Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Райдержадміністрації повинні активізувати роботу з почесними консульствами. Юрій Сапронов

Райдержадміністрації повинні активізувати роботу з почесними консульствами. Юрій Сапронов

Як поінформував присутніх на спільному засіданні колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, з метою розвитку міжрегіонального співробітництва було підготовлено, погоджено і підписано 9 документів з регіонами РФ, серед яких: - Угода про торговельно-економічне, науково-технічне, соціальне і культурне співробітництві між Харківською областю і Республікою Татарстан; - Протокол про торгово-економічну, науково технічну і культурну співпрацю між Харківською та Московською областями; - Протокол за результатами зустрічі керівників прикордонних областей України та Російської Федерації; - Протокол про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Харківською і Ростовською областями; - План заходів між Харківською і Бєлгородською областями до 2012 року, - Декларація про співпрацю між прикордонними областями України і Російської Федерації.

«На стадії узгодження знаходиться Протокол про наміри з Ханти-Мансійським Автономним округом РФ, Угода про співпрацю з Тюменською областю РФ, План заходів щодо співробітництва з Республікою Татарстан РФ і Угода про співробітництво з Трнавським Автономним краєм Словацької Республіки. Зараз опрацьовуються питання співробітництва з регіонами Китаю, Словаччини, Чехії, Польщі та Португалії», - повідомив Юрій Сапронов.

Віце-губернатор ще раз нагадав головам райдержадміністрацій про необхідність посилення активної роботи з почесними консульствами.

«Зараз в Харківській області є: Генеральне консульство Російської Федерації, Республіки Польща, Почесні консульства Вірменії, Чехії, Словенії. Сподіваюся, в 2011 році будуть відкриті Почесні консульства Словацької Республіки, Німеччини, Чорногорії, Естонії та Грузії. Скільки разів і з ким з них зустрічалися голови райадміністрацій в 2010 році? Думаю, відповідь гранично ясна - «зеро» або біля «зеро». Звертаю увагу Почесних консулів, що знаходяться в Харкові, виступити з ініціативою перед обладміністрацією про розширення міжрегіонального співробітництва, у тому числі в сфері реалізації спільних проектів», - підкреслив Юрій Сапронов.