Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Рентабельність цукрових буряків становить 75%. Віталій Алексейчук

У Харківській області ведеться активна робота по відродженню цукрової галузі. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, сучасні технології дозволяють вирощувати цукровий буряк з невисокими витратами, тоді як рентабельність його досить велика. «Цього року ми плануємо посіяти 45 тисяч гектарів цукрового буряка, запускаємо Савинський цукровий завод, один з найбільш потужних, і ми розраховуємо за рахунок цієї зони збільшити площі. Техніка в сільгосппідприємствах, які входять в зону цього заводу, ще залишилася, люди є, а що стосується складності вирощування цієї культури, то зараз вже є нові технології, які дозволяють скоротити витрати. Сьогодні рентабельність цієї культури - від 75%, стартова ціна - 450 гривень за тонну, тоді як у минулому році вона складала 350 гривень», - зазначив Віталій Алексейчук.

У Харківській області розпочався пожежонебезпечний період

Начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко сьогодні в ході прес-конференції повідомив, що в Харківській області вже розпочався пожежонебезпечний період. «На жаль, дощів немає, це дуже велика біда і для аграріїв, і для лісівників тому, що всі висихає і дуже легко загоряється», - зазначив він.  

В області вівсянка є в достатній кількості. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області немає дефіциту вівсяної крупи. «Я не бачив, щоб були проблеми з вівсянкою, але ціни ростуть. Хочу сказати, що люди самі провокують зростання цін, створюючи ажіотаж, підвищений попит. У Харківській області вівсянка є в достатній кількості, крім того, я просив сільгосппідприємства збільшити в кожному районі посіви вівса і проса, щоб у наступному році у нас були вівсянка і пшоно»,- повідомив він. «У нас є список на двох аркушах всіх підприємств в області, в яких є овес у достатній кількості. Це без урахування торговельних підприємств, які переробили вівсяну крупу в субпродукти і виставляють на продаж», - відзначив у свою чергу Олександр Лагутін, начальник управління розвитку переробної та харчової промисловості, зовнішньоекономічних зв'язків та розвитку аграрного ринку ГУ агропромислового розвитку ХОДА.

Для завершення будівництва нового корпусу Липецької лікарні потрібно 12,3 млн.грн. Вирішення питання - за Мінрегіонбудом. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма оглянув будівництво нового корпусу Липецької лікарні (Харківській район) на 30 ліжок за поліклінічним відділенням на 170 відвідувань в зміну. За словами заступника голови ХОДА, будівельні роботи виконані вже на 95%. На завершення робіт потрібно 12,3 млн.грн, з них 8,8 млн.грн. на медичне обладнання та меблі, на решту робіт – 3,5 млн.грн. Зокрема, залишилось виконати наступне: утеплення фасаду; завершення робіт по вентиляції, оздоблювальних робіт, сантехнічних робіт з монтажем обладнання; благоустрій території; будівництво огорожі; монтаж медичного обладнання.  

Харківська область до Великодня буде забезпечена всіма необхідними продуктами. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, до Великодня в області буде заготовлено достатню кількість всіх необхідних продуктів. «Головою ХОДА поставлене завдання до Великодня додатково заготовити за цінами нижче ринкових борошно, цукор і 10 мільйонів яєць. Харківська область буде забезпечена всіма необхідними продуктами», - підкреслив він.

90% посівів озимих знаходиться в доброму стані

Сьогодні на прес-конференції, присвяченій весняно-польовим роботам, заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що 90% посівів озимих знаходиться в доброму стані, пересівати буде необхідно біля 10%.

Сільгосппідприємства області уклали форвардні контракти більш ніж на 29 тисяч тонн продукції

У Харківській області триває робота з укладання форвардних контрактів між сільгоспвиробниками та Аграрним фондом. На даний момент підприємства області вже отримали за умовами укладених договорів понад 12 мільйонів гривень, уклавши контрактів на 29,6 тисяч тонн продукції.

У 2011 році в Харківській області для потреб сільського господарства планується оформити кредитів на 600 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, сільгосппідприємства Харківської області забезпечені фінансуванням у достатній мірі, щоб провести вчасно весь комплекс весняно-польових робіт.   «Сьогодні при необхідності 1 мільярд 677 мільйонів гривень у нас є 1 мільярд 478 тисяч гривень. Це і державна підтримка, і банківські кредити, форвардні договори, свої кошти підприємств. Ми забезпечені фінансуванням на 85,6%», - повідомив він.

