Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У програмі «Доступне житло» планується задіяти іпотеку

У програмі «Доступне житло» планується задіяти іпотеку

У Харківській області ведеться робота з розширення програми «Доступне житло». Зокрема, планується задіяти іпотечне кредитування, що дозволить учасникам програми вирішити проблему фінансування. Про це 23 лютого під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив головний архітектор Харківської області, начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

«У 2010 році, у зв'язку з тим, що не було регламенту на участь банківської сфери, 70% вартості квартир за умовами програми платили люди, які потребують житла. Сьогодні зрозуміло, що це вкрай важко, тому йде робота з банками щодо зниження кредитних ставок з 20 -24% до 14%. Є доручення і на рівні області, і на рівні держави банкам це питання вирішити», - підкреслив Михайло Рабінович.

За його словами, а рамках другого етапу реалізації програми «Доступне житло» планується задіяти не тільки готові на 70% будинки, а й нові будмайданчики. На даний момент розробляється програма пільг для забудовників, які будуть брати участь в програмі. У першу чергу мова йде про безкоштовне виділення землі та вигідні кредитні умови. Крім цього до фінансування будівництва зможуть також долучитися місцеві бюджети. Протягом 2011-2012 рр.. забезпечити таким чином житлом планується 2,5 тисячі сімей в Харківській області.