Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області стартували змагання з техніки лижного туризму серед учнівської молоді

У Харківській області стартували змагання з техніки лижного туризму серед учнівської молоді

З 21 по 25 лютого на базі олімпійського спортивного клубу «Темп» проводяться змагання з техніки лижного туризму серед учнівської молоді. Першими учасниками змагань серед школярів області стали старшокласники Первомайського, Чугуївського та Балаклійського районів.

Як зазначив начальник Головного управління освіти та науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, такі змагання дають дітям з області можливість потренуватися на сучасних трасах європейського рівня, що дозволяє залучити учнівську молодь до професійного спорту.

«У першу чергу приємно те, що школярі Харківщини мають дійсно прекрасну можливість отримати насолоду від лижних перегонів на сучасній базі. Не секрет те, що останнім часом особливого розвитку спорту серед школярів і дітей в області не спостерігалося, а тому нинішня влада докладає всіх зусиль, аби цю ситуацію докорінно змінити. Відтак, були виділені необхідні кошти з обласного бюджету і відтепер, майбутнє нашої держави має хорошу нагоду залучитися до зимових видів спорту, а дехто з них, переконаний, стане в майбутньому професійними спортсменами», - підкреслив він.