Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Міжнародному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи »відбудеться презентація «Книги інвестора»

У рамках Міжнародного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи »відбудеться презентація« Книги інвестора », у якій на сьогодні зібрані кращі інвестиційні проекти, що пройшли конкурсний відбір у таких сферах, як: - Підготовка м. Харкова та Харківської області до ЄВРО 2012; - Розвиток житлово-комунального господарства м. Харкова та Харківської області; - Енергозбереження; - Розвиток агропромислового комплексу Харківської області. «Кожен учасник інвестиційного форуму отримає« Книгу інвестора »і презентаційний диск Харківської області», - повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. 

У Міжнародному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» візьмуть участь більше 300 представників з 20 країн світу

17 вересня в Харкові відбудеться найбільший в області інвестиційний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». У ході Форуму буде презентовано "Книгу інвестора", а також роботи переможців Конкурсу інноваційних проектів Харківської області. Крім цього відкриється виставка «Енергія зростання», в рамках якої будуть представлені проекти більш ніж 100 учасників, з них понад 30 - представники іноземного бізнесу. Усього у Форумі візьмуть участь понад 300 представників з 20 країн світу.

У Харкові завершився чемпіонат Європи з тхеквондо ВТФ серед молоді

9-12 вересня у Палаці спорту «Локомотив» імені Героя України Г. Кірпи відбувся ІІ чемпіонат Європи з тхеквондо ВТФ серед молоді. У чемпіонаті взяли участь команди з 33 країн Європи. У різних вагових категоріях нашу країну на чемпіонаті Європи представляли 16 спортсменів, серед яких три харків’янина – Садигов Шамі (вагова категорія до 58 кг), Головчанська Кристина (до 46 кг) та Попова Марія (до 63 кг). Збірна України, виборовши 4 срібні та 4 бронзові медалі, посіла 8-е загальнокомандне місце.

На Харківщину почали надходити вітальні телеграми до Дня області

На ім'я голови ХОДА Михайла Добкіна прийшла телеграма від губернатора Алтайського краю Олександра Карліна, в якій він вітає мешканців Харківщини з 245-річчям з дня заснування регіону.

Інвестора відлякує в першу чергу корупція. Юрій Сапронов

«За корупцію, хабарництво, розкрадання бюджетних коштів понесуть покарання всі винні, незалежно від партійної приналежності, адже справедливість не знає партійності. Президент України Віктор Янукович чітко дав зрозуміти всім чиновникам - з цими явищами починається жорстка боротьба», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Інвестор - бажаний гість на Харківщині. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в найближчому майбутньому права інвесторів в українську економіку будуть значно укріплені. «Про необхідність цього кроку заявив віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков на відкритті XX Економічного форуму в Польщі. Тільки забезпечивши гарантії прав інвесторів, права непорушності приватної власності, Україна зможе підвищити свою інвестиційну привабливість. Запустивши пілотний проект «Зелений коридор для інвестора», Харківська область в цьому напрямку вже робить перші реальні кроки. Інвестор буде почувати себе на Харківщині як удома», - підкреслив віце-губернатор.   

Події дня

Сьогодні, 13 вересня, о 13:00 в прес-центрі ХОДА розпочнеться прес-конференція заступника голови Харківської обласної державної адміністрації з економічних питань Юрія Сапронова. Тема: «Міжнародний економічний форум «Інновації, Інвестиції, Харківські ініціативи». О 16:00 в  Палаці студентів Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого відбудеться урочистий Гала-концерт, присвячений 75-річчю Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості.

Учасників фестивалю «Печенізьке поле» привітав Геннадій Кернес

Учасників фестивалю «Печенізьке поле» привітав в.о. Харківського міського голови, секретар міськради Геннадій Кернес. «Шановні учасники «Печенізького поля», хочу побажати всім, щоб та культура Слобожанського краю, яка переходить із покоління в покоління, жила і в наш час. Ми будемо думати і про майбутнє, тому що те, що було доброго в минулому, сьогодні відроджується. Хочу побажати всім учасникам такого феєричного торжества, як «Печенізьке поле», великого-великого майбутнього. За 9 років свого існування ця традиція стала знаковою для харківської землі. І я впевнений, що всі ми зацікавлені в єднанні, в будівництві нової країни, нової України.Щастя вам, удачі і мирного неба!»

Слобожанщина, як завжди, скаже своє вагоме слово в культурному розвитку нашої країни. Михайло Добкін

«Дорогі учасники та гості фестивалю! У цей прекрасний день хочеться побажати всім максимально зарядитися енергією від цієї землі, від цих талановитих людей, від усього того, що робить нас такими класними та найкращими! Слобожанщина як прекрасна частина всієї України скаже, як завжди, своє вагоме слово в культурному розвитку нашої країни. Я вітаю всіх зі святом і бажаю всім доброго настрою», - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час церемонії відкриття IX етнофестивалю «Печенізьке поле».

