яка повинна стати основою підготовки щорічних програм соціально - економічного розвитку області.

Час перетину україно-російського кордону має скоротитися

Як відзначив в ході міждержавного тренінгу з практичної апробації новацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на україно-російській ділянці кордону голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, вже в цілому розроблена системна ідеологія спрощення формальностей на українсько-російському кордоні.  

Харківський національний технічний університет сільського господарства святкує 80-річчя

12 листопада 2010 о 12:00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка (вул.Артема, 44) відбудеться урочисте розширене засідання вченої ради, присвячене 80-річчю з дня заснування університету.  

Тільки інноваційні сценарії дозволять досягти стійкого розвитку Харківської області. Євген Савін

Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року, які презентовані в 2010 році, базуються на інноваційних принципах розвитку регіону,- підкреслив під час відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Конкурентність та інновації: проблеми науки і практики» заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, тільки впровадження інновацій в усі сфери народного господарства дозволить досягти високого рівня розвитку регіону і країни в цілому.

У Харкові відкрилася Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентність та інновації: проблеми науки і практики»

11 листопада в Харкові на базі національного економічного університету відкрилася Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентність та інновації: проблеми науки і практики», присвячена актуальним питанням розвитку економіки України в цілому та Харківщини зокрема. У пленарному засіданні, що відкривало конференцію, взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, ректор ХНЕУ Володимир Пономаренко, а також ряд провідних економістів України і Росії.

Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба святкує 80-річчя

12 листопада у Харкові відбудуться урочисті заходи з нагоди 80-ої річниці з дня заснування Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС). Як повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства Оборони України у м. Харків, у святкових заходах візьмуть участь командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Онищенко, представники місцевих органів влади і самоврядування, герої Радянського Союзу та країн СНД, відомі льотчики та космонавти, а також ветерани і випускники цього навчального закладу різних років.

На Харківщині відбувається міждержавний тренінг українських і російських прикордонників

Сьогодні в рамках практичної реалізації доручень Президентів України та Російської Федерації щодо спрощення формальностей відбувається міждержавний тренінг з практичної апробації інновацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на українсько-російській ділянці кордону на території Харківської області.  У тренінгу беруть участь голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, перший заступник керівника Прикордонної служби ФСБ Росії В’ячеслав Дорохін, заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома, а також співробітники Державної прикордонної служби України, Державної митної служби, Міністерства транспорту України, Укрзалізниці та їх структурних підрозділів, відповідних російських Міністерств та відомств.

Архів документів