Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На стан погашення заборгованості із виплати зарплати та сплати внесків до Пенсійного фонду негативно впливає зростання боргів на державних підприємствах. Ігор Шурма

На стан погашення заборгованості із виплати зарплати та сплати внесків до Пенсійного фонду негативно впливає зростання боргів на державних підприємствах. Ігор Шурма

Як зазначив в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на стан погашення заборгованості із виплати зарплати та сплати внесків до Пенсійного фонду негативно впливає зростання боргів на державних підприємствах. Станом на 16 червня на них зосереджено: 82,5 млн. грн. або 67,1% загальної заборгованості з виплати заробітної плати, 18,4 млн. грн. або 56,1% боргів по єдиному соціальному внеску, 135,8 млн. грн. або 54,8% боргів по страхових внесках до Пенсійного фонду України.

За словами Ігоря Шурми, продовжують зростати борги на ДП «Завод ім. Малишева», де борги з виплати заробітної плати досягли 31,1 млн. грн. і зросли в порівнянні з початком року в 2,4 рази, в травні – на 6,3 млн.грн.(або на 25,4 %). Борг по страхових внесках склав 18 млн. грн. грн. (приріст з початку року – 1 млн. грн., в червні надійшло в рахунок погашення лише 6 тис. грн.), борг по єдиному соціальному внеску – 9,4 млн. грн. (скорочення в червні 127,5 тис. грн.).

«Аналогічна ситуація на ДП «ХЕМЗ», де не виконуються умови мирової угоди. Зростають борги по розрахунках з працівниками (за травень поточного року - на 751,8 тис.грн. або на 13,9% і склали 6,1 млн.грн., у червні поточного року скорочені до 5,7 млн.грн.). Що стосується розрахунків ДП «ХЕМЗ» з Пенсійним фондом, то по страхових внесках борг становить 3,4 млн. грн., по єдиному соціальному внеску - 0,8 млн. грн., скорочення в червні 0,5 млн. грн. (на 01.06.2011 борг складав 1,3 млн. грн.)», - зазначив Ігор Шурма.

На ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» борги з виплати заробітної плати складають 20,6 млн. грн. і скоротилися в порівнянні з початком року на 0,8 млн.грн., в травні – на 1,9 млн.грн. Борг по страхових внесках складає 10,4 млн. грн. та зменшився з початку року на 0,8 млн. грн., в тому числі в червні на 31 тис. грн. Борг по єдиному соціальному внеску складає 2,5 млн.грн., зниження в червні – 11,5 тис. грн.