Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійському районі відбулася нарада з питань підготовки до весняно-польових робіт у 2011 році

У Балаклійському районі відбулася нарада з питань підготовки до весняно-польових робіт у 2011 році

У Балаклійському районі відбулася нарада з питань підготовки до весняно-польових робіт у 2011 році. В нараді прийняв участь голова районної державної адміністрації Іван Столбовий, голова районної ради Стапан Масельський, а також керівники сільськогосподарських підприємств. Для проведення комплексу весняно-польових робіт на Балаклійщині, за підрахунками спеціалістів, необхідно 91,1 млн. гривень. Планується, що ця сума буде покриватися за рахунок власних ресурсів підприємств, коштів комерційних структур та банківських кредитів. За інформацією Балаклійської райдержадміністрації, проблемними у плані фінансування залишаються два господарства: ТОВ «Савинці Агро» та ДП ДГ «Червоний Жовтень». Процентна ставка по кредитах банків, які виявили бажання співпрацювати з аграріями, а серед них «Аваль», «Базис», «Мегабанк», складає від 20 до 24%.

У поточному році Аграрним фондом України планується проведення закупівлі зерна нового урожаю за орієнтовною ціною 1792 гривні за тонну та 1683 гривні за тонну (пшениця 2 та 3 класу). Господарства отримуватимуть 50% авансу від повної вартості біржового контракту і 25% вартості у травні. Також передбачається надання зі стабілізаційного фонду пільгового пального.

«Необхідно розширити спектр сільськогосподарських культур, які будуть вирощуватися в 2011 році. Зокрема, недопустимо в нинішніх умовах робити ставку тільки на якісь три культури. Ситуація на продовольчому ринку сьогодні вже диктує гостру потребу на такі продукти харчування, як гречка, цукор та овочі», - підкреслив голова райдержадміністрації Іван Столбовий.

За інформацією спеціалістів, під урожай 2011 року в районі має бути посіяно 1200 га гречки. Наразі ж, за даними господарств, набирається лише 157 га.