Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Штатні розклади мобілізаційних підрозділів РДА та виконкомів міст обласного значення необхідно переглянути. Микола Цвіра

Штатні розклади мобілізаційних підрозділів РДА та виконкомів міст обласного значення необхідно переглянути. Микола Цвіра

Необхідно переглянути штатні розписи мобілізаційних підрозділів районних державних адміністрацій, виконкомів міст обласного значення з метою приведення їх у відповідність до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Про це повідомив під час селекторної наради начальник Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації Микола Цвіра.

За його словами, основним документом, що визначає стан мобілізаційної готовності, є річний звіт про стан  готовності за рік. Найбільш якісно відпрацювали річні доповіді Лозівська, Балаклійська, Дворічанська, Зміївська та Кегічівська райдержадміністрації, у гіршу сторону відзначились Барвінківська, Дергачівська, Золочівська та Краснокутська райдержадміністрації.
Також Микола Цвіра розповів про недоліки в структурі та штатах мобілізаційних підрозділів райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення. Він повідомив, що здебільшого відповідні структурні підрозділи утворені та укомплектовані кваліфікованим персоналом, але у низці райдержадміністрацій вимоги закону не виконуються.
«В райдержадміністрації або міськвиконкомі за усіма напрямами діяльності: взаємодія з правоохоронними органами, мобілізаційна підготовка, оборонна та режимно-секретна робота, займається тільки один фахівець. Це не може не позначитись на якості роботи. Таке ставлення до кадрового забезпечення мобілізаційної підготовки значно ускладнює виконання поставлених органам влади завдань, а іноді зовсім унеможливлює їх виконання», - зазначив Цвіра.
Начальник Головного управління вважає за необхідне переглянути штатні розписи мобілізаційних підрозділів районних державних адміністрацій, виконкомів міст обласного значення з метою приведення їх у відповідність до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» і рекомендацій обласної державної адміністрації щоб зробити мобілізаційні підрозділи спроможними до виконання встановлених завдань.

Теги