Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Впровадження нових технологій допоможе відродити АПК. Юрій Сапронов

Впровадження нових технологій допоможе відродити АПК. Юрій Сапронов

Успішним сільське господарство в Україні стане за умови впровадження в нього інноваційної складової. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Господарства Сибіру Російської Федерації демонструють нам цікавий приклад, коли з кожного з напрямів розвитку АПК вибираються господарства, які стають базовими для створення технологічних майданчиків, де впроваджуються новітні розробки в області аграрної науки, застосовуються інноваційні технології і техніка. У подальшому такий досвід тиражується на інші господарства.

Україна зараз відстає по застосуванню інноваційного компоненту в АПК, і тільки використовуючи нові технології ми зможемо відродити наше сільське господарство, збільшити кількість вироблених продуктів харчування, що передбачається програмою імпортозаміщення», - зазначив він.
Заступник голови ХОДА висловив впевненість, що розвиток будь-якої території повинне бути комплексним.

«Якщо відроджувати лише сільськогосподарське виробництво без необхідної для життя інфраструктури - шкіл, дитячих садків, будинків культури та лікарень, тих, хто бажає працювати в такому виробництві знайдеться небагато. Проект «Село майбутнього», концепція якого зараз доопрацьовується, якраз поєднує в собі інноваційну та інфраструктурну складові», - сказав Юрій Сапронов.