Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень травматизму та професійної захворюваності є свідченням нецивілізованості робочого місця. Ігор Шурма.

Рівень травматизму та професійної захворюваності є свідченням нецивілізованості робочого місця. Ігор Шурма.

23 лютого під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. В ході засідання розглядалися питання: аналіз стану та причин виробничого травматизму та профзахворюваності в 2010 році, виконання підприємствами заходів, направлених на зниження виробничого травматизму та профзахворюваності; про стан безпечної експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж закладів охорони здоров’я.

Під час засідання було ухвалене рішення про проведення спільних перевірок спеціалістами територіального управління державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області, обласної санепідслужби та управління праці ХОДА всіх випадків виробничого травматизму та професійної захворюваності. «Необхідно зрозуміти, хто винен в кожному окремому випадку. Це потрібно для того, щоб кошти, які виділяються на охорону праці, були скеровані на унеможливлення в майбутньому повторення випадків виробничого травматизму та професійної захворюваності. Рівень травматизму та професійної захворюваності є свідченням нецивілізованості робочого місця», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також повідомив, що ХОДА пропонуватиме територіальному управлінню державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області, обласній санепідслужбі брати участь в укладанні колективних договорів на підприємствах та в присутності профспілок і адміністрації підприємств озвучити, що потрібно зробити для підвищення безпеки праці та як використовуються кошти на охорону праці, щоб трудовий колектив міг безпосередньо впливати на ухвалення рішень.

Теги