Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Нам треба виправляти не тільки природні, а й технологічні помилки, щоб Харківщина була з хлібом за різних погодних умов. Віталій Алексейчук

Міністр АПК України Микола Присяжнюк та Прем’єр-міністр Микола Азаров привітали Харківщину з першим мільйоном тонн зерна нового врожаю. Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук: «Це особливо цінно для нас, тому що вирощування і збирання хлібу цього року велися в особливо важких умовах, найважчих за всі останні роки. Старожили нашої області, які все життя вирощують хліб, не пам’ятають таких складних погодних умов для вирощування всіх сільськогосподарських культур».  

Події дня

Сьогодні, 15 вересня, о 09:30 відбудеться відкриття групи № 7 «Веселка» в дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 180 (вул. Гвардійців Широнінців, 116)  О 10:00 Пленарне засідання LXІ сесії Харківської обласної ради. Для зручності роботи журналістів буде працювати прес-центр Харківської облдержадміністрації (5-й поверх, к. 170). Після розгляду першого питання порядку денного LXІ сесії Харківської облради в прес-центрі ХОДА відбудеться спільний брифінг голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови Харківської облради Сергія Чернова.  О 13:45 у музеї Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться урочиста церемонія з нагоди 90-річчя ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника визволення Харкова, ветерана освіти Петрова Євгена Васильовича. О 15:00 у Superior Golf Club (вул. Академіка Курчатова, 1-а) відбудеться практичний семінар гольфіста Райана Паффета (Великобританія) для вчителів Харківських шкіл, які з 1 жовтня почнуть викладати гольф в школах.  О 15:00 у спортивному клубі «Тетра» (вул.Сумська, 85) відбудеться майстер-клас першої ракетки України Сергія Стаховського для дітей харківських спортшкіл та інвалідів-колясочників.  О 16:00 у центрі російської культури Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться зустріч з композитором Володимиром Дашкевичем.

Михайло Добкін передав Центральній районній лікарні Нової Водолаги медичне устаткування

В ході урочистої частини святкування Дня Нової Водолаги голова ХОГА Михайло Добкін передав головному лікареві Центральної районної лікарні Людмилі Мороз сертифікат на нове медичне устаткування.  

Михайло Добкін привітав мешканців Нової Водолаги з днем селища

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав мешканців Нової Водолаги з 67-річчям з Дня визволення населеного пункту від німецько-фашистських загарбників, а також 335-річчям від дня заснування селища. Звертаючись до мешканців Нової Водолаги, Михайло Добкін зазначив: «Слобожанщина завжди славилася багатьма людьми, які своєю працею домагалися успіхів у різних сферах народного господарства: у шахтах, на заводах, на полях, а також освоювали новітні наукові досягнення. Жителі Нової Водолаги не виняток з цього правила, і вони завжди вносили вагомий внесок у скарбничку досягнень Харківської області. Бажаю всім міцного здоров'я, нехай небо над вашими головами завжди мирним, нехай всі діти будуть щасливі, і у них будуть щасливі батьки».

Харків ще раз довів, що багатий талантами. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час зустрічі з учасниками I міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські музичні вечори - 2010» відзначив, що Харків ще раз довів, що багатий талантами.  

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян. На прийом пришла 21 особа. Звернення громадян стосувалися лікування в стаціонарах; забезпечення медикаментами та товарами медичного призначення, які не фінансуються з бюджету; надання матеріальної допомоги; отримання консультацій з питання оформлення субсидій та ін.

В Харківській області встановлена справедливість по відношенню до сімей військових, загиблих в Афганістані. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області мешкає 180 родин військових, загиблих в Афганістані. Відтепер вони отримуватимуть матеріальну допомогу у розмірі 1 тис.грн. для оплати житлово-комунальних послуг. Кошти з бюджету області вже виділені.

Юрій Сапронов відвідав Шебелинське відділення з переробки газового конденсату та нафти

Відсутність достатньої кількості сировини – основна проблема, з якою стикається Шебелинське відділення з переробки газового конденсату та нафти. Дана проблема детально обговорювалася під час відвідання підприємства заступником голови облдержадміністрації Юрієм Сапроновим. Віце-губернатор ознайомився з технологіями переробки конденсату і оглянув основні виробничі потужності підприємства.

Нова Водолага святкує день селища

14 вересня Нова Водолага святкує 67-річчя з Дня визволення населеного пункту від німецько-фашистських загарбників, а також 335-річчя з дня заснування селища. В урочистих заходах на головній площі Нової Водолаги беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін, перший заступник голови Харківської обласної ради Микола Тітов, а також керівництво селища і району.

Михайло Добкін зустрівся з учасниками I міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські музичні вечори - 2010»

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з учасниками I міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські музичні вечори - 2010». Директор Харківської філармонії Юрій Янко і один з організаторів фестивалю, скрипаль Валерій Соколов від імені всіх учасників подякували Михайлу Добкіну за підтримку і допомогу в організації та проведенні фестивалю. На згадку про фестиваль учасники подарували голові ХОДА буклет з автографами, а також виконали для всіх присутніх секстет «Спогад про Флоренцію» Петра Чайковського.

