Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Повністю забезпечили потребу в асигнуваннях на оплату праці та енергоносії бюджетних установ тільки 4 райони області

За інформацією Головного фінансового управління ХОДА, яка подана на обласну селекторну нараду, місцеві органи влади при затвердженні відповідних бюджетів повинні були виконати вимоги статті 43 Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та забезпечити в повному обсязі потребу в асигнуваннях на оплату праці та спожиті енергоносії бюджетних установ. При затвердженні місцевих бюджетів області вимоги статті 43 виконали лише Дергачівський та Харківський райони. Незабезпеченість по заробітній платі та енергоносіях бюджетних установ області складала 221,7 млн.грн., з них по заробітній платі 158,2 млн.грн. та енергоносіях 63,5 млн.грн.

Укладання першого шару асфальту на окружній дорозі практично завершено. Михайло Добкін

На кільцевій дорозі навколо Харкова тривають будівельні роботи. На даний момент практично завершено укладання першого шару асфальту по всій поверхні дороги. Закінчити роботи планується до 25 жовтня.

В селищі Кочеток відбулися урочистості з нагоди Дня працівників лісу

Сьогодні у приміщенні Чугуєво-Бабчанський лісний коледж (смт. Кочеток) відбулися урочистості з нагоди Дня працівників лісу. В урочистих заходах взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Віктор Слаута, заступник Голови Державного комітету лісового господарства України Микола Ведмідь, заступник Голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян. Звернення стосувались, передусім, питань діяльності органів міліції та прокуратури Харківської області та зарахування до кадрового резерву державної служби. Вирішення поставлених питань Василь Хома взяв під особистий контроль. 

В Ізюмі розпочала роботу пересувна книжкова виставка – ярмарок

Сьогодні на центральній площі міста Ізюма розпочала роботу пересувна книжкова виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. «Це вже п’ята виставка – ярмарок у районах та містах області. Підсумки вже проведених виставок і попит на книгу тут, в Ізюмі, підтверджують доцільність запланованих нашим управлінням на наступні роки заходів щодо суттєвого поліпшення забезпечення населення області якісною книгою», - зробив висновок заступник начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко.

Україна увійде в нове інноваційне майбутнє. Володимир Семиноженко

Як зазначив сьогодні на пленарному засіданні Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» голова Державного комітету України з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, завдання Комітету з полягає в тому, щоб організувати правильну інноваційну стратегію в нашій країні.  

Михайло Добкін презентував «Книгу інвестора» Харківської області

Сьогодні на пленарному засіданні Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» голова ХОДА Михайло Добкін презентував «Книгу інвестора». У виданні представлена детальна інформація про стратегічні інвестиційні проекти регіону, які можуть бути цікаві бізнесменам. Для зручності потенційного інвестора книга продубльована російською та англійською мовами. 

У Харківському історичному музеї відкрилася виставка «Слобожанські мотиви»

Сьогодні в приміщенні Харківського історичного музею за участі заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна та начальника управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова відбулося відкриття етнографічної виставки «Слобожанські мотиви».  

Сьогоднішній форум підтверджує зацікавленість багатьох держав у співпраці з Харківською областю. Павол Гамжик

«Я дуже радий брати участь у сьогоднішньому Міжнародному економічному форумі. Всім відомо, що Харків є найбільшим містом Східної України з великим науковим, інформаційним, транспортним та промисловим потенціалом. Сьогоднішній форум показує, що багато країн зацікавлені у співпраці з підприємствами Харківського регіону. Проведення такого заходу є необхідним для того, щоб зблизити зацікавлені сторони, краще дізнатися можливості один одного для того, щоб будувати спільні плани на майбутнє», - заявив сьогодні під час II Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжик.

Наша мета - перенаправити інвестиційні потоки в промисловість і сільське господарство. Михайло Добкін

Харківська область традиційно була і залишається привабливим для інвестора регіоном. Створення умов, комфортних для роботи інвестора в нашій області і стане тим каталізатором, який прискорить процес активізації роботи в цій сфері, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Послідовне втілення довгострокової стратегії дозволить перейти від кількісного до якісного підходу у залученні іноземних інвестицій. Михайло Добкін

Стратегія сталого розвитку Харківської області передбачає залучення в регіон нових іноземних інвестицій. Для цього планується підвищити інвестиційну привабливість Харківщини за рахунок спрощення роботи іноземних бізнесменів на території області.

