Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Євро-2012 допоможе розвитку малого бізнесу. Юрій Сапронов.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, проведення Євро-2012 в Харкові буде стимулювати розвиток малого бізнесу.  «Від проведення чемпіонату виграють не лише великі готельні та ресторанні мережі, але й ті підприємці, які займаються малим бізнесом, наприклад, торговлею українськими сувенірами, які будуть дуже популярні у туристів. Гарний старт зможуть отримати також ті кафе і ресторани, які спеціалізуються на національній українській кухні», - висловив впевненість віце-губернатор.

У новому Податковому кодексі закладені три моделі розвитку бізнесу

«Новий Податковий кодекс дає підприємцям можливість вибрати ту модель розвитку бізнесу, яка є найбільш прийнятною для них, оскільки дозволяє диференціювати оподаткування залежно від розміру бізнесу. Саме на цьому акцентував нещодавно в своєму інтерв'ю віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников», - повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.   

Податковий кодекс - реалізація передвиборчих обіцянок Президента

«Як акцентував на Днями віце-прем'єр Борис Колесников, проект Податкового кодексу є реалізацією передвиборчих обіцянок Президента України Віктора Януковича. Новий податковий документ, який відповідає всім викликам сьогодення, вкрай необхідний для проведення в країні оголошених Президентом економічних реформ», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні о 09:00 в Палаці спорту «Локомотив» ім. Г. Кирпи (вул. Котлова 90/1) розпочнеться Міжнародний турнір з бадмінтону Kharkov International 2010. Ігри триватимуть з 9.00 до 19.00 години з 16 по 19 вересня. О 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди 245-річчя з дня заснування Харківської області. О 17:00 в м. Валки розпочнеться обласний фестиваль самодіяльних хорів "Згадаймо ті роки!" в рамках святкування Дня міста Валки, з нагоди 364-ої річниці з Дня заснування міста та 67-ої річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників.  

У Харкові відкрився семінар з методики викладання гри в гольф для вчителів загальноосвітніх шкіл

Сьогодні в Superior Golf Club відкрився семінар для вчителів загальноосвітніх шкіл з методики викладання гольфу в школі.  Семінар, який триватиме два дні, проводить Райан Парфетт інструктор по грі гольф, тренер - професіонал, що спеціалізується на роботі з гольфістам різних рівнів, від любителів до досвідчених гравців Райан Парфетт. Нагадаємо, що з цього навчального року уроки з гри в гольф будуть введені в десяти загальноосвітніх школах міста Харкова.

Затверджене рішення про проведення профілактичних медоглядів у всіх школах області

Депутати Харківської обласної ради сьогодні на сесії ухвалили рішення про проведення профілактичних медоглядів у всіх школах області. Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цього року на першому етапі (до Нового року) профілактичні медичні огляди будуть проводитися у школах в районних центрах та містах обласного значення. У другому навчальному півріччі медогляди будуть проведені у школах сільської місцевості.

В Харкові було обрано 10 шкіл для реалізації програми по введенню уроків гольфу

За ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна було прийнято рішення ввести в ряді харківських загальноосвітніх шкіл уроки гольфу.  «Для реалізації цієї програми, міським управлінням освіти було вибрано десять зацікавлених у цьому проекті шкіл, в яких експериментальним методом будуть вводитися уроки гри в гольф. 

Харків - місто з величезним культурним потенціалом

  Про це сказав на зустрічі зі студентами в Народній українській академії композитор Володимир Дашкевич. «Після кожного приїзду до вас залишаються дуже гарні враження від спілкування з харків'янами. У Харкові зберігається культурна основа, яка часто в сучасному світі сильно деформована політикою, націоналізмом, ідеологіями, а до культури це не має ніякого відношення. Тому в Харкові я бачу величезний культурний потенціал», - підкреслив він.  

Найкращий тенісист України Сергій Стаховський провів у Харкові майстер-клас для дітей та спортсменів-колясочників

15 вересня в Харкові Сергій Стаховський зіграв з юними вихованцями різних спортивних клубів Харкова, а також з тенісистами-колясочниками. Під час майстер-класу, який був організований заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим, харківські спортсмени отримали можливість не лише зіграти з кращим тенісистом України, а й отримати від нього в подарунок ракетки за хорошу гру.

В Харкові планується створити Центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту

Сьогодні депутати Харківської облради ухвалили рішення про створення комунального закладу «Український східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту». Планується, що Центр буде розміщений в районі «Харківської Швейцарії» в сел. Померки.