Юрій Сапронов ознайомився з роботою ТОВ «Балаклійський шиферний комбінат»

В ході поїздки Балаклійським районом віце-губернатор з економічних питань Юрій Сапронов ознайомився з роботою ТОВ «Балаклійський шиферний комбінат». Виробничі потужності шиферного комбінату складають 275 млн. умовних плиток шиферу на рік. Проте, у зв`язку з фінансово-економічною кризою підприємство з IV кварталу 2009 року тимчасово призупинило свою виробничу діяльність, яка була відновлена з 1 квітня 2010 року. До кінця 2010 року планується виробити 65,3 млн. умовних плиток шиферу.

Юрій Сапронов відвідав завод «Хенкель Баутехнік»

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов ознайомився з роботою філії Хенкель Баутехнік (Україна). Підприємство є визнаним лідером у виробництві сухих будівельних сумішей в Україні. Сьогодні на заводі працює 172 особи. За січень-серпень 2010 року середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника склала 3180 грн., що на 18% більше, ніж за відповідний період 2009 року. Підприємство є одним з основних платків податків у районі.

Лише розділивши заборгованість із виплати зарплати за напрямами, можна досягти системного вирішення цієї проблеми

Таку думку висловив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час засідання Державної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке відбулося в Києві. За словами Ігоря Шурми, для того, щоб ліквідувати борги, необхідно структурувати їх за напрямами:

У Валках відбудеться обласний Фестиваль самодіяльних хорів «Згадаймо ті роки!»

16 вересня в рамках святкування Дня міста Валки з нагоди 364-ої річниці з дня заснування міста та 67-ої річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників відбудеться обласний Фестиваль самодіяльних хорів «Згадаймо ті роки!» Захід організовано Валківською районною радою спільно з управлінням культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та Харківською обласною радою ветеранів.

На Слобожанському ярмарку ціни на сільгосппродукцію будуть нижче середніх по області. Олександр Пенськой

Як повідомив під час прес - конференції начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, підприємства Харківщини представлять на IX Слобожанського ярмарку товари і продукти харчування в широкому асортименті за низькими цінами.  «Зараз проводиться цілий комплекс заходів, пов'язаний з продовольчим ринком, і ми зробили наголос саме на продукцію сільгосппідприємств продовольчого характеру. Ціни на цю продукцію в Краснограді будуть на 15 - 20% нижчі за середні по області», - підкреслив Олександр Пенськой.   

15 вересня відбудеться спільний брифінг Михайла Добкіна та Сергія Чернова

15 вересня після розгляду першого питання порядку денного пленарного засідання LXІ сесії Харківської обласної ради в прес-центрі ХОДА відбудеться спільний брифінг голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови Харківської облради Сергія Чернова.

Юрій Сапронов провів виїзний прийом у місті Балаклія

В рамках робочої поїздки Балаклійським районом заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів особистий прийом громадян. 7 мешканців району звернулися до віце-губернатора з проханням у вирішенні соціально-побутових проблем.

Збільшення податків не зачепить більшість українців. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов заявив, що більшості українців не варто побоюватися збільшення податкового тягаря. «Як уже озвучив Прем'єр-міністр України Микола Азаров, у новому Податковому кодексі ставки податків будуть збільшені тільки для багатих людей. Наприклад, для тих, хто має квартиру площею понад 100 квадратних метрів на двох осіб або депозит у банку більше 200 тис. грн. Не торкнеться більшості громадян і збільшення ставки податку на доходи фізичних осіб, оскільки воно починається з 10 мінімальних зарплат. Спекуляції навколо Податкового кодексу напередодні виборів вигідні тим політичним силам, які і в очі не бачили цього документа, але хочуть залякати населення і підняти таким чином свій рейтинг», - прокоментував заступник голови ХОДА.

У Слобожанському ярмарку візьмуть участь понад 200 товаровиробників Харківської області. Сергій Авершин

У цьому році в Слобожанському ярмарку візьмуть участь понад 200 товаровиробників, підприємців, майстрів народної творчості з усіх районів і міст Харківської області. Про це в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин.  

Якісна стоматологічна допомога повинна бути однаково доступна як для харків’ян, так і для жителів сільської місцевості. Ігор Шурма

В Харківській області будуть організовані виїзні консультації з приводу зубопротезування, - повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «За кожним міжрайонним центром буде закріплений спеціаліст обласної стоматологічної поліклініки, будуть визначені дні виїзних консультацій за участю професорсько-викладацького складу медичного університету. Практична консультативна допомога буде спершу надаватися в 9 стоматологічних міжрайонних центрах, а в подальшому – з виїздами у всі районні центри. Якісна стоматологічна допомога повинна бути однаково доступна як для харків’ян, так і для жителів сільської місцевості», - підкреслив він.  

