Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року для шкіл області планується придбати 20 автобусів

Цього року для шкіл області планується придбати 20 автобусів

Як повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Євген Савін, цього року для шкіл Харківської області планується придбати 20 шкільних автобусів. Зокрема, за рахунок коштів обласного бюджету (3 млн.грн.) планується придбати шкільні автобуси для Нововодолазького, Великобурлуцького, Зміївського, Валківського, Харківського, Куп'янського, Кегичівського, Богодухівського, Близнюківського, Сахновщинського районів області. Ще 10 автобусів планується придбати за рахунок коштів державного бюджету.

Євген Савін зазначив, що придбання нових шкільних автобусів надасть можливість забезпечити соціальний захист учасників навчально-виховного процесу, зменшити кількість спонсорського і орендованого автотранспорту, частково оновити зношений автотранспорт, який був придбаний відділами освіти області до 2004 року. В новому навчальному році планується збільшення дітей на підвозі орієнтовно на 5%, і у зв'язку з цим збільшення кількості маршрутів на 10.

Довідка. У 2010-2011 навчальному році безкоштовним перевезенням було охоплено 12,3 тис. учнів та 2 тис. педагогічних працівників (100% від потреби). У перевезенні задіяні 278 одиниць автотранспорту, з яких 217 автобусів (78% від загальної кількості) належать закладам освіти, 44 - орендованих, 17 - здійснюють підвезення на умовах спонсорської допомоги.