Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з представниками Європейської бізнес-асоціації

Юрій Сапронов зустрівся з представниками Європейської бізнес-асоціації

24 лютого заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з представниками Європейської бізнес-асоціації. Під час зустрічі обговорювалися проблеми та перспективні напрямки економічного розвитку Харківської області.

Як зазначив у своєму виступі Юрій Сапронов, основними пріоритетами подальшого розвитку регіону є забезпечення стабільного зростання валового регіонального продукту за рахунок зростання продуктивності виробництва у промисловості та сільському господарстві, впровадження інноваційних механізмів розвитку базових для регіону галузей і підвищення інвестиційної привабливості області.

«У 2010 році пріоритетними для облдержадміністрації були два напрямки діяльності. Перше - відновлення стратегічного планування розвитку на науковій основі і з урахуванням передового світового досвіду. Друге - практичні заходи щодо подолання спаду в промисловому виробництві та агросекторі, робота із залучення внутрішнього та іноземного інвестора, збільшення експортної складової в товарообігу області шляхом підтримки регіонального виробника, а також заходи щодо стабілізації цінової ситуації по соціально значущим продуктам харчування, питання податкових відрахувань для наповнення бюджетів всіх рівнів»,- заявив віце-губернатор.

Заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що результатом роботи в цих напрямках стала прийнята в 2010 році в Харківській області Стратегія сталого розвитку до 2020 року, яка є першим системним економічним планом роботи області, розробленим за останні сім років.

«Стратегія комплексно визначає пріоритетні напрямки розвитку в їх динаміці, конкретні заходи, засоби і терміни здійснення трансформації Харківської області в центр сталого економічного зростання з впровадженням інноваційних соціально-орієнтованих моделей природоохоронної економіки. Найважливішим принципом сталого розвитку Харківської області, що лежать в основі Стратегії, є забезпечення пропорційного розвитку адміністративно-територіальних одиниць - районів та міст обласного підпорядкування, оскільки стабільний відтік населення з периферії в центр, що спостерігається останні роки, вже створює загрозу продовольчій безпеці Харкова»,- акцентував Юрій Сапронов.