Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проблеми Гниличанської школи неможливо вирішити на рівні району. Михайло Добкін

Проблеми Гниличанської школи неможливо вирішити на рівні району. Михайло Добкін

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прокоментував підсумки візиту до Гниличанської загальноосвітньої школи I-III ст. у Великобурлуцькому районі. «Ми відвідали сьогодні хорошу школу з прекрасним трудовим колективом, якій потрібна допомога, перш за все, фінансова. Справа в тому, що в школі холодно, тече дах, будівля капітально не ремонтувалася. Школі близько 40 років і багато чого вже прийшло в негідність. Тут вже ні район, ні, тим більш, село дане питання не вирішать», - заявив голова облдержадміністрації. 

Михайло Добкін особливо відзначив, що навіть тими мінімальними коштами, які є сьогодні у колективу, школа підтримується в належному стані, а також є можливість відкрити дошкільну групу, яка зможе забезпечити  освітою понад 20 дітей.

За його словами, найприкріше було почути, що пару років тому в школі міняли котли, які після того, як були освоєні бюджетні гроші, користі ніякої не принесли. «Вони малопотужні і не можуть обігріти школу. Сьогодні на вулиці було близько -12, і в школі було досить холодно. Якби було більше 20 градусів морозу, то, думаю, дітям довелося б займатися одягненими», - підкреслив Михайло Добкін. 

Голова ХОДА заявив, що обласна влада прикладе зусиль до того, щоб вирішити всі ті питання, які поставив перед нею директор школи.