В Харківській області є все необхідне для того, щоб провести весняно-польові роботи своєчасно та на високому рівні. Віталій Алексейчук

Сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що в області розпочато весняно-польові роботи. На поточний момент ранні зернові культури посіяні на 45,7 тис. га, що становить 17% від прогнозованих площ посіву. За словами Алексейчука, в минулому році на цю дату було посіяно 17,7 тис. га або 6%.  

Недобудований спальний корпус на території Липецького психоневрологічного інтернату становить загрозу для життя пацієнтів. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представив нового директора трудовому колективу Комунальної установи «Липецький психоневрологічний інтернат» (Харківський район). Розпорядженням голови ХОДА на цю посаду призначена Тамара Семененко.  

Активізація вітчизняних інноваційних проектів стане поштовхом для іноземних інвесторів. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, облдержадміністрація буде і далі підтримувати Харківські ініціативи у сфері створення сучасних технопарків та ІТ-парку.

Харківщину відвідає делегація Курської області

Делегація Курської області відвідає Харківщину у рамках реалізації Угоди між Харківською облдержадміністрацією та Адміністрацією Курської області про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво на 2011-2012 роки. Делегація візьме участь у засіданні міжнародного «круглого столу» з питань реалізації молодіжної політики, котрий відбудеться 7 квітня з 12.00 до 14.00 (пл. Свободи,5, Держпром, п.7, пов.9, кім.10, конференц-зала).

У легалізації заробітних плат України використовує досвід сусідніх країн. Юрій Сапронов

Україна використовує цінний досвід сусідніх країн у легалізації заробітних плат. Про це розповів віце-губернатор Харківщини Юрій Сапронов.

На Зміївщині відбувся відкритий чемпіонат Харківської області зі спортивних бальних танців

На Зміївщині відбувся відкритий чемпіонат Харківської області зі спортивних бальних танців. В заході взяли участь 24 спортивних клуби Харківщини та гості з 5 областей України - всього біля 700 учасників віком від 3,5 до 62 років. Ініціатором спортивного свята є Зміївський районний центр спортивного бального танцю "Віват".

Більшість існуючих технопарків функціонують лише номінально. Юрій Сапронов

Інновації народжуються там, де є умови для спілкування науки та бізнесу. Про це заявив заступник губернатора Харківської області Юрій Сапронов.

Визначені норми забезпечення населення твердим паливом, скрапленим газом та їх гранична вартість для надання у 2011 році пільг та субсидій. Ігор Шурма

Кабінет міністрів України встановив мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом та скрапленим газом та граничні показники їх вартості для надання у 2011 році пільг та житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Пільги та субсидії для придбання твердого палива та скрапленого газу будуть розраховані виходячи з норм забезпечення і вартості твердого палива та скрапленого газу, які будуть затверджені розпорядженням голови обласної державної адміністрації. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Михайло Добкін візьме участь у публічній презентації інвестиційної реформи

Сьогодні в Києві відбудеться публічна презентація інвестиційної реформи під головуванням Президента України Віктора Януковича. У презентації візьме участь голова ХОДА Михайло Добкін. В рамках заходу відбудеться обговорення системи заходів, спрямованих на радикальне покращення інвестиційної діяльності в Україні, за участю провідних світових експертів. Крім того, учасники презентації обговорять шляхи запровадження проектного управління та створення принципово нових механізмів прозорості органів державної влади.  

До 20-річчя Незалежності України у Харківському регіоні заплановано низку урочистих заходів

 «Цього року наша країна буде відзначати 20-у річницю своєї незалежності. Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з підготовки та відзначення цього свята», - зазначив під час програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Володимир Зінченко.  

Створення зони вільної торгівлі з ЄС не позначиться на економічних відносинах України з Росією, Білоруссю і Казахстаном. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов вважає, що немає абсолютно ніяких причин побоюватися, що створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом може негативно відбитися на економічних відносинах України з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

У другому обласному суботнику 2 квітня взяли участь понад 140 тисяч осіб. Валентин Дулуб

2 квітня в рамках акції «За чисте довкілля» в Харківській області відбувся другий обласний суботник, в якому взяли участь понад 140 тисяч осіб. Активну участь у прибиранні територій взяли студенти і співробітники медичних установ області. Зокрема, у суботнику взяли участь майже 16 тисяч співробітників з 455 медичних установ і 13,5 тисяч студентів з 46 вищих та професійно-технічних навчальних закладів.

