Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках акції «Повернемо дітей на лижі» відбулись заняття з гірськолижного спорту для харківських школярів

У рамках акції «Повернемо дітей на лижі» відбулись заняття з гірськолижного спорту для харківських школярів

За ініціативою Харківської облдержадміністрації Головним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА за підтримки лижної школи TernavSKI snow academy, авторської школи Бойка в м.Харкові і ТОВ «Екстрім-Стиль» в рамках акції «Повернемо дітей на лижі» з січня по лютий 2011 року на базі спортивно-оздоровчого гірськолижного комплексу «Екстрім-стиль» проводилися заняття з гірськолижного спорту з учнями 1 - 4 класів авторської школи Бойка в м. Харкові.

Початкові навички катання на гірських лижах були відсутні у 100% учнів. Заняття проводилися протягом січня-лютого 2011 року 2 рази на тиждень по 120 хвилин.
На першому етапі навчання учнів розділили по групах відповідно до віку, на кожну групу учнів був виділений постійний інструктор. Діти ознайомилися з гірськолижним інвентарем, правилами безпеки та поведінки на гірськолижному склоні, навчалися правильному падінню і способам підйому, вивчали спуск по прямій і гальмування «плугом», а також правила користування підйомником. 
Кращі учні почали вивчати техніку катання по слаломній трасі, що дасть їм можливість брати участь в змаганнях серед аматорів і школярів.