Передаючи з покоління в покоління національні традиції та обряди, наш народ зберіг вміння створювати чудові витвори мистецтва. Михайло Добкін

«Враження від етнофестивалю «Печенізьке поле» дуже позитивні. Людей багато, настрій у всіх гарний. Я думаю, що сьогодні у всій красі видно наскільки талановита наша земля, скільки багато гарних, розумних, здібних людей живуть на Харківщині. Це означає, що у нас всіх хороше сьогодення і не менш прекрасне майбутнє», - зазначив сьогодні на фестивалі «Печенізьке поле» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін ознайомився з роботою фестивальних майданчиків «Печенізького поля»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в.о. міського голови Геннадій Кернес, голова облради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов, Євген Савін та Василь Хома ознайомилися з роботою етнофестивалю «Печенізьке поле».

Пряма трансляція етнофестиваля «Печенізьке поле – 2010»

Пряму трансляцію етнофестиваля «Печенізьке поле – 2010» можна подивитися тут або тут.  

IX етнофестиваль "Печенізьке поле" відкрився на березі Печенізького водосховища

Сьогодні на березі Печенізького водосховища відкрився IX етнофестиваль "Печенізьке поле". У рамках фестивалю працюють майданчики: «Брехліве дерево», «Соловей розбійник», «Кіно зйомка», «Молодіжна», «Дрімучий ліс», «Казок», «Печеніги», «Індіанці», «Козача», «Харківського зоопарку» , «Історичного музею», Харківської муніципальної галереї (картини М. Вербух). Крім того, майстри прикладного мистецтва проводять для відвідувачів фестивалю майстер-класи: різьблення по дереву, гончарства, плетіння вінків, виготовлення ляльок-мотанок, вишивання, бісероплетіння, в'язання гачком, живопису, Петриківського розпису, аплікації з соломки, виготовлення прикрас,продукції з напівкоштовних каменів,миловаріння і ін.

Щодня цікавлюся у правоохоронців, як розслідується справа зниклого журналіста. Михайло Добкін

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін тримає під особистим контролем справу про зникнення засновника і головного редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва. Як повідомив харківський губернатор в ексклюзивному коментарі ІМК, він щодня телефонує до правоохоронців з тим, аби дізнатися останні новини про хід розслідування справи.  

Михайло Добкін поклав квіти до пам'ятника гвардійцям танкових військ

Напередодні Дня танкіста в Харкові пройшли святкування на базі Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «ХПІ», який готує військовослужбовців танкових військ. З професійним святом танкістів і танкобудівників привітали голова ХОДА Михайло Добкін, радник Президента України, народний депутат, генерал армії Олександр Кузьмук, в.о.Харківського міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, а також випускники різних років, харків'яни і гості міста.

Танкові війська є предметом гордості багатьох поколінь нашого народу. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав з Днем танкіста, який Україна відзначає 12 вересня, випускників, офіцерський склад і курсантів Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «ХПІ».

У Харкові відкрився I міжнародний фестиваль камерної музики «Харківські музичні вечори - 2010»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв взяли участь у відкритті I міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські музичні вечори - 2010», яке відбулося в органному залі Харківської обласної філармонії.

Ті, хто завозять до Харківської області пестициди, повинні нести відповідальність за них. Валентин Дулуб

У Харківській області зберігається значна кількість непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів, майже половина яких знаходиться в непридатних для зберігання умовах. В той же час запаси небезпечних речовин поповнюються пестицидами, які продовжують ввозитися в регіон і не завжди використовуються підприємствами сільського господарства.

Харківські видавці прийшли у Борову

На Центральній площі селища Борова розпочала роботу пересувна книжкова виставка–ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована управлінням у справах преси та інформації обласної державної адміністрації. Виставку-ярмарок урочисто відкрили заступник начальника управління Василь Жигалко, голова Борівської райдержадміністрації Володимир Сенчук та голова Борівської районної ради Ганна Склярова. «Нашому багато читаючому, але далеко розташованому району такі книжкові ярмарки просто небхідні», - зазначив голова райдержадміністрації.  

