Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося спільне засідання трьох комітетів Громадської ради при ХОДА щодо цінової політики держави на споживчому ринку

Відбулося спільне засідання трьох комітетів Громадської ради при ХОДА щодо цінової політики держави на споживчому ринку

15 червня у Харкові відбулося спільне засідання трьох комітетів Громадської ради при обласній державній адміністрації щодо цінової політики держави на споживчому ринку. В ньому також взяли участь фахівці Головного управління економіки ХОДА, територіального відділення Антимонопольного комітету, Інспекції по цінам та обласного управління у справах захисту справ споживачів.

За результатами обговорення учасники засідання затвердили рішення щодо стабілізації цін на споживчому ринці. Зокрема рішення передбачає посилення інформування населення через ЗМІ стосовно заходів державного регулювання та досягнутого рівня стабільності ринку та розроблення комплексу заходів, спрямованих на соціальний захист усіх верств населення, створення конкурентного середовища, розвиток виробництва місцевих споживчих товарів, посилення контролю за якістю товарів та її відповідності ціні, запобігання проявів монополізму, активізацію боротьби з економічними злочинами у сфері виробництва та реалізації споживчих товарів.

Також Громадська рада має намір запропонувати керівництву комерційних ЗМІ угоду про партнерство з метою запобігти публікації необґрунтованої або завідомо викривленої інформації, здатної викликати цінову дестабілізацію.