Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Українські праведники. "Волинська різня": жертви ОУН-УПА

У вівторок, 19 жовтня, о 17:30 на 2 поверсі ХАТОБу (вул. Сумська, 25) відкриється документальна фотовиставка "Українські праведники. "Волинська різня": жертви ОУН-УПА"  

В Харкові - великий хокей

Наше місто, яке до цих пір було першою столицею України, столицею студентства і науки, культурною та діловою столицею, перетворилося ще й на столицю практично міжнародного хоккею. 16 жовтня увага всього спортивного світу була прикута до унікального матчу між командами «Легенди хокею СРСР» та «Динамо» Харків.  

Події дня

В понеділок, 18 жовтня, о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: В порядку контролю: 1. Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 27 вересня 2010 року "Про стан підготовки до сталого функціонування господарського комплексу, об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери в зимовий період 2010-2011 років". 2. Про хід виконання рішення колегії обласної державної адміністрації від 27 вересня 2010 року "Про підготовку підприємств агропромислового комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років". Планові питання: 1. Про стан фінансово-бюджетної дисципліни на підприємствах, в установах та організаціях області за 9 місяців 2010 року. 2. Про передачу закладів (підрозділів) охорони здоров'я первинної медико-санітарної ланки до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районів. 3. Про підсумки проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2010 році. 4. Про створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОДТРК. О 13:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Ігора Шурми, заступника голови облдержадміністрації Юрія Сапронова, голови Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Фонд Олександра Фельдмана" Бориса Фельдмана та директора інституту медичної радіології ім. С.П. Григор’єва Миколи Пилипенка на тему «Лінійний прискорювач: міфи чи реальність?».

12 жовтня 2010 року були повністю введені в роботу 993 котельних. Сергій Черняк

12 жовтня 2010 року були повністю введені в роботу 993 котельних (100%), у тому числі 717 котельних місцевих рад і 276 відомчих. Опалюються усі об'єкти соціальної сфери, в т.ч. 918 шкіл, 596 дитячих садків і 972 лікарняних установи. Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив заступник начальника Головного управління житлового- комунального господарства і розвитку інфраструктури ХОГА Сергій Черняк.

Закупівлю продуктів для шкіл і дитячих таборів не у сільгоспвиробника, а супермаркетах я буду розцінювати як спробу особистої наживи. Михайло Добкін

У ході оздоровчої кампанії 2010 року в Харківській області не було зафіксовано значних порушень в організації харчування дітей. Тим не менш, далеко не всі райони для оздоровчих таборів закуповують продукти безпосередньо у виробників, що призводить до збільшення вартості харчування, а часто і негативно впливає на його якість.

Паспорти районів Харківської області будуть оновлятися кожного кварталу

За інформацією управління внутрішньої політики і зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації, станом на 10 жовтня всі райони Харківської області надали паспорти районів.

Необхідно зробити акцент на покращення якості оздоровчих послуг. Євген Савін

По результатах проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей до першої п'ятірки найвищих рейтингових місць увійшли: І місце – Богодухівська та Красноградська райдержадміністрації, ІІІ місце — Зміївська РДА, IV місце – Печенізька РДА, V місце — Вовчанська і Чугуївська РДА. Найнижчі місця посіли Нововодолазька, Коломацька, Зачепилівська райдержадміністрації, Люботинський міськвиконком, Валківська райдержадміністрація. Про це повідомив під час засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році заступник голови ХОДА Євген Савін.

На оздоровлення та відпочинок дітей у 2010 році було витрачено 110 млн. 221,4 тис. грн.

Всього на оздоровлення та відпочинок дітей у 2010 році було витрачено 110 млн. 221,4 тис. грн., що майже на 40 млн. грн. більше, ніж у 2009 році. Про це повідомив під час засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році заступник голови ХОДА Євген Савін.

У 2011 році планується відновити систему теплопостачання всіх Будинків культури області

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, всі установи культури, в яких займаються діти, забезпечені теплопостачанням на 100%. Також опалення включене в 90% музеїв. «На жаль, існують деякі проблеми з теплопостачанням будинків культури та сільських клубів. Вони займають досить велику площу і вимагають великих експлуатаційних витрат. На жаль, був період, коли місцеві бюджети не могли оплачувати ці витрати, та системи опалення вийшли з ладу. На сьогодні опалюються приблизно 60% будинків культури. Наступного року ми ставимо собі завдання забезпечити теплопостачання всіх будинків культури області», - зазначив Євген Савін.

У всіх навчальних закладах Харківської області буде проведена інспекція засобів пожежогасіння

15 жовтня в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році голова ХОДА Михайло Добкін доручив головам районних адміністрацій проконтролювати проведення в кожному навчальному закладі інспекції засобів пожежогасіння.

