Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА вимагає від аграрієв області жорсткого дотримання сівозміни

Голова ХОДА вимагає від аграрієв області жорсткого дотримання сівозміни

Основне завдання, яке цього року поставив перед аграріями області голова ХОДА Михайло Добкін, - витримати зернову групу, щоб область отримала не менше 2 млн. 600 тис. т хліба. Не менш важливим є завдання по виробництву гречки та цукру. «Голова ХОДА особисто контролює ці питання», - заявив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Але, як зазначив віце-губернатор, в області є декілька великих агрохолдингів, які не хочуть розуміти, що таке сівозміна, не хочуть сіяти цукровий буряк, гречку, інші культури:

«Їх цікавить тільки соняшник, зернова група, тобто там, де щось можна взяти від землі, а де вкладати працю потрібно, там не хочуть займатися. Не хочуть займатися тваринництвом. Якщо вони не змінять своє ставлення до землі, в наступному ефірі я скажу на всю Харківщину про ці господарства, про їх керівників. Щоб знали люди, що за господарі поприходили на землю, тимчасові господарі, які думають лише про себе та особисті потреби, а не про людей та матушку нашу землю».