Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В облдержадміністрації працюють над законами про венчурний бізнес та про інвестиції

В облдержадміністрації працюють над законами про венчурний бізнес та про інвестиції

Держава зобов'язана бути ініціатором впровадження інноваційної моделі економіки. Впевненість у цьому висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов під час зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією.

«За оцінкою експертів, потенціал інноваційної економіки України на сьогоднішній день складає 1%, в той час, коли в розвинених країнах цей показник становить 50%. Лише на 20-му році незалежності країни ми прийшли до розуміння, що інноваційна політика повинна стати пріоритетом економічного і соціального розвитку», - заявив віце-губернатор.

Юрій Сапронов також поінформував, що в 2010 році з'явилися механізми стимулювання інновацій у вигляді законодавчої бази державно-приватного партнерства.

«Сьогодні ми тісно взаємодіємо з представниками промисловості та бізнесу щодо створення ефективних механізмів такого партнерства, форми якого можуть бути різні, наприклад, техно-та IT-парки, основна логіка яких полягає у створенні умов для розвитку інновацій «знизу», з реального сектору»,- повідомив заступник голови ХОДА.

За словами Юрія Сапронова, на сьогодні існують певні проблеми в українській нормативно-законодавчій базі і в співвідношенні її до російського законодавства. Зокрема, в Україні немає закону про технопарки. Облдержадміністрація виступила з ініціативою і взяла на себе зобов'язання розробити проекти Законів України про венчурний бізнесі і про інвестиції. Розробкою цих документів займається харківський регіональний комітет економічних реформ.