Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Школа юного кореспондента допоможе старшокласникам більш усвідомлено підійти до вибору професії. Вікторія Маренич

З 1 квітня 2011 року в Харківській області розпочне роботу Школа юного кореспондента, в якій зможуть навчатися азам журналістської майстерності талановиті старшокласники з усього регіону. Як зазначила у ході прес-конференції 31 січня начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, на території Україні подібний проект реалізується вперше.

КРУ в І кварталі 2011 року проведе ревізії ряду підприємств Харківської області

За дорученнями ГоловКРУ України, будуть проведені ревізії фінансово-господарської діяльності підприємств, установ та організацій, що перебувають у віданні Національної академії наук Україна, професійно-технічних навчальних закладів, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України та Харківської обласної державної телерадіокомпанії. Про це повідомляє прес-служба КРУ в Харківській області.

З 1 лютого в Харківській області стартує конкурс журналістської майстерності

Управління у справах преси та інформації ХОДА оголошує журналістський конкурс, присвячений 20-ій річниці Незалежності України. У рамках конкурсу журналісти Харківщини зможуть позмагатися в 5 номінаціях: кращий телефільм або телепрограма, краща публікація в друкованих ЗМІ, краща радіопередача або радіо сюжет, краща фоторобота або фоторепортаж, краща публікація в інтернет-виданні. Як зазначила у ході прес-конференції 31 січня начальник управління Вікторія Маренич, конкурс покликаний підтримати талановитих журналістів, яких в Харківській області дуже багато.

Ряд заходів планується провести в Харківській області до Дня журналіста

Як повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, в Харківській області планується провести багато заходів, присвячених Дню журналіста України. «Зокрема, ми відновимо практику проведення зустрічей з цікавими людьми. Зараз ведуться переговори про зустріч з представниками російської журналістики, оскільки на сьогодні ця школа є однією з кращих, а Московський державний університет фундаментально підходить до підготовки журналістських кадрів, і було б дуже добре, якби такий же підхід був і на відділенні журналістики Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна», - зазначила Вікторія Маренич.

Толерантність – як запорука плідної співраці та конструктивного діалогу

25 січня до Управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації за телефоном звернулася особа, яка представилася членом комітету Харківської міської організації ВО «Свобода» Михайлом Соколовим. Було повідомлено, що начебто в одному з навчальних закладів Зачепилівського району вчитель використовував урок «як політичну трибуну» та «поливав брудом» ВО «Свобода». Крім того, було заявлено про нібито непрофесіоналізм працівника підрозділу Зачепилівської районної державної адміністрації, відповідального за внутрішню політику та зв'язки з громадськістю.

Михайло Добкін і Геннадій Кернес заклали пам'ятну капсулу в тіло станції метро «Перемога»

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес заклали пам'ятну капсулу у тіло нової, 30-й станції Харківського метрополітену «Перемога». Капсула підписана головою Харківської облдержадміністрації та міським головою, і містить наступний текст: «Ця капсула закладена 31 січня 2011 року в зв'язку з укладанням першого куба бетону в тіло нової, 30-ї станції Харківського метрополітену «Перемога», яка будується в рамках підготовки м. Харкова до проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу».

В Зміївській центральній бібліотеці відбувся літературно-музичний вечір з нагоди 120-річчя від дня народження Павла Тичини

До 120-річчя від дня народження Павла Тичини в Зміївській центральній бібліотеці відбулася літературна композиція «Дивний мрійник з очима дитини й розумом філософа». В рамках творчої зустрічі були презентовані фотографії Павла Тичини, його матері, виставка книг, малюнки поета та медіапроект «Життя і творчість П. Тичини». 

У Балаклійському районі провадиться робота з покращення якості питної води

У ході прямої телефонної лінії з читачами газети «Слобідський край» голова Балаклійської РДА Іван Столбовий розповів про перспективи району, а також відповів на найбільш актуальні для мешканців Балаклійщини питання. Зокрема, однією з основних тем розмови стало заплановане підвищення тарифів на водопостачання, а також якість питної води в Балаклії.

У селищі Савинське Балаклійського району відкрито додаткові групи дошкільного навчального закладу

У дошкільному навчальному закладі №1 селища Савінське Балаклійського району відкрито дві додаткові групи на 40 чоловік. За підтримки голови ХОДА Михайла Добкіна, його заступника Юрія Сапронова, Асоціації «Металотрейдери Слобожанщини Регіон - Сталь», а також керівництва району було відремонтовано старий корпус дитячого закладу, який 15 років не експлуатувався. Як повідомляє офіційний сайт Балаклійської РДА, роботи було виконано за позабюджетні кошти, а також за допомоги з районного бюджету.  

В Дергачівському районі відбулося вручення премії «Гордість культури»

В Дергачівському районі відбулося вручення премії «Гордість культури»,  яку відкрили голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Кацуба та голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев.

Учні шкіл Харківського району відвідали Чернівецьку область

Під час зимових шкільних канікул учні Русько-Тишківської та Циркунівської шкіл (Харківський район) відвідали село Чунькова Заставнівського району Чернівецької області. Поїздка та екскурсії були організовані завдяки зусиллям голови Харківської районної державної адміністрації Віталія Збукаря та голови Харківської районної ради Михайла Третяка.

