Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Цього року Великий Слобожанський ярмарок збере більше 200 учасників

Цього року в Великому Слобожанському ярмарку, яка пройде 18 вересня в м.Красноград, візьмуть участь понад 200 товаровиробників, підприємців, майстрів народної творчості з усіх районів і міст Харківської області. Експозиції і торгові ряди займуть площу близько 6 тис.кв.м. Про це в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Після прийняття Стратегії сталого розвитку буде підписаний договір між Харківською областю та Кабінетом Міністрів

У Харківській області вперше зайшла мова не про соціально-економічний, а про сталий розвиток регіону, як того вимагають міжнародні норми. Після того, як Стратегія сталого розвитку Харківщини буде прийнята сесією обласної ради, планується підписати договір з Кабінетом Міністрів, а також розробити ряд цільових програм для вирішення найбільш гострих проблем регіону.

Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року буде розроблена до грудня

У Харківській області триває робота над створенням стратегії розвитку регіону до 2020 року. У її розробці бере участь як керівництво області та міста, так і вчені. Основа ж даного документа полягає в передвиборній програмі Президента України Віктора Януковича «Україна для людей».

У Харківській області будуть складені докладні туристичні маршрути з організацією всієї необхідної інфраструктури

Виставка «Туристична бієнале», яка пройде в Харкові 24 вересня, обіцяє стати цікавою подією, яка закладе основу розвитку туристичної галузі на Харківщині, - вважає заступник голови ХОДА Євген Савін.

Х фестиваль «Печенізьке поле» буде яскравішим і цікавішим за попередній

«Через рік нас очікує Х фестиваль «Печенізьке поле». Я думаю, він буде ще яскравішим і цікавішим, ніж минулий», - заявив в ефірі програми ОТБ «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Він відзначив, що майбутній ювілейний фестиваль повторить найкращі моменти цього «Печенізького поля», а сфера народних промислів і умінь буде значно розширена. «Ми візьмемо багато цікавого з цього фестивалю: наприклад, дитячий майданчик, який через гру, конкурси та казки дає дітям можливість увібрати історію Слобожанщини - це буде основа основ наступного фестивалю. Постійні відвідувачі «Печенізького поля» будуть чекати наступного фестивалю цілий рік з великим нетерпінням», - повідомив Євген Савін.

Завдання забезпечення безпеки на «Печенізькому полі» було виконано бездоганно

Завдання забезпечення безпеки гостей і учасників етнофестивалю «Печенізьке поле» була виконана бездоганно на землі і на воді. Про це заявив в ефірі програми ОТБ «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «В організаційному плані IX фестиваль «Печенізьке поле» був краще, ніж завжди. Жодних правопорушень, ексцесів, ситуацій, пов'язаних з безпекою учасників і відвідувачів етнофестивалю не було», - зазначив він.

Етнофестивалі необхідно проводити для нинішніх поколінь заради майбутніх. Михайло Добкін

Такі фестивалі, як «Печенізьке поле», дають настільки позитивний заряд бадьорості, поваги до людей, що незалежно від різних складнощів і фінансових проблем, їх треба проводити для нинішніх поколінь заради майбутніх поколінь. Про це заявив в ефірі програми ОТБ «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківщина отримала унікальну можливість єднання всіх гілок влади для вирішення нагальних питань регіону. Михайло Добкін

«У нас зараз у всьому іде спільна робота з обласною радою, з Харківською міською радою. Сьогодні Харківщина отримала унікальну можливість єднання практично всіх гілок влади в рамках чинного законодавства для вирішення нагальних питань регіону. Зараз ніхто не працює на себе, на свій імідж і авторитет, сьогодні всі працюють на авторитет влади в цілому і на виконання тих завдань, які ставлять перед нами населення і центральні органи влади»,- підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні.

Прапор, герб і гімн - це атрибути нашої малої батьківщини, те, що відрізняє Харківщину від інших областей. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні 16 вересня прокоментував прийняття депутатами Харківської обласної ради гімну Харківщини. За його словами, гімн потрібен регіону не менше, ніж герб і прапор.