Протягом літа у Харківській області функціонувало 884 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку

Всього протягом літа функціонувало 884 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку усіх типів, у тому числі на території області - 880. Про це повідомив під час засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році заступник голови ХОДА Євген Савін. У 2009 році працювало 863 закладів.

На підприємствах Харківської області буде перевірений рівень безпеки праці

«Наступний етап, який нам потрібно буде пройти - це перевірка безпеки праці на виробництві. Це те, що незаслужено у нас забуто, адже згідно зі статистикою, кількість нещасних випадків на виробництві, в тому числі і з летальним результатом, безпосередньо залежить від роботи тих, хто за службовим обов'язком повинен контролювати безпеку праці»,- підкреслив 15 жовтня в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківська область стала однією з п'яти областей України, які забезпечили 100% охоплення оздоровленням дітей-сиріт

Середній показник охоплення оздоровленням та відпочинком дітей соціально незахищених категорій області є вищим за показники середньому по Україні, а по оздоровленню дітей-сиріт Харківська область стала однією з п'яти областей України, які забезпечили 100% охоплення цієї категорії. Про це повідомив під час засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році заступник голови ХОДА Євген Савін. Між тим, за його словами, один з критеріїв ефективності оздоровчої кампанії, а саме 80% охоплення дітей соціально незахищених категорій, все ж таки досягнуто не було.

Усі навчальні та дошкільні установи Харківської області планується оснастити фільтрами доочищення води

15 жовтня в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення своїм заступникам Євгену Савіну і Вадиму Ландсману розробити схему забезпечення всіх шкіл та дошкільних установ Харківської області фільтрами для доочищення води.

За літній період на базі стаціонарних дитячих здравниць Харківської області оздоровили 13 757 дітей. Дмитро Перепелица

За інформацією Головного управління статистики ХОГА, в Харківській області послуги з оздоровлення дітей в 2010 році надавали 37 стаціонарних таборів, паспортне завантаження яких складає 7306 місць.

Забезпечення фельдшерсько-акушерських пунктів новими фельдшерськими сумками – передвісник регіональної реформи охорони здоров’я. Ігор Шурма

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Ціна 1 сумки-укладки – 1,1 тис.грн. Сумка має набір медикаментів, глюкометр, апарат для вимірювання тиску, товари медичного призначення. «Для нас важливо забезпечити ФАП фельдшерськими сумками та медичним обладнанням напередодні регіональної реформи сфери охорони здоров’я. В понеділок на засіданні колегії ХОДА буде розглядатися питання передачі ФАП та лікарських амбулаторій на баланс центральних районних лікарень, що дозволить впорядкувати систему охорони здоров’я в області, оскільки зараз ФАП та амбулаторії знаходяться на балансі органів місцевого самоврядування», - підкреслив Ігор Шурма.

Протягом місяця буде презентовано проект «Харківського «Артеку»

У кінці жовтня - початку листопада відбудеться презентація Центру оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді. Як повідомив 15 жовтня під час засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році заступник голови ХОДА Євген Савін, на даний момент всі необхідні матеріали знаходяться на завершальній стадії підготовки.

Лизогубівська лікарська амбулаторія – піонер обласної програми з боротьби із захворюваннями серцево-судинної системи. Ігор Шурма

«Люди не тільки Харківщини, але й всієї України потерпають від захворюваності, інвалідності та смертності через серцево-судинні захворювання. Сьогодні є вкрай важливо наблизити висококваліфіковану медичну допомогу до кожного мешканця області. Колись мешканці села не мали можливості отримати консультацію кардіолога. Зараз завдяки введенню системи «ТЕЛЕКАРД» можна буде передати кардіограму з кожного фельдшерсько-акушерського пункту та сільської лікарської амбулаторії до 5 медичних закладів Харкова: Міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, Обласної клінічної лікарні, лікарні №8, залізничної лікарні №5 та Інституту терапії ім. Малої. Спеціалісти цих медичних закладів прочитають кардіограму і дадуть необхідні рекомендації: вводити якісь препарати чи викликати швидку допомогу і терміново госпіталізувати», - зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Оздоровчий сезон 2010 року в Харківській області був організований на належному рівні. Михайло Добкін

15 жовтня в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році голова ХОДА Михайло Добкін підвів підсумки оздоровчого сезону. За його словами, всі організаційні заходи з підготовки оздоровлення дітей були проведені на належному рівні.

На 31 березня 2011 залишиться 10% від діючої зараз кількості ліцензій. Юрій Сапронов

На 31 березня 2011 залишиться 10% від тієї кількості ліцензій, що діють зараз. Про це заявив під час брифінгу за результатами ознайомлення з ціновою політикою на Центральному ринку заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, на сьогоднішній день число ліцензії вже скорочено на 23.  