Лише в тісній взаємодії влади та бізнесу можна досягти значних економічних результатів. Олександр Гусаров

З 1994 року на території Печенізького району успішно працює ПрАТ «Фінпрофіль» - підрозділ великого фінського концерну. З моменту свого заснування на Харківщині підприємство витримало низку перетворень і сьогодні входить у трійку лідерів серед країн СНД з верстатобудування.

У Валківському районі відбулися змагання ІІ етапу Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

26 січня 2011 року у Валківському районі відбулися змагання ІІ етапу Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» серед учнів 5-6 класів загальноосвітніх навчальних закладів. У змаганнях взяли участь 13 команд загальноосвітніх навчальних закладів району, перемогу здобула команда Шарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Як повідомляє офіційний сайт ГУ освіти і науки ХОДА, всі команди, які не ввійшли у трійку призерів, отримали грамоти за активну участь у ІІ етапі Малих Олімпійських Ігор «Діти Харківщини». Команди-переможці отримали грамоти, медалі та кубки.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом минулої доби на автошляхах області працювало 85 одиниць техніки і 123 дорожніх робітників. Станом на 31 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Відбулася зустріч голови Зміївської райдержадміністрації Євгена Мураєва з мешканцями с.Шелудьківка

За інформацією Зміївської райдержадміністрації, 26 січня 2011 року відбулася зустріч голови Зміївської райдержадміністрації Євгена Мураєва, першого заступника голови райдержадміністрації Тетяни Тімофєєвої, керівника апарату райдержадміністрації Олександра Приймака, начальника відділу освіти райдержадміністрації Віри Шаповалової, депутатів районної ради та сільської ради, Шелудьківського сільського голови В.І.Бутко з громадськістю. 

Викладачі харківських вузів беруть участь в обласній спартакіаді

У Харківській області триває обласна спартакіада «Здоров’я» серед професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Як повідомляє офіційний сайт ГУ освіти і науки ХОДА, 27 січня в рамках спартакіади відбулися змагання з плавання, в яких взяли участь 170 викладачів і співробітників з 14 вищих навчальних закладів Харківської області. Учасники змагань були поділені за 4 віковими групами: до 30 років, 31-40 років , 41-50 та 51 рік і старші. Перемогу у командному заліку здобули спортсмени Національного технічного університету «ХПІ». Друге місце посіла команда Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, а третє – викладачі Національної юридичної академії України.

Іноземні інвестиції в Харківську область в 2010 році склали 619,69 мільйонів доларів. Юрій Сапронов

За підсумками 2010 року, відповідно до офіційних даних Головного управління статистики в Харківській області, в регіон залучено іноземних інвестицій в обсязі 619,69 млн. доларів США. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Харківські спортсмени беруть участь у Всесвітній зимовій універсіаді

У місті Ерзерум (Туреччина) тривають змагання Всесвітньої зимової універсіади. До складу збірної України включені спортсмени Харківської області: лижні перегони - Білосюк Іван, Білосюк Мирослав, Коваль Василь, Перехода Руслан, Швидкий Олексій, Заведєєва Зоя, Михнюк Галина, Ільїнських Світлана; біатлон – Цесельская Катерина, Полещикова Ольга; фігурне катання – Перцев Станіслав, Фроленкова Надія, Касало Михайло, Бабченко Ірина, Нікіфоров Віталій; сноубордінг – Мазур Данила, Федак Ольга; шорт-трек – Гутенев Євгеній, Кошеленко Олексій, Полтавец Дмитро, Королев Віктор. Змагання триватимуть до 7 лютого.

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 31 січня 2011 року о 12.00 на пр. Перемоги (круг тролейбусу №,2, 38, 40) розпочнеться церемонія закладання каменю на місці будівництва станції метро «Проспект Перемоги». о 14:00 В прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич з нагоди організації журналістського конкурсу, присвяченого 20-ій річниці Незалежності України.  

Євген Кушнарьов завжди випереджав свій час. Михайло Добкін

«Сьогодні кожен з нас в душі звертався до Євгена Петровича, згадував і думав про нього. Господь Бог дав мені можливість пройти дорогами, якими пройшов Євген Петрович, і можу вам сказати, що, як «государева людина», він завжди випереджав свій час: і на посаді мера, і на посаді губернатора. Він був завжди попереду. Він дав дорогу в життя дуже багатьом людям. Сьогодні, через 4 роки з дня тієї безглуздої і страшної трагедії його ім'я як і раніше має таку силу, яка здатна зібрати разом людей абсолютно різних поглядів і світоглядів», - зазначив під час вечора пам'яті Євгена Кушнарьова голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Пам'яті Євгена Кушнарьова

У малому залі Харківського національного академічного театру опери і балети ім. М. Лисенка розпочався вечір пам'яті Євгена Петровича Кушнарьова, екс-голови Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, колишнього Харківського міського голови. Організатор вечора - Фонд підтримки демократичних ініціатив Євгенія Кушнарьова.

