Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Депутати проголосували за створення КП «Регіональний інформаційний центр» Харківської обласної ради

Депутати проголосували за створення КП «Регіональний інформаційний центр» Харківської обласної ради

Рішенням пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради у Харкові створено комунальне підприємство «Регіональний інформаційний центр» Харківської обласної ради, яке буде висвітлювати діяльність органів влади на всіх рівнях, а також роботу підприємств, громадських організацій та інших установ, розвиваючи таким чином інформаційний простір області.

Підприємство створено на базі комунального закладу «Регіональний інформаційний центр», який було засновано рішенням сесії обласної ради від 23 грудня 2010 року. Оскільки комунальний заклад є неприбутковою організацією і потребує більш значних витрат з обласного бюджету, було вирішено провести його реорганізацію в комунальне підприємство, яке має право вести власну господарсько-фінансову діяльність.

Згідно з бізнес-планом КП, в місяць воно буде заробляти більше 25 тисяч гривень, що дозволить досягти значної економії бюджетних коштів. На даний момент рішенням сесії статутний капітал підприємства становить 50 тисяч гривень. Директором призначено Ірину Булгакову.

Найближчим часом для ефективної роботи «Регіонального інформаційного центру» буде створено офіційний веб-сайт, на якому буде розміщуватися інформація про діяльність підприємств і організацій усіх форм власності. Крім цього підприємство також буде займатися моніторингом громадської думки та матеріалів місцевих ЗМІ з питань діяльності різних установ, а також реалізовувати спільні інформаційні проекти з регіональними засобами масової інформації, проводити брифінги та прес-конференції. Планується крім цього налагодити обмін інформацією з вітчизняними та іноземними партнерами, створити ділові контакти з інформаційними службами органів влади інших регіонів України та ближнього зарубіжжя.

Теги