Євро-2012 - потужний стимул провести глибоку модернізацію базової інфраструктури Харкова. Геннадій Кернес

«Дуже приємно, що в черговий раз Харків відрізняється своєю привабливістю, і та кількість учасників і гостей, які приїхали сьогодні до нас на Слобожанщину, - підтвердження тому», - зазначив сьогодні під час пленарного засідання «Стратегія економічного зростання» в рамках II Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» в.о. міського голови, секретар Харківської міськради Геннадій Кернес.

Один із основних напрямів стратегії сталого розвитку Харківської області - це поліпшення демографічної ситуації та підвищення рівня доходів населення

У Харківській області ведеться активна робота над стратегією стійкого розвитку регіону. Вже розроблені пріоритетні цілі і напрямки стратегії, які враховують як соціально-економічний, так і екологічний чинник.

Відкрилась Міжнародна виставка інноваційних проектів та експортоорієнтованої продукції «Енергія зростання»

Сьогодні у спорткомплексі Національного технічного університету «ХПІ» розпочала роботу Міжнародна виставка інноваційних проектів та експортоорієнтованої продукції «Енергія зростання», яка відбувається в межах Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». Експозицію оглянули голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, голова Харківської облради Сергій Чернов, голова Державного комітету України з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко та учасники Форуму.

Завтра в саду ім.Т.Г.Шевченка відбудеться «Свято українського борщу»

В рамках святкування Дня Харківської області 18 вересня у саду ім.Т.Г.Шевченка (р-н ХАТОБу) з 12–00 до 15-00 відбудуться конкурс кулінарного мистецтва «Свято українського борщу».

Безсистемність попереднього керівництва країни, ручне управління економікою штучно стримували розвиток України. Михайло Добкін

Згідно з вимогами передвиборної програми Президента України Віктора Януковича соціально-економічний розвиток країни буде управлятися за принципом стратегічного планування. Це прямопротилежно особливостям роботи попереднього керівництва країни,- відзначає голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківська область - це надійний і перспективний партнер. Михайло Добкін

«Шановні учасники і гості форуму! Вітаю Вас на Слобожанській землі! Наш міжнародний форум - це найбільший інвестиційний форум в Харківській області. Він зібрав понад 300 учасників з 20 країн світу. Запрошую всіх до активної роботи на форумі і ще раз хочу підкреслити, що Харківська область - це надійний і перспективний партнер», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін, відкриваючи пленарне засідання«Стратегія економічного зростання» в рамках II Міжнародного економічного форуму« Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

Голови офіційних іноземних делегацій беруть участь у Міжнародному економічному форумі

Для участі у Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» до Харкова приїхав ряд іноземних делегацій, учасників яких голова ХОДА Михайло Добкін привітав у ході офіційного прийому. Іноземні гості у свою чергу привітали Харківську область з ювілеєм і відзначили величезне значення Форуму для розвитку економічного потенціалу регіону.

Привітання учасників форуму від прем’єр-міністр України Миколи Азарова

«Шановні учасники форуму! Економіка України вкрай потребує системних економічних реформ, які виведуть країну з фінансової та економічної кризи, забезпечать сталий економічний розвиток та кардинальне поліпшення добробуту нашого народу. Уряд України цілком усвідомлює всю складність завдань і готовий провести необхідні системні реформи для того, щоб Україна посіла гідне місце серед найбільш розвинених країн світу. Серед наших пріоритетів – запровадження європейських стандартів дозвільної системи, ліквідація адміністративного втручання в діяльність інвестора, проведення бюджетної політики стимулювання економічного зростання регіонів.

Прийшов час повсякденної копіткої роботи, спрямованої на розширення економічної потужності нашого регіону і зростання добробуту його мешканців. Сергій Чернов

У Харківській області зроблено все необхідне для становлення політичної стабільності в регіоні, що сприяє збільшенню інвестиційної привабливості Харківщини, - підкреслює голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. За його словами, спільна робота Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради вже приносить свої плоди.

Президент України Віктор Янукович надіслав привітання учасникам II Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи»

«Шановні друзі! Щиро вітаю з відкриттям II Міжнародного економічного форуму, проведення якого у Харківській області стає традицією. Сьогодні наша країна стоїть на шляху втілення в життя нових реформ, модернізації промисловості, впровадження новітніх технологій та інноваційних проектів, поліпшення інвестиційного клімату та ефективної реалізації економічного потенціалу. В сучасних умовах саме інвестиції та інновації мають стати надійним фундаментом економічного зростання нашої держави. Впевнений, що нинішня зустріч буде вагомим кроком у пошуках закордонних партнерів, зміцненні існуючих зв’язків та сприятиме обміну передовим досвідом і сучасними ідеями. Бажаю учасникам зібрання плідної, конструктивної роботи, щастя, міцного здоров’я та благополуччя».

