Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна досі знаходиться у пошуках національної ідеї. Михайло Цимбалюк

Україна досі знаходиться у пошуках національної ідеї. Михайло Цимбалюк

Сьогодні в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна відбулась лекція доктора історичних наук, професора Українського католицького університету Ярослава Грицака «Третя Україна». У лекції взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, Львівський міський голова Андрій Садовий, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступники голови ХОДА, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, ректор ХНУ ім. В. Н. Каразіна Віль Бакіров, представники духовенства та ін.  

Як зазначив в ході лекції голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, історія не є точною наукою, тому дуже легко вести дискусії на історичні теми.

«20 років Україна шукає свою національну ідею. Національна ідея – це те, що повинно об’єднувати всю країну. До сьогодні ми знаходимося у цих пошуках», - зазначив Михайло Цимбалюк. 

За його словами, галицька модель творення державності 2005 – 2009 років продемонструвала, що вона не може та не має права бути загальноукраїнською. «Сьогодні Захід України дивиться на Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, і чекає від Сходу свого бачення національної ідеї, своїх пропозицій та свого бачення майбутнього України», - підкреслив він.