У Харкові відбудеться Кубок України зі стрітболу серед чоловічих команд

18-19 вересня в Харкові на території стадіону «Металіст» (вул. Плеханівська, 65) відбудеться розіграш Кубка України зі стрітболу серед чоловічих команд. Організатори змагань: Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, Федерація вуличного баскетболу України, Національна федерація баскетболу України, Головне управління з питань сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації. У змаганнях візьмуть участь команди з усіх регіонів України.

Фінансування Програми підготовки до Євро-2012 з держбюджету суттєво збільшене

На черговій сесії Харківської обласної ради, що відбулася 15 вересня було розглянуто та затверджено нову редакцію обласної цільової Програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу. Нова редакція Програми передбачає реалізацію 21-го завдання та 400 заходів, на які спрямовуються фінансові ресурси у розмірі більш ніж 12 млрд.грн. Суттєво збільшено фінансування з державного бюджету (з 1,2 млрд.грн. до 5,6 млрд.грн.), а також бюджету міста (на 1454,7 млн.грн.). Скорочено фінансування за рахунок коштів інвесторів, що обумовлено коригуванням переліку об’єктів розміщення гостей та учасників чемпіонату.

Сахновщинський район забезпечений сучасною бурякозбиральною технікою

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук в ході робочого візиту до Сахновщинського району Харківської оласті оглянув сільськогосподарську техніку ТОВ «Аграрного будинку ім.Горького», яка задіяна в роботах по збору врожаю цукрового буряка.  

Харківська область буде забезпечена цукром. Віталій Алексейчук

Харківська область обов’язково буде забезпечена цукром. Про це сьогодні заявив заступник голови Харківської ОДА Віталій Алексейчук під час робочої поїздки до Сахновщинського району.  

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян. Питання, з якими звернулися до нього відвідувачі, відносились переважно до сфери ЖКГ і стосувалися ремонту покрівлі, облаштування індивідуальної системи опалення в квартирі, а також ліквідації перешкод в оформленні спадщини. Всі питання вирішені позитивно.

Савінський цукровий завод відновить роботу в 2011 році. Віталій Алексейчук

Сьогодні під час засідання з питань збору врожаю цукрового буряка і забезпечення цукропереробних підприємств Харківської області сировиною заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що в 2011 році відновить роботу Савінський цукропереробний завод.  

Жодна область України не отримала фінансування програми «Питна вода»

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, жодна область України не одержала фінансування програми «Питна вода». За його словами, виключення було зроблено тільки для АР Крим. «Це дуже прикро для нас, тому що в неї був включений цілий ряд дуже важливих для Харківської області об'єктів, що перебувають у вкрай важкому аварійному стані. Це об'єкти та населені пункти, де просто немає води. Треба було вкласти серйозні кошти для того, щоб цю проблему вирішити», - зазначив заступник голови ХОДА.

У Харкові відбулося перше засідання Харківської обласної виборчої комісії

16 вересня в Харкові відбулося перше засідання обласної виборчої комісії, склад якої був затверджений Центрвиборчкомом 15 вересня. У ході засідання було затверджено порядок подальших засідань, визначено режим праці та матеріально-технічну базу обласної виборчої комісії, а також були розподілені обов'язки між членами комісії. Головою обласного виборчкому обраний Олександр Русанов, який представляє Партію регіонів. Всього в комісії присутні представники 11 політичних сил, яким належить організувати роботу виборчих дільниць під час виборів, а також вирішити ряд інших організаційних питань.  

Круглий стіл «Ми Слобожани - нам є чим пишатися: Харківщина від минулого до майбутнього» - в ефірі телеканалу «ОТБ»

В п'ятницю, 17 вересня, о 19:00 на телеканалі «ОТБ» в ефір вийде запис заключного засідання круглого столу присвяченого Дню Харківської області на тему: «Ми Слобожани - нам є чим пишатися: Харківщина від минулого до майбутнього».

Кабмін затвердив список об'єктів Харківської області, які будуть фінансуватися за рахунок екологічного фонду

15 вересня Кабінет міністрів затвердив список об'єктів у Харківській області, які будуть фінансуватися за рахунок Фонду охорони навколишнього середовища. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, процедура узгодження була складною, списки дуже довго розглядалися різними міністерствами, і лише 9 регіонів України змогли зібрати всі необхідні документи і потрапити на затвердження Кабінету міністрів. Серед них Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Луганська, Одеська, Львівська області.