Кожна копійка, виділена на зубопротезування інвалідів і ветеранів війни, буде жорстко контрольована. Ігор Шурма

«Відповідно до рішення сесії вже пішло перше фінансування – 500 тисяч гривень направлено у 9 міжрайонних центрів, і відповідно до створених реєстрів почалося зубопротезування пільгового контингенту. Головний лікар обласної стоматологічної поліклініки Євген Волосов отримав завдання тримати цей процес під постійним пильним контролем», - повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.  

Головна особливість Слобожанського ярмарку буде полягати в експозиціях районів. Олександр Пенськой

Організатори Слобожанського ярмарку, який відбудеться 18 вересня у Краснограді, приготували багато приємних сюрпризів для гостей заходу. Зокрема, в ході ярмарку відвідувачі зможуть взяти участь у святі українського борщу, подивитися концерт творчих колективів Харківщини та запрошених зірок і взяти участь у безлічі інших розважальних заходів.

У Харкові відбудеться міжнародний турнір з бадмінтону Kharkov International 2010

З 16 по 19 вересня 2010 року у Палаці спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи відбудеться міжнародний турнір серії Badminton Europe Circuit, що проводиться під егідою Європейської федерації бадмінтону. Kharkov International 2010 відбудеться під патронатом губернатора Харківської області Михайла Добкіна. Призовий фонд турніру складає 15000 $.

“Печенізьке поле – 2010» визначило кращих майстрів ландшафтного дизайну

Ставший вже традиційним етнофестиваль – це ознайомлення з самобутньою культурою, мистецтвом, народними традиціями, найкращими зразками національного співу та танцю, народних ремесел, надання можливості талановитій молоді проявити свої творчі здібності та бути визнаними в конкурсах, які проводяться в рамках фестивалю. За інформацією офіційного сайту Головного управління освіти та науки ХОДА, під час етнофестивалю «Печенізьке поле – 2010» студенти вищих навчальних закладів Харкова продемонстрували свою майстерність у виконанні архітектурно-ландшафтних композицій із місцевого матеріалу.

З початку вересня заборгованість із виплати заробітної плати в області зменшилася на 5,8 млн.грн.

За даними моніторингу Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА, станом на 10 вересня загальна заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах Харківської області склала 116 млн. 468,3 тис.грн. З початку місяця заборгованість скоротилася на 5 млн. 865,3 тис.грн.

Зростає кількість людей, які звертаються за оформленням субсидій. Черг немає. Ігор Шурма

Незважаючи на те, що зростає кількість людей, які звертаються за оформленням субсидій, скупчень і черг немає завдяки високому рівню організації роботи управлінь праці. Крім того продовжується забезпечення комп’ютерами, що також прискорює процедуру оформлення різних документів, - повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

В Харківській області стартує проект «Соціальна консультація». Ігор Шурма

«З метою покращення інформування населення в оформленні субсидій за спрощеною системою ми в Харкові розпочинаємо реалізувати проект «Соціальна консультація». Суть його полягає в тому, що почнуть працювати виїзні палатки, які будуть встановлені орієнтовно в районі Кінного, Центрального ринку та біля міської ради. В цих виїзних павільйонах будуть знаходитися співробітники управління праці і центру зайнятості, які будуть надавати консультації по оформленню субсидій, а також роздавати інформаційні матеріли стосовно правил оформлення», - повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, роботу палаток планується розпочати вже через кілька днів, наразі ж тривають організаційні роботи.  

Прем'єр-міністр привітав хліборобів Харківщини з намолотом першого мільйона тонн зерна нового врожаю

На ім'я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшла урядова телеграма за підписом прем'єр-міністра України Миколи Азарова з привітаннями з нагоди намолоту першого мільйона тонн зерна нового врожаю.

В області за призначенням субсидій вже звернулося 34,1 тис. сімей

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, станом на 10 вересня в області за призначенням субсидії звернулося 34 тис. 122 сім'ї (17 тис. 901 сім'я в області та 16 тис. 221 - у Харкові). Субсидії призначено 4 тис. 228 сім'ям, відмову отримали 4 тис. 602 сім'ї. Зокрема, управління праці та соціального захисту населення отримали 28 тис. 447 звернень від пенсіонерів, яким раніше були направлені пакети документів для оформлення субсидій. 1 тис. 976 з них субсидія вже призначена, 3 тис. 199 отримали відмову в призначенні субсидії. За іншими зверненнями проводиться робота зі збору необхідних даних.

До уваги журналістів!

18 вересня в Краснограді в рамках святкування 245-річчя з дня заснування Харківської області відбудеться Великий Слобожанський ярмарок. Журналістів, які хочуть висвітлити цей захід, просимо зареєструватися до 17.00 17 вересня за телефонами 700-03-31; 700-17-49.

Архів документів