Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2010 році приріст іноземних інвестицій в Харківський регіон склав 622,6 млн. доларів США

У 2010 році приріст іноземних інвестицій в Харківський регіон склав 622,6 млн. доларів США

Як зазначив у ході пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, одним із ключових ресурсів розвитку економіки області,а також одним з найбільш промовистих показників економічного клімату і потенціалу регіону є динаміка залучення іноземних інвестицій. «У 2010 році приріст іноземних інвестицій в Харківський регіон склав 622,6 млн. дол США, - повідомив Михайло Добкін. - Це майже на 40% більше, ніж у 2009 році; на 94,1% більше, ніж у 2008 році; і більш ніж удвічі більше, ніж у 2007 р.».  

За його словами, відтік інвестицій у розмірі 58,2 млн. доларів США, який спостерігався в I півріччі 2010 року практично перекритий. 

Також голова ХОДА зазначив, що в 2010 році діяльність Харківської облдержадміністрації була спрямована на створення привабливих для інвестора умов у сфері промисловості, сільського господарства та «третього сектору».

«Сьогодні розроблено і запускається цілий ряд проектів, які сукупно дозволять залучити близько 4,5 млрд. грн. приватних інвестицій протягом декількох років, - зазначив Михайло Добкін. - Мова йде про створення мережі наукових і технологіческіх парков та проект «Село майбутнього». 

Завдяки плідній двосторонній співпраці керівництва Харківської області з інвесторами з Швейцарії в 2011 році почнеться будівництво заводу з виробництва плоского скла Швейцарської компанії «Glas Trosch» з загальним обсягом іноземних інвестицій близько 185 млн євро.

Керівник області припустив, що після офіційного опублікування Держкомстатом даних по регіонах України Харківська область потрапить до п'ятірки лідерів за приростом і загального обсягу іноземних інвестицій.