Надалі реалізацію відносин Харківської області з іноземними державами ми бачимо в рамках транскордонного та міжрегіонального співробітництва. Михайло Добкін

Харківська область має значну інвестиційну привабливість для іноземних компаній завдяки високому промисловому і економічному потенціалу, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, найближчим часом розвиток міжнародних партнерських відносин планується направити в русло транскордонного та міжрегіонального співробітництва.

Михайло Добкін взяв участь у навчаннях МНС

16-го вересня у Київській області на базі навчального полігону Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр МНС України» відбулися масштабні показові тактико-спеціальні навчання щодо можливостей рятувальних сил при ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру. У навчаннях взяли участь Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв, т.в.о. Міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Болотських, Міністр оборони України Михайло Єжель, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голови облдержадміністрацій, начальники ГУ МНС України в областях та почесні гості.

Близько 288 тис. грн. буде виділено на поточний ремонт Коломацького районного клубу

16 вересня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав з робочою поїздкою Коломацький район. У ході поїздки він відвідав районний будинок культури, НВК смт. Коломак, ознайомився зі спортивними спорудами та провів зустріч з активом району.  

Харківська область однаково відкрита як перед Заходом, так і перед Сходом. Михайло Добкін

У Харкові розпочав роботу Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». В ході офіційного прийому голови ХОДА Михайла Добкіна на честь делегацій регіонів-партнерів та почесних гостей, що прибули на форум, голова області привітав іноземних гостей і висловив упевненість,що Міжнародний економічний форум дозволить ще більше зміцнити тісні партнерські відносини між Слобожанщиною і дружніми державами і регіонами.

В ефірі програма «Час влади»

Повтор програми «Час влади» (від 16 вересня 2010 року) за участю голови ХОДА Михайла Добкіна, а також його заступників Євгена Савіна, Юрія Сапронова та Ігоря Шурми харків'яни і мешканці нашої області зможуть побачити на телеканалі «ОТБ» сьогодні, 17 вересня, о 12:30, 18 вересня - о 17:40 і 19 вересня - о 10:30.

В області триває робота зі створення єдиного медичного простору

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області триває серйозна робота зі створення єдиного медичного простору, є вже реальні результати, а є і напрацювання, які планується втілити в життя в майбутньому.

Події дня

Сьогодні, 17 вересня, о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться Пленарне засідання «Стратегія економічного зростання» у рамках Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». О 12:00 спорткомплексі НТУ «ХПІ» (вул. Артема, 50-а) відкриється Міжнародна виставка інноваційних проектів та експортоорієнтованої продукції «Енергія зростання», яку оглянуть учасники Форуму. О 17:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан виявлення, зберігання та знешкодження непридатних пестицидів у Харківській області (у порядку контролю). 2. Про хід підготовки тваринницьких господарств до роботи в зимовий період 2010-2011 років (плановий питання). О 17:30 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться нагородження переможців Міжнародного конкурсу інноваційних проектів «Харківські ініціативи» та призерів Міжнародної виставки «Енергія зростання».

Всі хлібопекарські підприємства Харківської області отримують борошно за цінами, нижчими від ринкових, для випічки соціальних сортів хліба

«Сьогодні Аграрний фонд виділяє для Харківської області достатню кількість борошна за ціною нижче ринкової, яке передається на підприємства, що займаються випічкою хліба. У результаті підприємства всіх форм власності сьогодні мають можливість отримати борошно в залежності від обсягів випічки соціального хліба. Ніяких причин для подорожчання соціальних сортів хліба немає, і я впевнений, що цього не відбудеться»,- Підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні.

Проведення в Харкові ЄВРО-2012 стало об'єднуючою ідеєю для політиків і всієї територіальної громади. Михайло Добкін

«Підготовка до проведення в Харкові матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року стало об'єднуючою ідеєю для політиків і для всієї територіальної громади. Незважаючи на серйозні розбіжності в минулому між різними гілками влади, ЄВРО-2012 завжди залишалося тим заходом, який був позбавлений серйозних політичних дискусій, а всі суперечки велися тільки з питань підготовки», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів