Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків довів, що він по праву носить звання музичної столиці України. Вікторія Маренич

Харків довів, що він по праву носить звання музичної столиці України. Вікторія Маренич

«Харків ще раз довів, що він по праву носить звання музичної столиці України, - сказала в день всеукраїнської прем'єри ораторії Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. - Сьогодні маестро представив харків'янам незвичайне твір - «Великий солдатський реквієм».

Як зазначила Вікторія Маренич, ідея написання реквієму народилася в 2009 році під час проведення першого кінофестивалю «Харківський бузок». «Володимир Сергійович зустрівся з Михайлом Добкіним і розповів йому про плани створення реквієму до 65-ій річниці Перемоги над фашистською Німеччиною.Михайло Маркович висловив бажання, щоб цей твір як світова прем'єра було виконано в Харкові, що й сталося в травні 2010 року, під час другого міжнародного кінофестивалю», - зазначила вона. 

За словами начальника управління у справах преси та інформації ХОДА, на цьому участь Володимира Дашкевича у культурному житті Харківського регіону не закінчилася. «У вересні 2010 року Харківська область вперше отримала свій гімн, автором музики до якого став Володимир Сергійович Дашкевич».