Сталий розвиток регіону необхідно розглядати як гармонійний розвиток соціальної, економічної та екологічної складових. Юрій Сапронов

Як зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у науково-практичному доповіді «Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року» пропонується розглядати сталий розвиток регіону як гармонійна взаємодія і розвиток трьох складових: соціальної, економічної та екологічної.

У всіх загальноосвітніх закладах Харківської області відбудеться Урок ґендерної рівності

29 вересня на виконання державної політики забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх загальноосвітніх закладах Харківської області планується проведення Уроку ґендерної рівності.

Стратегію сталого розвитку Харківської області до 2020 року планується розробити найближчим часом

Сьогодні депутати Харківської облради сьогодні на сесії схвалили Науково-практичну доповідь «Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року», який представив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, доповідь не є проектом офіційного документа «Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року», але він є тією науково-практичної основою, яка дозволить його створити в короткі терміни.

Обласну студентську лікарню планується передати в комунальну власність м.Харкова

Як повідомив сьогодні начальник Головного управління охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, обласну студентську лікарню планується передати в комунальну власність м. Харкова. Це питання планується розглянути на наступній сесії обласної ради. «Така необхідність викликана тим, що 90% студентів і викладачів, яких обслуговує лікарня, зареєстровані в Харкові», - зазначив Олександр Галацан.

Найближчим часом буде створений обласний пологовий будинок

Депутати Харківської обласної ради сьогодні на сесії ухвалили рішення про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ і міст області цілісний майновий комплекс Комунального закладу охорони здоров'я «Спеціалізований міський клінічний пологовий будинок № 5». Раніше ця установа знаходилася в комунальній власності територіальної громади Харкова.

На Північній Салтівці буде відкрито ще один дошкільний навчальний заклад

На Північній Салтівці планується відкриття нового дошкільного навчального закладу. Про це сьогодні заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.  

Гімн достатньо двічі почути, щоб потім не забути. Юрій Янко

«У цього твору є один-єдиний великий недолік: якщо ти його згадав, він потім цілий день крутиться в голові. Його достатньо двічі почути, щоб потім не забути. Такі мелодії можуть писати тільки справжні композитори», - заявив директор Харківської обласної філармонії Юрій Янко.  

Гімн об'єднає всіх жителів Харківської області. Людмила Петрик

«Сьогодні необхідно те, що нас об'єднає, і є речі, які вище політики: любов до землі, до своїх предків, і гордість за своїх земляків, які прославили цей край», - заявила автор слів до гімну Харківської області, поетеса Людмила Петрик. 

Гімн Харківській області - це не просто гімн, а молитва. Володимир Дашкевич

Композитор Володимир Дашкевич, який написав музику гімну Харківської області, розповів під час брифінгу 15 вересня, яким чином народжувався гімн Харківщини. «У мене склалися дуже дружні відносини з харків'янами. Закохуватися у ваше місто, харків'ян, вашу культуру я почав під час фестивалю «Харьковская сирень», який ініціював Михайло Добкін.

Наші діти будуть жити в комфорті, безпеці та піклуванні. Євген Савін

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав Дошкільний навчальний заклад, ясла - садок № 180, де в урочистій обстановці відкрив групу № 7. «Завдяки ініціативі голови ХОДА Михайла Добкіна була організована програма з повернення дитячих садів. Мені дуже приємно, що наша робота починає приносити свої плоди і сьогодні ми відкриваємо чергову групу в дитячому садку. 

На ремонт і реконструкцію доріг Харківської області в 2010 році буде витрачено більше 800 мільйонів гривень

У Харківській області тривають роботи з підготовки регіону до Євро-2012. На даний момент особлива увага приділяється об'єктам інфраструктури міста та області, зокрема, ремонту та реконструкції доріг. Як зазначив у ході брифінгу 15 вересня голова ХОДА Михайло Добкін, на роботи з приведення в порядок доріг у 2010 році буде витрачено більше 800 мільйонів гривень, з яких 370 мільйонів буде освоєно областю, а 450 - містом Харковом.

Євро-2012 - це можливість залучити до підготовки регіону і міста Харкова як можна більше коштів з усіх бюджетів. Михайло Добкін

Проведення в Харкові матчів Євро-2012 дає потужний поштовх розвитку всього регіону, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. «Євро-2012 - це можливість для нас залучити до підготовки регіону і міста Харкова як можна більше коштів з усіх бюджетів, і перш за все, з державного бюджету. Очевидно, що для нас проведення Чемпіонату Європи - це максимально вигідний в економічному плані проект. Ми вже вливаємо в економіку міста та області сотні мільйонів гривень, а це робочі місця, це зарплати, це податок на прибуток», - відзначив голова області в ході брифінгу 15 вересня.