В ефірі – «Час влади»

Сьогодні о 19:30 на телеканалі «ОТБ» в ефір вийде програма «Час влади» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна. Також у програмі візьмуть участь заступники голови облдержадміністрації Євген Савін, Юрій Сапронов та Ігор Шурма. Повтор програми харків’яни та мешканці нашої області зможуть подивитися сьогодні о 21:50 на «7 каналі», а також на телеканалі «ОТБ»: 10 вересня - о 12:30, 11 вересня - о 17:40 та 12 вересня - о 10:30.

До 20 вересня всі будинки в Харківській області отримають паспорти готовності до зими

На сьогоднішній день найважливіше, щоб максимальна кількість будинків в Харківській області була комплексно підготовлена до зими, і були отримані паспорти їх готовності. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  

Харківська область в цілому готова до опалювального сезону. Валентин Дулуб

Об'єкти ЖХГ усіх районів Харківської області в цілому готові до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  Заступник керівника області зазначив, що за даними на сьогодні, є проблеми у м. Куп'янськ та Куп'янському районі, де існує ряд питань, пов'язаних з комплексним прийомом будинків для експлуатації в зимовий період та з прийомом котелень.

У сел. Пісочин розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

В житловому мікрорайоні «Мобіль» селища Пісочин Харківського району розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована управлінням у справах преси та інформації обласної державної адміністрації. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління Василь Жигалко та Пісочинський селищний голова Олександр Чорнобай, який зазначив: «Це справедливо, що Пісочин став першим з селищ Харківського району, тому що він найбільш читаючий». Саме Олександр Чорнобай став першим покупцем на книжковій ярмарці в Пісочині – придбав книжку для маленької онучки.

Михайло Добкін представлений у блозі «Twitter»

З сьогоднішнього дня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін представлений у блозі «Twitter». Адреса веб-сторінки - twitter.com/mdobkin

У Харкові відбувся VII Національний з'їзд фармацевтів України

VII Національний з'їзд фармацевтів України відбувся в Харкові 15-16 вересня. У ньому взяли участь близько 800 делегатів. На урочистому відкритті з'їзду були присутні віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов, міністр охорони здоров'я України Зиновій Митник, народний депутат України Віктор Корж, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови облради Вікторія Казакова, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес.

Василь Хома нагороджений Почесним знаком Харківської обласної ради «Слобожанська слава»

Заступник голови ХОДА Василь Хома удостоєний Почесної Харківської обласної ради «Слобожанська слава». Нагороду йому вручили перший заступник керівника області Володимир Бабаєв і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов в ході урочистого прийому до Дня Харківської області.

Володимир Бабаєв до Дня області вручив найвидатнішим жителям регіону державні та обласні нагороди

Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов вручили нагороди Верховної Ради, Кабінету Міністрів, а також почесні знаки і грамоти обласної ради найбільш видатним жителям Харківської області.

Європейський тиждень місцевої демократії відбудеться в Україні 11-17 жовтня

«Європейський тиждень місцевої демократії» - нова політична ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету місцевої та регіональної демократії. Цей захід має щорічно організовуватися місцевими органами влади усіх держав - членів Ради Європи з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі на місцевому рівні. З метою підведення підсумків реалізації «Європейського тижня місцевої демократії» в Україні у 2010 році та вироблення рекомендацій щодо проведення цього заходу у 2011 році планується 15 жовтня провести національну науково-практичну конференцію у м. Борисполі Київської області за участю представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій.

Сьогодні відбудеться перше засідання обласної територіальної комісії по виборах до місцевих рад

Сьогодні в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться перше засідання обласної територіальної комісії по виборах до місцевих рад. Початок о 16:00.

Право вибору місця роботи повинен мати кожен мешканець Харківської області. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, 10 вересня у Балаклійському районному центрі зайнятості відбувся «Ярмарок вакансій рівних можливостей» для осіб з обмеженими фізичними можливостями, під час якого роботодавці презентували свої вакансії, умови праці та соціально-побутової сфери. Організатори заходу – Харківська облдержадміністрація та Харківський обласний центр зайнятості.

Архів документів