Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівники райдержадміністрацій не ведуть належним чином роботу з потенційними інвесторами. Юрій Сапронов

Керівники райдержадміністрацій не ведуть належним чином роботу з потенційними інвесторами. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов під час виступу на спільному засідання колегії облдержадміністрації звернувся до голів райдержадміністрацій Харківської області. Він нагадав, що їхнім основним завданням як керівників районів є успішна робота з інвестором, і закликав активніше взаємодіяти з профільними управліннями обладміністрації, Торгово-промисловою палатою, представниками іноземних компаній, які з'являються в регіоні.

«Не чекайте, що хтось «за ручку» приведе до вас нове іноземне підприємство. Готуйте пакети пропозицій по тим проектам, які вважаєте важливими, виходячи з потреб своїх районів. Чому голова Зміївської РДА Євген Мураєв або голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко ініціюють конкретні проекти, з прорахованими бізнес-планами, з прив'язкою до населених пунктів, з готовністю виділення землі, а більшість керівників райадміністрацій розповідають «лякалки» про відсутність земельних ділянок на проекти?

Чому голова Дергачівської РДА Володимир Кацуба приводить конкретні компанії для реалізації проектів у районі та розробляє з фахівцями концепцію розвитку району, а більшість голів райадміністрацій продовжують мені розповідати, що попередня влада виділила землю і заморозила активи, які цікавлять потенційного інвестора? Припиніть писати «порожні» звіти і імітувати роботу.

9 березня цього року відбулася півторагодинна зустріч губернатора Михайла Добкіна з головою правління швейцарської компанії «Глас Треш», де обговорювалися умови можливого будівництва в Харківській області заводу з виробництва плоского скла. Обласна влада зі свого боку робить все, щоб залишити такого великого інвестора у нас. У губернатора є півтори години часу для такого серйозного інвестора, а де тут ініціатива районів? З якими іноземними компаніями проводяться переговори? Які виникають складнощі? Таке враження, що це питання для глав райадміністрацій далеке і незрозуміле! Найближчі до Харкова райони розпещені увагою до своїх земель, а дальні райони махнули на все рукою. Не вмієте - скажіть, дамо фахівців, залучайте профільні наукові установи, використовуйте досвід сусідів!», - закликав керівників районів Юрій Сапронов.