Зважені кроки Президента дозволять уникнути перетворення України в «сіру зону» між загальним ринком ЄС і ринком Єдиного економічного простору в рамках СНД. Юрій Сапронов

Серед зовнішніх факторів безпосереднього впливу на економіку Україну, значення яких буде посилюватися надалі, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов назвав питання про створення Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом та взаємовідносин з важливими зовнішньоторговельними партнерами України - РФ, Казахстаном і Білоруссю - в рамках Митного союзу.  

Віталій Алексейчук провів нараду щодо стану тваринництва в господарствах району

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук 5 квітня 2011 року провів нараду – співбесіду із заступниками голів райдержадміністрацій з питань АПК, начальниками та головними зоотехніками управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій з питання щодо стану тваринництва в господарствах району.

Відбулася зустріч керівництва Харківської області з делегацією Сполучених Штатів Америки

5 квітня в Харкові відбулася зустріч керівництва Харківської області з делегацією Сполучених Штатів Америки на чолі з Другим заступником Державного секретаря США Деніелом Расселом. У зустрічі брали участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступники голови області Юрій Сапронов та Вадим Ландсман, заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

Проведення «Євро-2012» вже приносить Україні політичні дивіденди. Юрій Сапронов

«Євро-2012» стало важливим стратегічним проектом для України не тільки з інфраструктурної, але і з політичної точки зору, вважає заступник губернатора Харківської області Юрій Сапронов.  

У 2010 році в Харківській області майже 12 тис. родин скористалися правом отримання субсидій на придбання твердого палива та скрапленого газу. Ігор Шурма

У 2010 році в Харківській області 11 тис. 900 родинам призначена субсидія на придбання твердого палива та скрапленого газу на загальну суму 6,2 млн.грн. Кошти на придбання пільгового твердого палива отримали 18,5 тис. осіб на суму 7 млн.грн., скрапленого газу – 12,7 тис. осіб на суму 667,7 тис.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Події дня

Сьогодні, 6 квітня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Віталія Алексейчука про весняні польові роботи в області.  

Прокуратура області скасувала перелік «пільговиків», які лікувалися в Обласному диспансері радіаційного захисту. Ігор Шурма

«Прокуратура Харківської області внесла протест з вимогою скасувати наказ, яким встановлювався перелік контингентів для медичного обслуговування в КЗОЗ «Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення». Цей наказ був підписаний колишнім головним лікарем диспансеру та затверджений 12 січня 2007 року колишнім начальником Головного управління охорони здоров’я ХОДА Богданом Волосом. Цим переліком було надано дозвіл на медичне обслуговування в диспансері осіб, які не мають статусу постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Згідно з висновками прокуратури вказаний перелік є незаконним. Головне управління охорони здоров’я ХОДА вже видало наказ про скасування цього переліку», - повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Директором Харківського театру для дітей та юнацтва став Андрій Гапанович

30 березня 2011 року в Харківському театрі для дітей та юнацтва заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін і начальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов представили нового директора театру – Андрія Гапановича.

Сахновщинський район у 2010 році отримав медичне обладнання та товари медичного призначення на 540 тис.грн. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні в ході робочої поїздки до Сахновщинського району провів зустріч з трудовим колективом центральної районної лікарні. Заступник голови ХОДА передав медичним закладам району 24 фельдшерські сумки-укладки з набором медикаментів, 30 слухових апаратів, електрокардіограф, фізрозчини, системи для переливання. Як зазначив Ігор Шурма, у 2010 році Сахновщинський район отримав матеріальних цінностей для сфери медицини на 540 тис.грн.  

У 2010 році в Харківській області активізована фізкультурно-оздоровча робота серед молоді

У 2010 році було вжито заходів щодо активізації фізкультурно-оздоровчої роботи серед учнівської молоді. Про це повідомив у ході наради із заступниками голів РДА, міських рад з підведення підсумків роботи Харківської області з розвитку фізичної культури і спорту в 2010 році заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.  

Архів документів