У Харківській області практично не залишилося овочесховищ

У Харківській області практично не залишилося овочесховищ. Про це заявив під час брифінгу за результатами ознайомлення з ціновою політикою на Центральному ринку заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.  «Є великі проблеми з овочесховищами. Вони всі були розкрадені і розпродані в попередні роки. Ми зіткнулися зараз з цією проблемою, і будемо їх будувати. Тобто, навіть якщо закупити картоплю в інших областях, де вона дешевша, наприклад, по 3 грн., ми все одно її не зможемо зберегти. Ніде», - заявив він.

Всі мешканці області, яким потрібні слухові апарати, будуть повністю забезпечені ними. Ігор Шурма

Сьогодні в області розпочалася реалізації програми із забезпечення слуховими апаратами людей, які відносяться до старших вікових груп, і дітей. Сьогодні перші 22 слухові апарати були передані Лизогубівській медичній амбулаторії для мешканців Харківського району. Першою отримала слуховий апарат колишній лікар, яка працювала у Лизогубівській медичній амбулаторії. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його інформацією, реєстр пацієнтів, який був складений станом на 1 червня, включає близько 1750 людей, і всі вони будуть забезпечені слуховими апаратами. На це буде витрачено 1,8 млн.грн.

Ціна на соціальні сорти хліба підвищуватися не буде

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вартість зерна в Харківській області сьогодні не підвищується.   «Все це тому, що нам вдалося зберегти зерно, не давши його вивести за межі області.Зерна достатньо, щоб до нового врожаю мати стабільну ціну на борошно. До того ж, ми отримуємо борошно з аграрного фонду, яку після розподіляємо на всіх пекарів. Проблем з хлібом в Харківській області не буде», - заявив Михайло Добкін.

Ми не дамо продавати дитячі оздоровчі табори в Харківській області. Михайло Добкін

В Харківській області є ряд проблемних підприємств, які не в змозі самостійно утримувати дитячі оздоровчі табори. Як зазначив 15 жовтня в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році голова ХОДА Михайло Добкін, область не дозволить жодному підприємству продати табір або змінити його цільове призначення.

Сільськогосподарський ярмарок в Харкові триватиме до перших морозів

Сільськогосподарські ярмарки, які вже врівноважили ціни на основні продукти харчування в Харкові і області, триватимуть до настання перших заморозків. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками інспекційної поїздки на Центральний ринок міста Харкова повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

17 жовтня на Шатилівському джерелі в Харкові відбудеться легкоатлетичний пробіг в пам’ять про Б. П. Зельцермана

17 жовтня на Шатилівському джерелі в Харкові відбудеться легкоатлетичний пробіг в пам’ять про Б. П. Зельцермана. Захід традиційно відбувається 23 рік поспіль. Відкриття заходу о 10.45, старт об 11 годині. Реєстрація на забіг проводиться на місці старту з 9.30 до 10.45. До участі в кросі допускаються всі бажаючі з належною фізичною підготовкою, бо кожен учасник несе особисту відповідальність за своє здоров’я. Дистанцію на 500 метрів можуть пробігти всі бажаючі. В пробізі 1 кола (2.1 км) будуть змагатися учасники до 14 років, а також люди від 70 і старше.  2 і 4 кола – учасники від 15 до 69 років.  

Михайло Добкін відзначив райони Харківської області, які найбільш ефективно організували роботу з оздоровлення дітей

15 жовтня в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році були підведені підсумки оздоровчого сезону. Серед кращих районів області, які найбільш відповідально підійшли до питання оздоровлення дітей, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив Богодухівський, Зміївський та Красноградський, голови яких були нагороджені Почесними грамотами Харківської обласної державної адміністрації. Недостатню увагу цьому питанню приділили Валківський, Коломацький, Зачепилівський, Нововодолазький райони і місто Люботин.

Ціни на продукти переробки сільськогосподарської сировини в регіоні завищені. Михайло Добкін

Ціни на продукти переробки сільськогосподарської сировини в регіоні завищені. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками інспекційної поїздки на Центральний ринок м.Харкова повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Останнім часом керівники активізували роботу по контролю за економним та ефективним використанням державних ресурсів та бюджетних коштів. Анатолій Козіна

У січні-вересні 2010 року ревізії фінансово-господарської діяльності та перевірки державних закупівель проведено на 712 об’єктах Харківської області за період 2008-2009 років та звітній період 2010 року. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник КРУ в Харківській області Анатолій Козіна.

Через місяць ціни на основні види продуктів знизиться на 15%. Юрій Сапронов

Сьогодні під час брифінгу за результатами огляду Центрального ринку заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов заявив, що завдання сьогоднішніх рейдів на ринок і по супермаркетах полягає у виявленні корупційної складової, в яку входять «містове»,послуги ветінспекціі і величезна кількість посередників між виробником і кінцевим продавцем. 

Архів документів