Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ефективність роботи Координаційної ради залежить від контролю за виконанням рішень попередніх засідань. Ігор Шурма

Ефективність роботи Координаційної ради залежить від контролю за виконанням рішень попередніх засідань. Ігор Шурма

«Дуже часто різні ради, комісії, форуми ухвалюють багатосторінкові рішення, але вони не виконуються. Для мене, як для голови Координаційної ради, є принциповим виконання всіх рішень. Ефективність роботи ради залежить від контролю за виконанням рішень попередніх засідань», – зазначив сьогодні під час засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Як повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, рішення Координаційної ради від 11 лютого 2011 року виконані повністю.

Зокрема, 14 лютого 2011 року за підписом голови облдержадміністрації Михайла Добкіна був направлений лист до Президента України Віктора Януковича з проханням дати доручення Кабінету міністрів України відкликати із Верховної Ради України законопроект «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду» № 7562 та доручити Першому заступнику Глави Адміністрації Президента України Ірині Акімовій та віце-премьєр-міністру України - міністру соціальної політики України Сергію Тігіпку провести зустрічі з робочою групою представників чорнобильського руху Харківщини. 22 лютого така зустріч відбулася, в результаті чого в Міністерстві створені робочі групи для опрацювання законодавчих пропозицій з актуальних питань соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян. 1 березня 2011 року відбулось перше засідання робочої групи з питань удосконалення пенсійного законодавства, до спільної роботи були залучені представники громадських організацій Харківщини.

Також на виконання рішень Координаційної ради були направлені звернення до народних депутатів щодо врахування пропозицій громадських організацій при прийнятті законопроекту №7562 «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду». На сьогодні отримані відповіді від: голови Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолія Семиноги; голови Комітету з питань правосуддя Сергія Ківалова; народних депутатів Інни Богословської та Юлії Ковальової; заступника Міністра соціальної політики України Костянтина Ващенко. Всі підтримали пропозиції обласної влади та громадських чорнобильських організацій.

 

Теги