Такого гімну, як у Харківщини, немає навіть у багатьох країн, не те що в інших областей. Михайло Добкін

«Мені дуже сподобався гімн з того самого моменту, коли я вперше почув цю музику. Причому в першому варіанті були інші слова, і в порівнянні з тим варіантом, що ви чули сьогодні, гімн дещо втрачав. Сьогодні слова, які як мене здається, я вже знаю все життя - настільки вони запам'ятовуються, звичайно ж, додали потужності твору. Як на мене, такого гімну немає навіть у багатьох країн, не те що в інших областей. Він потужний, урочистий, як хороший справжній марш, змушує бути в динаміці. Класний гімн»,- так в ході брифінгу 15 вересня голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував твердження гімну Харківської області.  

Присвоєно звання «Почесний громадянин Харківської області»

Сьогодні депутати Харківської облради ухвалили рішення про присвоєня звання «Почесний громадянин Харківської області». Почесними громадянами області стали дворазова олімпійська чемпіонка, дворазова чемпіонка Європи Людмила Філатова (Джигалова), голова ради директорів Російського загального машинобудування, голова товариства Дружби та співробітництва» народів Росії та України, Олег Бакланов, колишній голова Нововодолазької райради та Нововодолазької райдержадміністрації Іван Калантай, ректор Харківської державної зооветеринарної академії Валерій Головко, головний радник генерального директора КП КГ «Харківкомуночиствод» Сергій Піліграм.

Затверджено гімн Харківської області

Сьогодні депутати Харківської облради практично одноголосно затвердили слова і музику гімну Харківської області. Під час урочистої частини сесії гімн виконали хор та оркестр Харківської обласної філармонії під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Юрія Янка. Автор музики - відомий композитор Володимир Дашкевич, автор слів - харківська поетеса Людмила Петрик.

Близнюківській райдержадміністрації будуть надані рекомендації щодо роботи її апарату

За дорученням заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми 14 вересня до Близнюківської районної державної адміністрації була направлена робоча група для надання методичної та практичної допомоги в роботі апарату РДА. До складу групи увійшли спеціалісти відділів апарату ХОДА, представники Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи та Головного юридичного управління ХОДА. За результатами роботи групи голові Близнюківської РДА будуть підготовлені рекомендації щодо усунення недоліків та поліпшення стану справ в роботі апарату райдержадміністрації.

Питання реконструкції інженерних комунікацій Темнівської колонії треба вирішити якнайшвидше. Василь Хома

14 вересня під головуванням заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми відбулася робоча нарада з питання відновлення роботи каналізаційного колектору, який знаходиться в експлуатації Темнівської виправної колонії №100. У нараді взяли участь представники Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА, Головного юридичного управління ХОДА, управління Державного департаменту з питань виконання покарань в Харківській області, Харківської райдержадміністрації, комунальних підприємств Харківського району, м. Харкова та представники ВАТ «ХТЗ».

Харків’яни без картоплі та городини не залишаться

В цьому всіх мешканців нашого міста під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» запевнив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук: «За дорученням голови ХОДА Михайла Добкіна ми разом із заступником з економічних питань Юрієм Сапроновим відпрацьовуємо питання доставки в нашу область овочевих культур з інших областей країни, де врожай не постраждав від складних погодних умов. По Україні проблеми нема, і в Харківську область буде завезено і картоплі, і інших овочів у достатній кількості. І в кожному районі Харкова працюватимуть ярмарки, де мешканці міста зможуть придбати всю необхідну продукцію. Зробимо все, щоб харків’яни мали все необхідне на зиму».

Без тваринництва не буде рослинництва. Віталій Алексейчук

«Ми маємо залучати інвестиції, як іноземні, так і вітчизняні, в розвиток тваринництва на Харківщині. На роботу господарств, де є тваринництво, не впливають ніякі погодні умови, - зазначив під час ефіру програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алескейчук. - Наприклад, якщо господарство в день має 22 тисячі тонн молока, які здає по 4 грн, то щоденно це становить 90 тисяч гривень, а щомісячно - 2,5 млн. Це завжди «жива» копійка, це органічні добрива, все можна розраховувати і планувати. Без тваринництва не буде рослинництва!»  

Цьогорічні погодні умови виявили високу якість насіння вітчизняної селекції

«Аналізуючи стан рослин цього року, ми побачили, що майже всі іноземні сорти пшениці фактично загинули. Тому висновки повинні зробити сільгосптоваровиробники – треба займатися власним насінництвом. Треба використовувати ті сорти, які районовані і які добре показали себе цього року в нашій області», - відзначив під час програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алескейчук. Добре проявила себе пшениця донецьких сортів, одеських, харківський сорт Харус, а також тритікале і жито харківської селекції.  

Архів документів