За всю новітню історію нашої країни Євген Кушнарьов - найяскравіший, мудрий, далекоглядний політик. Михайло Добкін

За словами голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна, Євген Кушнарьов досяг визначних успіхів і як керівник органів місцевого самоврядування, і в Києві, працюючи в органах державної влади, був помітною, яскравою фігурою. «Всі ми пам'ятаємо його особливе вміння вести дискусії. Під час круглого столу, присвяченого 60-річчю Кушнарьова, була озвучена думка, що він заснував харківську політичну школу. Його вміння вести діалог з опозицією чи владою поки що не зміг повторити ніхто. Євген Кушнарьов до цих пір є самим яскравим, мудрим, далекоглядним політиком у новітній історії України», - підкреслив голова ХОДА, вшановуючи пам'ять Євгена Петровича. «Пам'ятаю короткі, але яскраві моменти, коли ми могли проводити час поза політикою, поза роботою. Це був прекрасний розповідач і справжній життєлюб. Саме таким він мені запам'ятався», - зазначив Михайло Маркович.

Євген Кушнарьов був зразком самовідданого служіння обов’язку, людям, рідній Харківщині. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович надіслав телеграму з нагоди 60-річчя з дня народження Євгена Кушнарьова. «Євген Петрович багато зробив для України як незалежної держави. Він завжди вміло впроваджував у суспільне життя нашої країни принципи демократії. Його чесніть та відкритість, рішучі вчинки, яскраві, безкомпромісні виступи були для багатьох українців прикладом активної життєвої позиції. Важко переоцінити його роль у становленні місцевого самоврядування. Євген Кушнарьов був зразком самовідданого служіння обов’язку, людям, рідній Харківщині. Він був не тільки видатним державним та громадським діячем, він був справжнім громадянином України», – йдеться в телеграмі.

Євген Кушнарьов залишив нам у спадок ідеї, які будуть довгі роки працювати на благо країни. Микола Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров звернувся до жителів Харківської області, соратників і друзів Євгена Кушнарьова в телеграмі з нагоди 60-річчя з дня народження видатного політика. «Євген Петрович стояв біля витоків демократичних процесів, які почалися в середині 80-х років минулого століття і призвели до появи Української держави. Демократичні принципи він сповідував до кінця своїх днів і послідовно відстоював їх. В історії Харкова Євген Кушнарьов залишиться першим демократично обраним главою міста, який наполегливо працював над проблемою розширення прав місцевого самоврядування. В історії Харківщини - керівником області, за часів якого почався економічний підйом, приплив інвестицій, відродження промисловості і сільського господарства. В історії нашої країни - талановитим, яскравим, цілеспрямованим політиком, прекрасним полемістом », - підкреслив Микола Азаров.

Керівники області та міста вшановують пам'ять Євгена Кушнарьова, якому сьогодні виповнилося б 60 років

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА, представники органів місцевого самоврядування, політичних партій і громадських організацій вшанували пам'ять відомого політичного і громадського діяча сучасної України Євгена Кушнарьова, якому сьогодні виповнилося б 60 років, і поклали квіти до його могили на другому міському кладовищі.

До 120-річчя від дня народження Павла Тичини в Зміївській центральній бібліотеці проведена літературна композиція «Дивний мрійник з очима дитини й розумом філософа». В рамках творчої зустрічі були презентовані фотографії Павла Тичини, його матері, виставка книг, малюнки поета та медіапроект «Життя і творчість П. Тичини». 

Про роботу Громадської Ради

Як зазначила під час прес-конференції голова Громадської Ради Галина Золотих, свого часу Урядом Віктора Януковича було вперше запроваджено засади обов’язкової участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики (Постанова КМУ №1378 від 15.10.2004 р.) та прийнято Концепцію сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства (Постанова КМУ №1035 від 21.11.2007 р.), яка передбачала налагодження ефективної взаємодії органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства, що базується на засадах партнерства та взаємній зацікавленості у досягненні цілей, пов’язаних з процесом демократизації усіх сфер державного управління і суспільного життя. Сьогодні питання розвитку громадянського суспільства визначені Президентом України Віктором Януковичем пріоритетами державної внутрішньої політики у відповідному Законі.

Тарифи на теплопостачання в області збільшаться на 10-12%, на гаряче водопостачання - на 20-30%. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, тарифи на теплопостачання в області збільшаться на 10-12%, на гаряче водопостачання - на 20-30%, оскільки витрати, пов'язані з подачею гарячої води, набагато вище витрат на теплопостачання.

Працівники бюджетної сфери при виході на пенсію отримають одноразову виплату в розмірі десяти пенсій. Сергій Тігіпко

Після проведення Пенсійної реформи в Україні працівники бюджетної сфери при виході на пенсію отримають одноразову виплату в розмірі десяти пенсій. Про це сьогодні в ході відеомосту «Київ-Донецьк-Львів-Полтаву-Харків» повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.    

Харківська область на 9 місці серед регіонів України по розрахунках за газ

Рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ на сьогодні становить 36%. Серед усіх регіонів України область знаходиться на 9 місці. Про це повідомив під час брифінгу за підсумками селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  

Архів документів