Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область повністю забезпечена інсулінами до кінця 2011 року. Ігор Шурма

Харківська область повністю забезпечена інсулінами до кінця 2011 року. Ігор Шурма

Як повідомив під час пленарного засідання сесії Харківської облради повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цього року Харківська область отримала субвенцію з державного бюджету на закупівлю інсулінів у розмірі 33 млн.грн., яку відповідно до кількості хворих людей у місті та області розподілили пропорційно: 56% для міста та 44% для області. Таким чином, в межах комплексної обласної програми «Здоровя Слобожанщини» на забезпечення інсулінами та препаратами для лікування нецукрового діабету заплановано 15,285 млн.грн., що повністю забезпечить потребу мешканців районів та міст обласного значення до 31 грудня 2011 року.

«В останньому кварталі цього року ми будемо зобов’язані розглянути питання забезпечення інсулінами мешканців області у I кварталі 2012 року, тому що у січні-лютому ніхто грошей не виділяє та закупівель не проводить. З метою гарантованого забезпечення пацієнтів в цих життєвого необхідних лікарських засобах у I кварталі 2012 року є доцільним впродовж бюджетного періоду розглянути питання додаткового виділення до 5 млн.грн. із внесенням відповідних змін до обласного бюджету та програми «Здоров’я Слобожанщини», - зазначив Ігор Шурма.

Довідка. Станом на 01.01.2011 р. на диспансерному обліку у Харківській області перебуває 5 796 осіб, що страждають на інсулінозалежний цукровий діабет, що потребують вживання інсулінів за життєвими показами, серед яких 3 965 осіб (68,4%) в процесі лікування використовують інсуліни вітчизняного виробництва. Інсулінами іноземного виробництва за призначеннями лікарів лікуються 1831 хворих (31,6%), у тому числі, всі діти та вагітні жінки.