У 2011 році в області планується розпочати реалізацію пілотного проекту з відновлення централізованого водопостачання

Як зазначив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, зараз ведеться розробка пілотного проекту «Відновлення централізованого водопостачання в населених пунктах Харківської області». «Всі райони повинні надати інформацію про стан водопровідних мереж і свої пропозиції. Цей проект включено до меморандуму про співпрацю, підписаним між ХОДА і Міністерством ЖКГ України. Якщо цього року ми почнемо роботу, Міністерство обіцяє безперешкодне фінансування цього проекту в 2011 році. Тому вся підготовча робота повинна бути завершена якнайшвидше», - підкреслив Валентин Дулуб.

До 15 вересня мають бути вирішені всі питання щодо підготовки до зими. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, 22 вересня відбудеться розширене засідання Кабінету міністрів України з питання підготовки до опалювального сезону 2010-2011 рр. «У зв'язку з цим, до 15 вересня в області має бути зроблено все необхідне для вирішення всіх питань з підготовки до зими», - підкреслив Валентин Дулуб.

У Харківській області продовжується робота по утилізації небезпечних пестицидів

Протягом 2010 року заплановано провести робіт з перезатарювання та ліквідації небезпечних пестицидів на 1,5 мільйона гривень. За ці гроші можна утилізувати 81 тонну речовини, що зберігається в Балаклійському, Близнюківському, Борівському, Валківському, Вовчанському, Зміївському, Краснокутському та Нововодолазькому районах.

Щороку в Харківську область поступає більше 80 тисяч тонн пестицидів та агрохімікатів

Для потреб сільського господарства щороку на Харківщину завозиться близько 2 тисяч тонн пестицидів та 80 тисяч тонн агрохімікатів. Переважна більшість з них іноземного виробництва і одразу використовується аграріями, але залишок, термін використання якого вже сплинув, поповнює запаси непридатних до використання і небезпечних хімікатів.

Харківщина приступила до посіву озимих під урожай 2011 року

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, на Харківщині вже розпочато роботи з посіву озимих під урожай 2011 року. Із запланованих 505 тис га вже посіяно 81,8 тис га, що становить 18%. Лідирують Чугуївський район, який посіяв 33% від запланованих площ, Куп’янський – 25% і Вовчанський – 24%.  

Підвіз учнів та учителів до навчальних закладів забезпечений на 100%

Як повідомила сьогодні під час обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Олена Віцько, підвозом до навчальних закладів забезпечено 12 тис. 629 учнів та 2 тис. 18 вчителів, що становить 100% від потреби. Для створення безпечних умов перевезення учнів та вчителів районними державними адміністраціями, ДАІ та дорожніми службами погоджені і затверджені маршрути руху шкільних автобусів. 

Угоду про невтручання райдержадміністрацій в редакційну політику комунальних ЗМІ укладено в 11 районах

Для забезпечення виконання п.2.2 доручення голови облдержадміністрації управління у справах преси та інформації направило головам райдержадміністрацій листа (№594 від 07.09.10) з типовою угодою між співзасновниками засобу масової інформації та редакцією щодо гарантій незалежності редакційної політики. Відповідну угоду було укладено в 11 районах із 27: Балаклійському, Борівському, Дергачівському, Дворічанському, Зачепилівському, Краснокутському, Куп′янському, Лозівському, Первомайському, Чугуївському та Шевченківському. Про це повідомила під час селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

9 райдержадміністрацій не звітували щодо майна редакцій комунальних друкованих ЗМІ

Від 9 райдержадміністрацій досі не надійшла інформація про виконання доручення губернатора стосовно майна редакцій комунальних друкованих засобів масової інформації, хоча це питання мало бути вирішене до 1 вересня. Це Близнюківська, Богодухівська, Вовчанська, Дергачівська, Зміївська, Золочівська, Кегичівська, Коломацька, Харківська райдержадміністрації. Про це повідомила під час селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

26 райдержадміністрацій уклали договори на висвітлення своєї діяльності з редакціями районних комунальних ЗМІ

Станом на 8 вересня 2010 року уклали договори на висвітлення своєї діяльності з редакціями районних комунальних засобів масової інформації 26 із 27 райдержадміністрацій. Немає на цей час інформації щодо укладання даної угоди від Сахновщинської райдержадміністрації. Про це повідомила під час селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

Відбувся харківський етап Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну!»

7-8 вересня на території Харківської області відбувся етап Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну!», присвячений Дню фізичної культури та спорту. У  цьому році захід проходив  під гаслом «Із задоволенням за кермом!»

Управління з питань фізичної культури та спорту ХОГА посіло ІІІ місце в Україні з розвитку зимових видів спорту

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін під час урочистого прийому з нагоди Дня фізичної культури і спорту вручив начальнику Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитру Перепелиці Диплом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту за ІІІ місце серед регіонів першої групи з розвитку зимових видів спорту.

Архів документів