Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області відбулася низка заходів до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи

В Харківській області відбулася низка заходів до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи

Як повідомила під час засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, в Харківській області відбулася низка заходів до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи.  

Зокрема, була запроваджена та виготовлена Слобожанська почесна відзнака «Чорнобильська пошана» у кількості 500 шт. 20 квітня 2011 року на урочистій зустрічі представників громадських чорнобильських організацій з керівництвом обласної державної адміністрації, обласної ради та Харківської міської ради нагорода вручена 74 громадянам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Решта нагород вручена під час зустрічей з керівництвом місцевих органів влади.

26 квітня 2011 року відбулася церемонія покладання квітів до Пам'ятника Пожежному. У Молодіжному парку м.Харкова відбувся концерт-реквієм та урочиста церемонія покладання квітів до Пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи за участю керівництва обласної державної адміністрації, обласної та міської рад. Цього ж дня відкрилась авторська фотовиставка учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Юрія Ворошилова «Чорнобиль - я там був». Проведені поминальні панахиди по загиблих та померлих учасниках ліквідації Чорнобильської катастрофи у храмах та молитовних будинках Харківщини.

У квітні за кошти обласного бюджету надана матеріальна допомога 25 дітям-сиротам по 500 грн. ( на загальну суму 12,5 тис.грн.), 162 дітям-інвалідам по 300 грн. (на загальну суму 48,6 тис.грн.) та 997 дружинам (чоловікам) померлих громадян по 300 грн. (на загальну суму 299,1 тис.грн.).
Як зазначила Олена Захуцька, проведення заходів ще продовжується. Підсумки їх проведення будуть підбиті на наступному засіданні Координаційної ради.