Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чугуївський, Харківський, Зміївський і Дергачівський райони - лідери із залучення інвестицій у регіоні

Чугуївський, Харківський, Зміївський і Дергачівський райони - лідери із залучення інвестицій у регіоні

Як повідомив під час спільного засідання колегії облдержадміністрації заступник губернатора Юрій Сапронов, Харківська область є одним з лідерів по залученню прямих іноземних інвестицій серед регіонів України. «У 2010 році нам не тільки вдалося зберегти позитивну динаміку приросту, але і посісти третє місце за обсягом іноземних інвестицій серед регіонів України. Станом на 1 січня 2011 року обсяг прямих іноземних інвестицій склав 2,7 млрд.дол.США при темпі зростання 130%», - зазначив він.

Юрій Сапронов акцентував на необхідності щоденної копіткої системної роботи з поліпшення структури іноземних інвестицій та усунення її перекосу, який сформувався в 2007 році, коли почали переважати інвестиції у фінансовий сектор, і збільшення інвестицій в «реальний» сектор економіки, особливо у високотехнологічну область.

«Іноземні інвестиції на душу населення складають в Харківській області 985 дол США. Для порівняння: в середньому по Україні - 978, Молдові - 797, Росії - 1850. Серед районів Харківської області, хотів би виділити Чугуївський, Харківський, Зміївський і Дергачівський. Це райони-лідери. На їх частку припадає 94% усіх прямих іноземних інвестицій Харківської області без міста Харкова», - підкреслив він.